zámek u dveří řidiče E10
zámek u dveří řidiče E10
Přestal mi fungovat zámek u dveří řidiče - nejde zamknout, neotočím klíčem, odemknout se dá, ale taky to drhne.
Tipuju, že tam někam zatekla dešťová voda, možna tam něco zrezlo..
Dá se to opravit svépomocí - rozebrat, promáznout?
Díky za tipy a rady
Tipuju, že tam někam zatekla dešťová voda, možna tam něco zrezlo..
Dá se to opravit svépomocí - rozebrat, promáznout?
Díky za tipy a rady
Tak první, co můžeš zkusit, vzít sprej s nějakým mazivem a prošplíchat přímo vložku zámku ve dveřích, jak strkáš klíč. Třeba něčím takovým, má to i trubičku jako nástavec, právě třeba do těch zámků.
No a pokud to nepomůže, tak rozdělat obložení zevnitř, a vyndat zámek (vložka u kliky je zvlášť). Ten prozkoumat, promazat.
Mě se loni stalo, na jedné e10, že mi praskla pružinka, co zvedá přímo tu závoru... sranda byla, že dveře zůstaly zavřené a nešly otevřít ani zvenku, ani zevnitř. Tehdy jsem musel lézt oknem nebo přes spolujezdce a demontáž obložení na zavřených dveří byl fakt porod...
No a pokud to nepomůže, tak rozdělat obložení zevnitř, a vyndat zámek (vložka u kliky je zvlášť). Ten prozkoumat, promazat.
Mě se loni stalo, na jedné e10, že mi praskla pružinka, co zvedá přímo tu závoru... sranda byla, že dveře zůstaly zavřené a nešly otevřít ani zvenku, ani zevnitř. Tehdy jsem musel lézt oknem nebo přes spolujezdce a demontáž obložení na zavřených dveří byl fakt porod...
Holomek!
- namestekw123
- Navigátor
Kdybyste pánové viděli, co mi dělal centrál při těch deštích, to byste nevěřili. Někam se prostě dostala voda a to byl hukot. Osobně podezřívám návštěvu podzemních garáží v obchoďáku - studené auto, vlhkost v garážích nejméně 116% od přijíždějících mokrých aut; okamžitě se orosilo úplně všechno, přestal jsem vidět, pomalu i slyšet 
namestekw123> Tak samo, taky řešení, které osobně praktikuji, ale... Pokud se mu jen zadrhává vložka, tak stačí promazat a většinou má po problému. Pokud mu blbne samotný zámek, tak si sice namontuje centrál, ale ten bude mít stejně problém s odemykáním/zamykáním, jestli je to teda fakt nějaké zatuhlé. Takže se rozhýbání nevyhne...
No a ta pružina mi praskla u auta, které má dálku, takže tam si sice odemykáš a zamykáš, ale neotevřeš
Jimmi> No jestli ty jsi nebyl v nějaké takové garáži...
No a ta pružina mi praskla u auta, které má dálku, takže tam si sice odemykáš a zamykáš, ale neotevřeš
Jimmi> No jestli ty jsi nebyl v nějaké takové garáži...
Holomek!
Tak to pomohlo - prostříknul jsem to něčím, co se jmenuje GT 85 a krásně se to rozhýbalo. Někdy teda musím trošku klíčem zakvedlat, než trefím pozici, ve které se to otáčí, ale to přikládám tomu, že je ta vložka trochu rozviklaná - přece jen už má svoje léta.
Každopádně díky za radu - nejjednodušší řešení je to nejlepší. Taky mě to mohlo napadnout..
Každopádně díky za radu - nejjednodušší řešení je to nejlepší. Taky mě to mohlo napadnout..
- radys03
- Věčnej rejpal
Taky jsem musel štrachat klíčem než jsem našel tu správnou polohu, aby s ním šlo otočit. Došlo to tak daleko, že jsem nastartoval a při nastartovaným motoru šel vyndat klíč
po pužití náhradního klíče vše v pohodě. Žádné štrachání. Prostě strčit a otočit
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
radys03> Jo to máš pravdu..
eXavier> Nech si kdyžtak někde vyrobit novej klíč, pokud nemáš druhej novej, mě to stálo asi 140,-, a bude chodit jako za mlada
Jimmi> Tyyyyy jo! Jimmi v červeným íčku!
eXavier> Nech si kdyžtak někde vyrobit novej klíč, pokud nemáš druhej novej, mě to stálo asi 140,-, a bude chodit jako za mlada
Jimmi> Tyyyyy jo! Jimmi v červeným íčku!
Holomek!
- namestekw123
- Navigátor
Co jsem tak koukal tak kolem 600kc jednotka s kabelazi a 2X ovladac. treba sezenes nekde i levneji. ja jsem tam daval cely alarm starsi z nejakeho vraku to bylo jen jsem si dokoupil ovladac. zapojeni je jednoduche pokud mas uz central teda pripojis jen na originalni rele centralu nekde tady tusim byl na foru navod.eXavier píše:No mám snad ještě dva. Někde. Zkusím to, uvidíme.. Příjde mi teda divný, že by to bylo klíčem, ten se snad tak neošoupe![]()
Když tu padla zmínka o tom DO - na kolik to tak vyjde?
mi se teda zámek nesekal, jen jsem musel hledat polohu na otačení klíčku jak už se tady psalo. samozřejmě jen u používaného zámku ve dveřích řidiče. záložní klíč to řešil jen chíli.
Nejrozumější a nejlevnější řešení bylo jak domontovat dálku jak psal náměstek - vyšlo to na cca 700 + 3 hodiny montáž a nějaká sprostá slova.
Pak jsem si jen říkal proč už jsem to neměl dřív
mělo by to pomoct i u neotačecího se zámku, protože otočením se dává jen impuls elektromechanismu centrálu, pokud ho teda máš.
Nejrozumější a nejlevnější řešení bylo jak domontovat dálku jak psal náměstek - vyšlo to na cca 700 + 3 hodiny montáž a nějaká sprostá slova.
Pak jsem si jen říkal proč už jsem to neměl dřív
mělo by to pomoct i u neotačecího se zámku, protože otočením se dává jen impuls elektromechanismu centrálu, pokud ho teda máš.