Pomalý náběh klimatizace Auris 2010
Pomalý náběh klimatizace Auris 2010
Dobrý den, má někdo prosím zkušenost s pomalým náběhem autodualní klimatizace v 1,6 Valvematic MMT. Auris na můj vkus pomalu nachlazuje o proti OII, SII. Dám přiklad. Stojim někde na sluníčku a po usednutí do auta a nastartovaní se spustí klimatizace, ale přepne se na vnitřní okruh (což chápu v zimě, ale v létě je to dle mě nesmysl) a pomalu se nachlazuje (bez nejakého zvýšení otáček ventilátoru jak u koncernových aut) to trvá dost dlouho než se interier nachladí. Jinak venkovní teploměr také zrovna rychle nešplhá při změně teploty (ze zastíněného stání na sluníčko). Když vypnu vnitřní okruh a zvednu otačky ventilátoru tak to je lepší, ale od čeho je to Automatická klima? Jaké jsou vaše zkušenosti s autodualní klimou v Toyotách? Díky
AUR 10, OCT II, VER 13

Jak dlouho to trva? Vychlazeni u Avensise trva tak 5 minut, samozrejme zalezi na teplote v aute. Ale po minute to z vydechu fouka uz chladny. Jinak zapnuti vnitrniho obehu neni blbost, vyparnik chladi uz predchlazeny vzduch a ne horky vzduch z venci, takze teoreticky bys to mel mit prave takhle driv vychlazeny. Pokud staci pri jizde naporovej vzduch na kondenzator, tak se ti ani ventilator nemusi roztocit.
RAV4 HSD FWD
taky mám problém s duální automatickou klimou, málo chladí. Využil jsem akci Toyoty na klimatizaci a ejhle bylo tam jen 85 g chladiva, 365g doplnili. Někde to uniká. Jsem se servisem domluven na kontrole a uvidíme. Byl to první servis klimy po 2 letecch a 9-ti měsících. Po doplnění to bylo podstatně lepší, ale teď je to už slabší-oteplilo se
. Doporučuji dělat klimu (odsátí, vakuovaní, čištění chladiva, doplnění) minimálně co druhý rok, z důvodu záruky a pak jako prevenci.

Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
tak ja mam zkusenost, ze to chladi pomerne rychle, za 4 roky jsem to jeste nedoplnoval, pouze desinfekce, ale na rychlost chlazeni si nemohu stezovat.
Co mi prijde jeste lepsi je rychlost topeni v zime, ve srovnani s OII diesel to topi drive vice nez o polovinu casu.
Jo a ty otacky motoru mi vylezou pomerne citelne, kdyz zapnu klimu, je to podobne jako sitic v zime, nekdy mi to prijde az zbytecne moc.
Mi na te dualni klime vadi to, ze kdyz to vychladi, tak to da na nejnizssi stupen(1 ze 7) a pak zacne byt v aute vedro, 2 ze 7 prida, az je tam citelne tepleji, trebas i o stupen.
Vnitrni okruh k rychlejsimu ochlazeni je zaklad. Kdyz stojis na slunku cela palubka je rozzhavena a nasavat jeste horky vzduch z venku je blbost.
Co mi prijde jeste lepsi je rychlost topeni v zime, ve srovnani s OII diesel to topi drive vice nez o polovinu casu.
Jo a ty otacky motoru mi vylezou pomerne citelne, kdyz zapnu klimu, je to podobne jako sitic v zime, nekdy mi to prijde az zbytecne moc.
Mi na te dualni klime vadi to, ze kdyz to vychladi, tak to da na nejnizssi stupen(1 ze 7) a pak zacne byt v aute vedro, 2 ze 7 prida, az je tam citelne tepleji, trebas i o stupen.
Vnitrni okruh k rychlejsimu ochlazeni je zaklad. Kdyz stojis na slunku cela palubka je rozzhavena a nasavat jeste horky vzduch z venku je blbost.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Ony prichazeji pomalu, potichu, ale o to trvaleji.. 
Prirovnal bych to k zadnimu steraci... Existuji lide, kteri jej nepouzili jak dlouho maji auto a existuji ti, co jej pouzivaji temer tak jako predni sterace..
Obe skupiny jsou moc rady, ze jej na aute maji, ale jen jedna skupina si jeho cinnost dokaze uzivat po dlouhoud dobu.. 

Prirovnal bych to k zadnimu steraci... Existuji lide, kteri jej nepouzili jak dlouho maji auto a existuji ti, co jej pouzivaji temer tak jako predni sterace..

Back in Czech.