Jakou vačku na celicu 7g VVT-I ?

vše ohledně modelové řady Celica
MATY 7g
Navigátor

Jakou vačku na celicu 7g VVT-I ?

Příspěvek od MATY 7g »

Chci dávat ostré vačky. Máte nějaké rady ohledně nějaké značky, typu, zkušenosti, kvalitu, na co si dát pozor. Může ostrá vačka nějak snížit životnost motoru? A jsou třeba různé možnosti co se týká nárustu výkonu (nějaký profil vačky 10kw navíc a jiný zase 20kw)? Protože třeba v avensisu se stejným motorem je 95kw a v celice díky ostřejší vačce (a díky elektronice) 105kw. Takže dejme tomu že na celicu bude ostrá vačka o dalších 10kw...to znamená, že ta samá na avensisu přidá 20kw. Samozřejmě to nejde do nekonečna...ale jestli je víc typů, tak bych chtěl samozřejmě tu, která přidá nejvíc výkonu. Poslední otázka: když dám turbo, musim dát kované písty atd... Když dám ostřejší vačky, musím také ještě dál něco upravovat (kované díly, elektroniku...)?
Muttaggen
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

:)

Příspěvek od Muttaggen »

neni lepší koupit VVTL a tam koupit novou vačici a máš klid ? :)) zbožnuju tunění o 10 kW....
Toyota Celica _čičina_ - "Made in Japan The Original"
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakou vačku na celicu 7g VVT-I ?

Příspěvek od libor12 »

MATY 7g píše:Může ostrá vačka nějak snížit životnost motoru?
Ano
MATY 7g píše:A jsou třeba různé možnosti co se týká nárustu výkonu (nějaký profil vačky 10kw navíc a jiný zase 20kw)?
Ano
MATY 7g píše:Protože třeba v avensisu se stejným motorem je 95kw a v celice díky ostřejší vačce (a díky elektronice) 105kw.
Tuhle pí*ovinu,že celica má jiný uhel než avensis ti řekl kdo? To jsi vydedukoval sám?
MATY 7g píše:Když dám ostřejší vačky, musím také ještě dál něco upravovat (kované díly, elektroniku...)?
Ano,musí se upravit nalazení motoru

nákup třeba zde http://www.crower.com/camshafts.html?cat=1067
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
uruem
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uruem »

No já jsem dneska jezdil bez blatníků kapoty dveří a 3tích dveří, to byl výkonový tuning.
MATY 7g
Navigátor

Příspěvek od MATY 7g »

MATY 7g píše:Protože třeba v avensisu se stejným motorem je 95kw a v celice díky ostřejší vačce (a díky elektronice) 105kw.
Tuhle pí*ovinu,že celica má jiný uhel než avensis ti řekl kdo? To jsi vydedukoval sám?

Idaho, řekni kdo mi tu pí... řekl, nebo tě prásknu :)
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

MATY 7g píše:

Idaho, řekni kdo mi tu pí... řekl, nebo tě prásknu :)
No ptal jsi se čím se muže lišit motor v ave a celde, ja řekl že asi má jiné uhly vaček, jinou mapu atd, ale nikdy jsem to nejak nestudoval čím se konkrétně liší ale jsem si 100% jiste že s e1zz v T22 a celde liší sacíma vačicema.:)
MATY 7g
Navigátor

Příspěvek od MATY 7g »

OK. A co se tedy vlastně stane, když vezmu motor vvt-i s avensise tak jak je a dám ho do celdy 7g...jaký tam bude výkon?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ten co byl v celice.
MATY 7g
Navigátor

Příspěvek od MATY 7g »

Díky
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

To je otázka, pokud je Sw přizpusoben vačce a vačka má jinej profil ( minimálně objednací čísla jsou jiná u scaí vačky, zatímco u výfokové jsou totožná ) tak má libor pravdu, v opačném případe je to otázka - výkon muže být stejný, može byt jiný prubeh. Zkus to a uvidíš..

osoben jsem nenasel jediný duveryhodný zdroj který by uvadel odstupnování seriové vačky na Celdu natož na avíka..
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

libor12 píše: Tuhle pí*ovinu,že celica má jiný uhel než avensis ti řekl kdo? To jsi vydedukoval sám?
Drz se kule pac te ted budeme vseci sledovat a az placnes picovin taak dostanes do kula ty hrdin vseznal.
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

důvěryhodný zdroj je třeba SAE. V schvalovacím dokumentu pro 1zz se nachází jak úhly otevření,zdvih tak posun při použití VVT. objednaci kódy jsou tuším jiné pro obě vačky, úhly a zdvih jsou totožné jak avi tak cel. Jiné objednaci kódy jsou proto,že avi existuje i v e85 tovární verzi. A tam je na vačce ještě jeden výstupek s extra čidlem. Proto ty jiné kódy. Samozřejmě ty crowery jdou do obou motorů. A ty ožralo,nasad si použité plavky se škrtatkem a jdi do garáže změřit ty hadice,nejlépe i s fotkou koncovek,jinak tě za kule vezmu já. :)
MATY 7g
Navigátor

Příspěvek od MATY 7g »

:D :D :D Ty jo, vy dva jste hustý!! Jsem dočetl tu odpověď od Libora a myslel jsem, že se pochč.ju smíchy :D :D
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Libore rad bych si to oveřil, nemel bys ten dokument ? mne osobne by to docela zajímalo...
Výfuková vačice pro cedlu a T22 ave ma stejné obj. kody..
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

já jsem to o těch kódech netvrdil jako bernou minci. Ono některé kódy se taky liší jen kvůli trhu kam byl dotyčný vůz směrován. Ano,ty dokumenty mám oba,jak původní tak po změně. Nemám důvod je sem dávat,jsou přístupné v databází SAE international komukoli kdo si je zaplatí. (30$ jeden,aspoň tak to bylo) a jeho oklestěna 13stránková verze s rozdíly před a po sloužící jako taková ochutnávka,že nekupuješ zajíce v pytli se dá stáhnout tamtéž nebo je různě umístěna po fórech. Stačí google a vědět co hledat. Na to abych já zaplatil informace a ty bezplatně dál šířil, a někteří jedinci z toho pak profitovali (netýká se tebe,tobě ho samozřejmě můžu ukázat až se uvidíme) tak z toho už jsem vyrostl.
Odpovědět

Zpět na „Celica“