Nazdar, zajtra idem pozriet a asi aj kupit TC verso 2,2 D4D 100kw.
roc.2006, 200 tis km
Poradite mi, na co sa pozerat, na co si dat pozor?
Som laik, v autach sa moc nevyznam. Kazda dobra rada je vitana.
Ak viete co sa zvykne na tychto autach kazit a co viem rozpoznat, napiste mi. vopred veeelka vdaka.
Chcem s nim ist aj do Toyoty v Trnave. Co vsetko si mam dat prehliadnut? (nechaju si za to pekne zacalovat, ale mali by sa tam snad vyznat a pomozu odhalit pripadne problemy...dufam)
P.
TC verso 2,2 D4D 100kw - rady pred kupou
Starý jetý diesel (commonrail) je vždycky riziko. Tady je relativně výhoda toho, že to není D-CAT a ani DPF to nemá. Imho to není horší než průměr jiných značek, ale zvlášť jsi-li jak říkáš laik, benzín stojí za zvážení - čistě podle úvahy že kdo si kupuje rodinné auto s 200tkm, nejspíš se s ním nechystá jezdit dalších 30+ tkm za rok. A při nájezdu 10-15 se do paliva nevysypeš. Určitě si nech zkontrolovat vstřiky.
No to bych zase neříkal. Když máš praxi, tak asi špatný kus poznáš. Pokud ale máš zažitý v nejlepším případě jiný dieselový model, tak ti tenhle motor bude připadat jako traktor, zvlášť za studena. Přesedl jsem do něj z 1.4D4-D a na sluch jsem z něj nadšený nebyl. Ale silou a spotřebou je to zatím nejlepší motor, co jsem kdy měl, a vysypat se mi (ťuk ťuk) taky ještě nic nevysypalo.
nooo, to co pisete je celkom v rozpore s tym, co sa o danom aute bezne pise, co som si o nom zatial precital, dooost ste ho skritizovali 
Jazdil som na starsom diesli - dvojliter od BMW, na roveri 75 CDT.
Tiez bol za studena trochu hlucnejsi, ale inak parada.
no som teda zvedavy, co to bude...
na diagnostike si necham skontrolovat vstreky.
zatial dik
dalsie rady pre neskuseneho?
P.

Jazdil som na starsom diesli - dvojliter od BMW, na roveri 75 CDT.
Tiez bol za studena trochu hlucnejsi, ale inak parada.
no som teda zvedavy, co to bude...
na diagnostike si necham skontrolovat vstreky.
zatial dik
dalsie rady pre neskuseneho?
P.