Škubání Ravky při přídání plynu

vše ohledně modelové řady Rav 4
kvikacek
Člen Týmu

Škubání Ravky při přídání plynu

Příspěvek od kvikacek »

Ahoj koupil jsem Ravku 2002 D4D 85 kw. Mám ale problém,a nevím co to je. Při jízdě ale jen od 3 stupně výše po prudkém přidání plynu něco jakoby škube.Připadá mi něco z podvozku nebo snad turbo. nemá to plynulý tah. Poradí někdo. Kolega říkal ,že snad vychozená poloosa. Předem dík
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A procpak poloosa? Co na tom ten kolega ma? Skubani.... Mohl bys teda zkusit jestli je to pri rychlosti (tachometrove) nebo rychlosti v prevodovce? Protoze bud je to poloosa (coz neverim) nebo klidne jen palivovy filtr.. :-)))
Back in Czech.
kvikacek
Člen Týmu

Příspěvek od kvikacek »

Ahoj je to při rychlosti tachometrovéééé asi ,dělá to jen při prudkém přidání plynu ale až na 4 a 5 rychlostní stupeň. A kolega se díval na auto ve své dílně a říkal že levá poloosa přední ma vůli. Všechny filtry i náplně jsem po koupi vyměnil.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Pak ma kolega asi pravdu. Jeste by to mohlo delat znatelne vice pri pridani v zatacce kolem 90 - 120 km/h. Pak je to na vyndani poloosy a kontrolu (mozna jen vypadl jeden z kamenu).... A pak bud repase nebo vymena.... drahy jaxvin...
Back in Czech.
kvikacek
Člen Týmu

Příspěvek od kvikacek »

Zítra to vyskouším v těch zatáčkách....nevíš kde dělají repas...nová stojí kolem 25000,_ což je gřacha. Jedině pak v Polsku starší, chtějí tam za ně kolem 2000,_. Raději bych udělal repas,kdybych věděl kde. A ten kámen jen tak vypadne....jde to opravit?
Naposledy upravil(a) kvikacek dne čtv 04.04.2013, 20:02, celkem upraveno 1 x.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Hele, tohle ti nereknu, nevim, ja kupoval novou na originalniautodily.cz a vysla me na nejakych 14k. Zkus google. A nebo tady mistni servisaky na klubu bu bu - Idaho, krosmen...
Back in Czech.
servis tomas
Manager Týmu

Příspěvek od servis tomas »

dela to pri akceleraci,muze to byt kratka nebo i dlouha poloosa a u prevodovky
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Promin servis tomas, ale co to tam je to a u prevodovky? Tomu nejak uplne nerozumim.. :-)
Back in Czech.
kvikacek
Člen Týmu

Příspěvek od kvikacek »

A co chlapi říkáte na koupi starší poloosy....nebo nevíte u nás někde vrakoviště...kdybych aspoň věděl ,že je to opravdu tím. Nechce se mi vyhodit tolik prašulí...a nemít jistotu :mad:
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

No, starsi..... Pokud ji rozeberes, zkontrolujes, tak proc ne... Pokud ji jen koupis a okometricky prohlednes, tak muzes byt velmi rychle na stejnem miste jako jsi ted.. :-) Ale nemusis. :-)
Back in Czech.
kvikacek
Člen Týmu

Příspěvek od kvikacek »

Takže bez namontování to nepoznám...třeba jako ve vůli nebo nějak jinak...jsem z toho gogo.....našel jsem na slovensku firmu co dělá repas...jde to vůbec?
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

cozpak o to... fyzicky jde vsechno a slibem nezarmoutis.. :-))))) Rika se, ze se daji i vymenit jen klouby na poloose.. .ale ver tomu...
Back in Czech.
kvikacek
Člen Týmu

Příspěvek od kvikacek »

Tak dneska výměna poloos...předních,je to o hodně lepší,tak o 70%,ale dělá to stále....tak jsem asi v ....že by zádní....dle mechanika v kloubech vuli nemají jen trochů chodí v diferáku....tak nevím co dál ....dám vše za dobrou radu :? Teď už to spíš třepe autem...je to cítit zezadu...tak mne napadlo nemůohli něco udělat na STK? Někde jsem četl ,že Ravka nesmí na brzdové válce....
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Nesmis hned všemu věřit... Zkusil bych nejdřív převážení kol a geometrii... Pak kontrolu a případně repasi zadních brzdicu a nakonec teda hledat v zadním diffu...
Back in Czech.
kvikacek
Člen Týmu

Příspěvek od kvikacek »

Kola jsou taky prezuta i vyvazena . Geometrie byla delana...upravoval leve zadni kolo . bylo upadle dovnitr....tak jeste ty kotouce...ale vypadaji.ok....a co by mohlo byt s tim diferakem....? zarazi mne ze to dela fakt jen pri prudkem pridani plynu ve vetsich rychlostech.
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“