Chovani aurisu pri jizde
Chovani aurisu pri jizde
Mam vyhlidlou toyotu auris 1.6 2012. U kamaradky v praci jima jezdi a pry se auto chova nevyzpytatelne, pry neni kontakt s vozovkou a ma gumove rizeni. Ve velkych rychlostech pry "ustreli".
Jinak papirove se mi vse zda super jen vzhled je trochu fadni az skoro pro zenskou.
Jinak papirove se mi vse zda super jen vzhled je trochu fadni az skoro pro zenskou.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
pry ustreli pry gumove
No hodne zalezi, co tam obujes. Pokud tam objes balonove pneumatiky rozmeru 195/65/R15 tak ano, je to gumove, ale za to nemuze podvozek, stejne gumovy je na pneu tohoto typu Octavia II a stejne Golf V ci VI.
Protoze mam rad velkou prilnavost jezdim na 215/45/R17 i za nevyhodu vyssi spotreby a ceny pneu auto proste neutrhnes...tedy ne motorem, ktery ma vykon 91kw. Zkousel jsem auto ve slalomu, na okruhu,ve skole smyku i pri 200kmh na nemecke dalnici...Auris naprosto lehce konkuruje autum ve sve tride, dokonce bych rekl, ze podvozek OII s nezavislou zadni napravou na balonovych pneu se chova hur...

No hodne zalezi, co tam obujes. Pokud tam objes balonove pneumatiky rozmeru 195/65/R15 tak ano, je to gumove, ale za to nemuze podvozek, stejne gumovy je na pneu tohoto typu Octavia II a stejne Golf V ci VI.
Protoze mam rad velkou prilnavost jezdim na 215/45/R17 i za nevyhodu vyssi spotreby a ceny pneu auto proste neutrhnes...tedy ne motorem, ktery ma vykon 91kw. Zkousel jsem auto ve slalomu, na okruhu,ve skole smyku i pri 200kmh na nemecke dalnici...Auris naprosto lehce konkuruje autum ve sve tride, dokonce bych rekl, ze podvozek OII s nezavislou zadni napravou na balonovych pneu se chova hur...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Facelift 1.6 se dle mého názoru chová lépe něž OII 1.4 TSI, co jsem měl možnost užívat. Plavbu jsem cítil akorát na dálnici v rychlosti 190km/h (pro pořádek samozřejmě v Německu
), na zimních 16" 205/55 R16. Jinak ovladatelnost i řízení dle mého nározu bez problémů, řízení bych gumové nenazýval. Oproti straším Toyotám s ele. posilovačem mi přijde výrazně lepší zpětná vazba a citlivost. V místech, kde musím u Avensis T25tky 1.8 pomáhat volantu zpět, tam u Aurisu bez potíží. Jinak jsem neměl možnost vyzkoušet prefacelift nové auto, abych mohl jízdní vlastnosti porovnat s mým, ale podvozek by měl být tužší, přesto mi přijde vcelku komfortní. Asi nejlepší bude auto pořádně vyzkoušet, projet a pak se uvidí 

Podvozek je nastavenej slušně. Po faceliftu by měl být tužší a v zatáčkách se ani moc nenaklání. Nechá si líbit i hodně ostrou jízdu na okreskách. Jen když jsem na dálnici zkoušel vmax z kopce, tak při necelých 220ti už tam neni taková jistota, ale nic nebezpečnýho.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
Oktávka II. má výrazně, ale opravdu výrazně lepší jízdní vlastnosti než Oktávka I. Najezdil jsem s nimi opravdu tolik kilometrů a s tolika různými verzemi, že to mohu s klidným svědomím prohlásit.
Ovšem ti samí lidé, kteří dnes chválí jízdní vlastnosti O II., dřív stejně zaujatě chválili jízdní vlastnosti O I. Bral bych to s rezervou
Ovšem ti samí lidé, kteří dnes chválí jízdní vlastnosti O II., dřív stejně zaujatě chválili jízdní vlastnosti O I. Bral bych to s rezervou

Hele já s OII jezdím hodně a za sebe můžu říct, že jízdní vlastnosti Aurisu jsou agilnější a Auris se i míň naklání v zatáčkách. Jednoduchou zadní nápravu poznáš až ostrý jízdě na horším povrchu. Měl jsem před Aurisem Focuse mk1 a ten zatáčky při ostřejší jízdě kroužil jakoby s větší chutí.
Jinak je pravda že v řízení není tolik zpětný vazby, ale to je u všech dnešních aut s el. posilovačem řízení stejný. Za gumový bych ho ale neoznačil. Řízení je přesný a i kolem středový polohy reaguje i na sebemenší pohyb.
Jinak je pravda že v řízení není tolik zpětný vazby, ale to je u všech dnešních aut s el. posilovačem řízení stejný. Za gumový bych ho ale neoznačil. Řízení je přesný a i kolem středový polohy reaguje i na sebemenší pohyb.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
Za ty peníze by to bylo dobré, nové je sice nové, ale i tak by to mělo být bez problému. Jinak motor, z toho co jsem zkoušel, tak bych doporučil asi 1.6tku pro menší kilometrové nájezdy a občasnou dálnici je to dobrý pohon. Zkoušel jsem ještě 1,33 což mi přišlo slabé a 1,4 71Kw mě také nenadchlo. Pro velké nájezdy je ideální dieselová 2,0. vcelku spolehlivá, spotřeba skvělá a oproti 2.2 D-Cat o dost spolehlivější.
Osobně jsem volil nakonec novou 1.6tku, výkon je vcelku dostačující, je to atmosférický motor se značným nárůstem výkonu ve vyšších otáčkách, každopádně motory z rodiny ZR-F(A)E by měli být dle statistik bezproblémové, osobně za tu chvilku nemohu příliš hodnotit.
Parádní musí být 1.8čka, ale ty jsou v ČR je z dovozu...
Osobně jsem volil nakonec novou 1.6tku, výkon je vcelku dostačující, je to atmosférický motor se značným nárůstem výkonu ve vyšších otáčkách, každopádně motory z rodiny ZR-F(A)E by měli být dle statistik bezproblémové, osobně za tu chvilku nemohu příliš hodnotit.

Parádní musí být 1.8čka, ale ty jsou v ČR je z dovozu...