E11 ethanol
E11 ethanol
Dobrý den chci se zeptat jestli máte někdo zkušenost s e85. V toyote mi řekli že za nějakou částku předělají délku vstřiků, poté vyměním palivový filtr a svíčky a můžu jezdit na čistej e85 nebo ředit půl na půl beze změn. Názor?
- namestekw123
- Navigátor
Tak ja mam zkusenosti s e85 na jinem typu auta u MB210 2.0 jsem to tankoval normalne primo od stojanu nic jsem nepridaval a ani zadna uprava se nedelala a auto jezdilo i o trochu lepe na e85 je fakt ze v zime bylo trochu znat start vickrat ot otocilo nez chytl motor nez na normalni benzin. po case odesel kat zacal chrastit odpadl od obalu ale to bych nepricital tomu palivu to se stava i normalne prece jen uz mel hodne nabehano a byl puvodni takze to bylo auto perfektni na to palivo. Zname jsem to poradil michat 2ku1 s benzinem ve fordu fiesta a take bez upravy zadne a jezdi to normalne ale kdyz by se nepridal benzin blbe to chytalo a motor sel spatne na volnobeh a nechtelo se mu do otacek. e85 jsem zkousel i do motorky samotny to spatne chyta a netahne toa tak. Takze nektere auto ani upravu nepotrebuje nevim teda jak je to s E11 kou ale pocitam ze kdyz se bude davat pul na pul bude normalne jezdit bez zadne upravy.
- LikeableBoy
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Zkoušel jsem E85 míchat v poměru 50:50 s benzínem, po čase jsem dával i 30:70(E85) méně jsem nezkoušel. Jezdilo to celkem slušně, spotřeba nahoru o asi 0,7-1 litr a při spočítání nákladů se ušetřilo jen pár korun, tak jsem asi po půl roce skončil s E85 a jezdím zase na "čistý" benzín. Jinak problémy nebyly, akorát v chladnějším počasí delší starty, ale pocitově auto táhlo od nižších otáček lépe než na benzín. Smysl by mělo jezdit jen na E85, ale to už je možná lepší předělat na LPG.
"Karolínka Modroočko" Toyota Corolla 1,4 VVTi (71kW) LB 10/2001 -prodána
Ford Focus 1.6 TDCi (80kW) combi Titanium 10/2009
"Lvíček" Peugeot 307 SW 1.6 16V (80kW) 02/2003 6x airbag, digi klima, ESP+ASR, panorama, atd.
Ford Focus 1.6 TDCi (80kW) combi Titanium 10/2009
"Lvíček" Peugeot 307 SW 1.6 16V (80kW) 02/2003 6x airbag, digi klima, ESP+ASR, panorama, atd.
Najdi si moje příspěvky, někde jsem tady o tom psal, S E11 HB, 4E-FE jsem jezdil za 7,8L na mix E85 a benzín (70-30 atd. podle toho jak to vyšlo),.
Normálně (jezdím pořád stejně), mám kombinovanou 6,8l.
Už jsem tento experiment opustil. Kolega co měl nějakou pseudo jednotku co prodlužovala pulzy do vstřikovačů taky (vlastně se ho musím zeptat proč).
Vzhledem ke zvýšené spotřebě se moc nevyplatí riskovat motor. Pokud najezdíš málo, je úspora malá, pokud moc, riskuješ více problémů.
Jirka
Normálně (jezdím pořád stejně), mám kombinovanou 6,8l.
Už jsem tento experiment opustil. Kolega co měl nějakou pseudo jednotku co prodlužovala pulzy do vstřikovačů taky (vlastně se ho musím zeptat proč).
Vzhledem ke zvýšené spotřebě se moc nevyplatí riskovat motor. Pokud najezdíš málo, je úspora malá, pokud moc, riskuješ více problémů.
Jirka
- namestekw123
- Navigátor