Neoriginalni parkovaci cidlo atp. - ztrata zaruky?

vše ohledně modelové řady Avensis
marekfukala
Člen Týmu

Neoriginalni parkovaci cidlo atp. - ztrata zaruky?

Příspěvek od marekfukala »

Ahoj.

Chci se zeptat, jestli jste nekdo dostali do Toyoty oficialni posveceni instalace parkovaciho cidla nebo neceho podobneho do auta v zaruce.

Zatim jsem se jen ptal telefonicky prodejce, ten rekl ze to nelze, ze v pripade jakekoliv zavady spojene nejak s elektroinstalaci je pak vinik automaticky ono priadane neoriginalni udelatko. Muzu si pouze nechat nainstalovat jejich original za 10x vyssi cenu.

Mate s tim nekdo zkusenosti? Podle ten origo parkovaci kamery se fakt parkovat moc neda :-(

Diky za info.
awe_cz
Věčnej rejpal

Re: Neoriginalni parkovaci cidlo atp. - ztrata zaruky?

Příspěvek od awe_cz »

marekfukala píše:Ahoj.

Chci se zeptat, jestli jste nekdo dostali do Toyoty oficialni posveceni instalace parkovaciho cidla nebo neceho podobneho do auta v zaruce.

Zatim jsem se jen ptal telefonicky prodejce, ten rekl ze to nelze, ze v pripade jakekoliv zavady spojene nejak s elektroinstalaci je pak vinik automaticky ono priadane neoriginalni udelatko. Muzu si pouze nechat nainstalovat jejich original za 10x vyssi cenu.

Mate s tim nekdo zkusenosti? Podle ten origo parkovaci kamery se fakt parkovat moc neda :-(

Diky za info.
Zkousi to pekne, ale imho nemaji narok.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
marekfukala
Člen Týmu

Re: Neoriginalni parkovaci cidlo atp. - ztrata zaruky?

awe_cz píše:Zkousi to pekne, ale imho nemaji narok.
Mam na to podobny nazor. Podle mne by se muselo prokazat ze tam je pricinna souvislost s tou montazi.

Kazdopadne jsem zavolal do jinyho Toyota servisu a v TrendCar Novy Jicin rikaji ze to neni problem kdyz ten vyrobek ma certifikaci. Idealne kdyz to namontuje autorizovana firma. Tak jsem se nimi predbezne dohodl, ze mi to tam strci oni, at se pak nemusim pripadne hadat.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Jen se zeptam, proc se neda podle kamery parkovat? Mne to nedela zadny problemy a je to presnejsi nez senzory, teda podle meho.
RAV4 HSD FWD
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Presne, koupit origo kabelaz za litr, no name kameru za petikilo a parkovani za patnact set je doma... :-)
Back in Czech.
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Presne podle kamery se parkuje nadherne.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
marekfukala
Člen Týmu

Nevim jaky uhel zaberu mate v kamere vy, ale ja tam rozhodne nevidim prostor pred boky auta, mozna kdyz je jeste hodne daleko od auta. Takze se IMHO muze lehce stat, ze trefim napr. pri vyjizdeni z garaze bokem sloupek plotu, protoze v kamere videt neni.

Jinak jsem rozhodne nechtel urazit nici kameru :-)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Vubec ne... Na boky mas vnejsi zpetna zrcatka, ale to uz se dostavame do stadia, kdy si musime rici.... jak ku*va parkovali lide, kdyz jeste tohle nebylo? :-D
Back in Czech.
marekfukala
Člen Týmu

Ono nejde ani tak o mne, ale o manzelku. To asi jako vysvetleni staci.

Kdysi? No kdysi mely jeste vzadu auta okno, ne strilnu.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

ANO, me to jako vysvetleni bohate staci. S vetsinou toho souhlasim a mas pravdu. :-) Mam to doma stejne. :-)
Cely tento dale uvedeny usek je jiz totalni off topic.... "Mam doporuceni.... kup ji auto, ktere parkuje podelne samo. :-) Auta na <> to umi... Ford, Fiat, Fsechna Francouzska.. :-))))) "
Back in Czech.
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Ja tedy nemam origo. Mam kameru Pioneer a ten obraz je lehce "zakriveny" takze i kdyz couvam a vedle auta je sloupek, tak ho tam vidim. Ze zacatku me to matlo, ptz jsem si myslel, ze je to za autem a v realu je to vedle.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Mas pravdu v tom, ze clovek ma dojem kdyz to neni na kamere, tak za mnou byt nic nemuze, aspon ja jsem ten pocit ze zacatku mel a o to min jsem si hlidal boky a kdybych mel i senzory, nezlobil bych se. Kameru si nici neurazil, kazdymu vyhovuje něco jinyho.
RAV4 HSD FWD
marekfukala
Člen Týmu

aczasa píše:Auta na <> to umi... Ford, Fiat, Fsechna Francouzska.. :-))))) "
:-)

BTW zatim to mam poresene tak ze ma zena s Versem zakaz, protoze se zajizdi. A takovy diesel ten se zajizdi hooodne dlouho.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

marekfukala píše:
aczasa píše:Auta na <> to umi... Ford, Fiat, Fsechna Francouzska.. :-))))) "
:-)

BTW zatim to mam poresene tak ze ma zena s Versem zakaz, protoze se zajizdi. A takovy diesel ten se zajizdi hooodne dlouho.
ja mam tiez verso (a nahodou aj cervene) som si dal namotovat zvukove senzory a to mi staci a podla zvuku sa da zaparkovat resp. prejst okolo prekazok
Obrázek
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

TVL Tomko ty máš tedy spotřebu :wink:
Odpovědět

Zpět na „Avensis“