Po roce zas všechny zdravím , tak dlouho už jsen tu nebyl. Přiblížím vám roční trápení s Toyotkou. Přibližně před rokem jsem jí po dlouhém hledání v inzerátech našel a koupil , tím to začlo

Jako první jsem zjistil , že když držíte plyn jen nízko , aby se udržovala rychlost tak auto škube , cuká ...... volnoběh hodně kolísá , nechal jsem v servisu vyměnit svíčky , přejít podtlakové trubičky ..... . Zlepšilo se to , ale jen na týden a pak zas , odvezl jsem jí tedy přímo do Toyoty , tam strašili s váhou vzduchu za 4tis. , ale nakonec tam dali origo svíčky s tím že je vyzkoušeno že na jiné to nejezdí. Nechal jsem tam 2tis a problém byl zdánlivě vyřešen , je pravda že se to zlepšilo , ale nevyřešilo ......... zatím jsem to dál neřešil. Další problém byl že potvora netopí , asi zarostlé topení , topení už mám a protože ted v létě chystám větší udržbu včetně vyndavání palubky , tak ho vyměním. Asi po třech měsících ježdění se mi při zajíždění do dvora při kterém musím vyskočit na 10cm obrubník rozsypal diferák , koupil jsem ho z vrakoviště za 4tis a ejhle on tam nepasoval , protože mi ty debilové dali dif na čtyřkolku , tak znova do Prahy na vrakáč , nechal jsem ho vyměnit ....... a zas ku.va problém , ona to ještě nepřežila poloosa , ale tu jsem naštěstí dostal k autu navíc. Dále se mi začala sekat ručka tak jsem nechal přejít celý podvozek , čepy , silembloky , brzdy .......... . Uložení náprav je ještě slušné , čepy taky , jen na řízení se měnily. Ručku udělali , ale ta začala dělat zas to samé po měsíci , řešila se pak znova a......

furt , v letě vyřešim osobně. V servisu dále zjistily že je vybité levé přední uložení tlumiče (nahoře v podběhu) a pravé zadní rameno , tušil jsen to protože se to ozývalo. Díly dostupné jen v Toyotě , zadní rameno 4tis , přední uložení nevím jistě asi 3tis. Takže když si tam nechám udělat ty zadní ramena tak 10tis

. Ale NEJVĚTŠÍ PROBLÉM je že to auto papá snad víc jak 15 litrů

a to ho hodně šetřim. Budu muset zas do tyoty a nechat seřídit motor s zároven vyřešit to škubání. Taky jsem zjistil , že foukání na okno taky nefunguje , fouká to všude jen tam né a to je společně s tím zarostlím topením v zimě ale poježděníčko

. Taky je mi záhadou to zpřevodování , protože na pětku ve 110km/h mám už přes 3000 otáček. Bude to ještě stát hodně času a peněz , ale já vydržim. Ale i přes to všechno svou TOYOTKU miluju !
Četl jsem tu něco o srazech PREVII a jsem pro , jen by to chtělo v nějakém přijatelném počasí. Nebylo by od věci udělat v sekci Previi zvlášt téma kam by všichni majitelé Previi napsaly kontakt , alespoň email , nebo tel. Aby se ten sraz dal nějak svolat , protože sem každý tak často nechodí. (tedy jestli už tu něco takového není)
Fuj to je ale slohovka
Tak jsem dnes konečně změři spotřebu a .......

jsem na 20 litrech