Olej Auris 1,33 VVTi r.v. 2010
Olej Auris 1,33 VVTi r.v. 2010
Jaký dáváte olej?? Teda pokud si to děláte doma.
Toyota Auris 1,33 Dual VVT-i Terra Cool
Toyota Verso 2,0D 91kW , 2013
Toyota Verso 2,0D 91kW , 2013
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Dodrzet specifikaci Acea, pak viskozita pro Aurace benzinoveho 5w30 nebo aspon 5w40, pokud jezdis v CR a okoli. Na znacce az tolik nezalezi...vetsina se stejne ale vrhne na Castrol slx profi 

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

re
Rozhodol som sa na zaklade parametrov oleja - viskozita, trieda- ktore tento olej vsetky splna podla predpisanej specifikacie a na zaklade spokojnosti resp. odporucani na inych forach ohladne olejov. Odporucil mi ho aj moj servisak ku ktoremu som chodieval s vozidlami a budem k nemu po skonceni zaruky chodit aj s Aurisom. Ano - olej patri medzi drahsie ako je podobna specifikacia olejov od Castrol, Total alebo ine ale na druhej strane nemienim kupovat original olej Toyota (myslim ze Toyota olej priamo nevyraba) za cca 90 € - ked 5 litrov tohoto spickoveho oleja stoji cca 50.- €. Vymena oleja u mna pripada po roku pri najazde cca 12 tisic KM/rok takze vyssia investicia do oleja zn Mobil za rok mi nevadi a podla mojho skromneho nazoru nic lepsie nemozem motoru dat ako kvalitny olej 1 krat rocne
Je tom moj subjektivny nazor a v podstate kazdy nech si do svojho auta (motora) leje co len chce - ale nezarabam tak dobre aby som kupoval auto kazde 2 roky tak sa subjektivne snazim vozidlo dopriat aspon to podstatne ako je kvalitny olej a kvalitny benzin. Tot vsjo.
Takze na otazku aky olej do auta lejete - odpovedal som Mobil 1- Formula 5W30 . . Od vymeny - do vymeny (u mna) bez problemov - nezerie ani deci.
Ak si cakal nejaku siahodlhu obhajobu - vypoct parametrov - dolozenie testov a laboratornych merani - tak smola. Je to moje amaterske - subjektivne odporucanie. Tot vsjo.
tak preto.
Je tom moj subjektivny nazor a v podstate kazdy nech si do svojho auta (motora) leje co len chce - ale nezarabam tak dobre aby som kupoval auto kazde 2 roky tak sa subjektivne snazim vozidlo dopriat aspon to podstatne ako je kvalitny olej a kvalitny benzin. Tot vsjo.
Takze na otazku aky olej do auta lejete - odpovedal som Mobil 1- Formula 5W30 . . Od vymeny - do vymeny (u mna) bez problemov - nezerie ani deci.
Ak si cakal nejaku siahodlhu obhajobu - vypoct parametrov - dolozenie testov a laboratornych merani - tak smola. Je to moje amaterske - subjektivne odporucanie. Tot vsjo.
tak preto.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH