Zdravím,
dneska jsem si všiml, že při zahřátém motoru klesnou volnoběžné otáčky na 500 - 700 otáček. Čím by to mohlo být? Válce jedou všechny.
Díky za rady.
Nízké volnoběžné otáčky
- havranripec
- Člen Týmu
- havranripec
- Člen Týmu
Tenhle tip tu asi ještě nepadl, tak to zkusím použít:
Když koukneš do motoru, tak po Tvé levé ruce na straně sání je takový elmag. ventilek a ten na volnoběh pěkně cvaká (tiká). Po zvýšení otáček tikat přestane. Pokud vytáhneš jeho konektor, tak taky a ještě k tomu začne padat volnoběh přesně tak, jak popisuješ.
Tak to zkus omrknout, jestli není chyba tady. Stačí špatný kontakt nebo elektromagnet a je to.
Když koukneš do motoru, tak po Tvé levé ruce na straně sání je takový elmag. ventilek a ten na volnoběh pěkně cvaká (tiká). Po zvýšení otáček tikat přestane. Pokud vytáhneš jeho konektor, tak taky a ještě k tomu začne padat volnoběh přesně tak, jak popisuješ.
Tak to zkus omrknout, jestli není chyba tady. Stačí špatný kontakt nebo elektromagnet a je to.
- havranripec
- Člen Týmu
- radys03
- Věčnej rejpal
mě to dělá taky (pouze na lpg), ale dost pomohlo sundat škrticí klapku a celou ji vyčistit + seřídit její doraz
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
- havranripec
- Člen Týmu
Kouknu na to příští týden. Svíčky jsou ostřílený celkem dost tak příští týden jedu pro nový. Dneska jsem ale zabrečel.....tak jsem trošku uklízel a kouknul do míst, kam mé oko ještě nepadlo....zadní "kapsy" v kufru na hever a podobný kraviny....rez, tak jsem vzal šroubovák, že ten kouknu jak moc je to zrezlý no a najedou koukám na kolo a prohlížim si vzorek....díra asi 5x5 centimetrů a to jsem z toho vyrval jenom to co už kov nepřipomínalo ani vzdáleně....tohle moc dobře u sedanu nevymysleli. Škoda že jsem auto neměl k dispozici už dřív.....jsem majitelem teprve dva měsíce.