Stránka 1 z 1

Problémy se světly na 5.gen

Napsal: stř 30.01.2013, 17:26
od Víťa.Horzinka
Ahoj lidi mám takový malý problém. Po rozsvícení světel světla sice fungují ale pravé světlo začalo zajíždět a vyjíždět. Po vypnutí zajely obě. Snažil jsem se nějakým způsobem najít závadu a jediné co z toho bylo tak to, že už nezajíždí levé světlo aneb nemoc se rozšířila. Nevíte někdo co s tím?

Re: Problémy se světly na 5.gen

Napsal: stř 30.01.2013, 20:52
od MichalS
Víťa.Horzinka píše:Ahoj lidi mám takový malý problém. Po rozsvícení světel světla sice fungují ale pravé světlo začalo zajíždět a vyjíždět. Po vypnutí zajely obě. Snažil jsem se nějakým způsobem najít závadu a jediné co z toho bylo tak to, že už nezajíždí levé světlo aneb nemoc se rozšířila. Nevíte někdo co s tím?
A copak jsi s tím udělal že už blbne i to druhé ? Doporučil bych důkladnou kontrolou konektorům k motorkům. Je tam 5 pinů z nich 3 dávají "info o poloze". Pokud pin orezne a uhnije mrkačka neví kde je a snaží se pořát vyklápět. Mechanizmus je udělaný tak že pokud se motor mrkačky stále točí (nenajede na koncový spínač) světlo se vyklápí, protočí a zase jede dolů a pořád dokola.

Řešil jsem to už 3x. Některé konektory v sobě mají mazivo proti vodě ale na těch 3 případech nechápu proč mazivo nebylo není to žádná velká závada.

---------------------------------------------
Na stránkách bgbonline celicatech
http://bgbonline.celicatech.com/90ewd/index.html
v levém sloupci záložka "POWER WINDOW" a tam už je jasné o co jde.

Bez dalšího studování zkontroluj konektory a pak napiš.

Napsal: stř 30.01.2013, 21:53
od Víťa.Horzinka
Moc děkuji za radu určitě to zkusím... právě, že jsem nic neudělal, to druhé světlo začalo dělat problémy samo.

Napsal: ned 03.02.2013, 14:13
od garfielld
jj, taky bych to viděl na ten konektor, případně kabeláž, nebo úplně při nejhoršim ty vodivý dráhy(takovej kulatej dekl na světle) co jsou přímo na světle a podle nich právě ŘJ od světel poznává ve který poloze se světlo nachází, nedávno jsem taky řešil problém s tim že světlo nefungovalo a byl uhnilej kablík přímo u konektoru

Napsal: pon 04.02.2013, 03:15
od micron
ideální je vzít auto k elektrikáři, ať tam u obou světel udělá fungl nový kábly kvalitní český...ty japonský stály za hovno, ovšem ostatní elektrika v celice se japončikům povedla, tohle odflákli--- moje byly nasračky... pak je možný že blbne motůrek, dá se splašit... tady třeba :-)

Napsal: pon 04.02.2013, 12:16
od Víťa.Horzinka
Snažil jsem se v tom trochu porejpat a kabely vypadají v pořádku, asi to bude jen voda v konektorech ( začalo to dělat jakmile začlo tát). Našel jsem nějaký konektor pod světly kde vede asi 8 drátů zkontroloval jsem ho, vyčistil a nic se nestalo takže tam bude muset být ještě někde něco. Jsem takový mechanik samouk který se drží hesla co nejde to urvi co neurveš to zku*vi takže mi to bude chvilku trvat:D

Napsal: pon 04.02.2013, 14:21
od Keeek
Ten pracovní postup ke konci je výtečný. Jen to nechce poplést pořadí :D :D :D

Re: Problémy se světly na 5.gen

Napsal: úte 13.05.2014, 12:57
od Víťa.Horzinka
Pozdě, ale přece. Dlouho jsem tu nebyl. Nakonec to tedy byly uhnilé kabely hned za konektorem, takže pár nadávek výměna kabelů, trocha cínu a vše šlape jak má :D