Zdravim Vas,
pisal uz na svk forum, ale tam je nejaka slaba premavka, tak to pridam aj sem.
Zvazujem kupu SUV, kedze stary golfik doziva. Po prestudovani cien a for vsetkych "tych" BMW, Mercedes, VW, Volvo.. Audi som ani nepozeral , som na kazdom nasiel nejake velke stop ci uz to bola cena alebo pravidelne kazivy motor, ci drahy servis. Proste som ich postupne vylucoval.
Neskor ma napadla Ravka, konkretne dvojkova.. Po zhliadnuti cien ma srdce pookrialo pohybuju sa prijatelne okolo 10000, no nasiel som aj lacnejsie. Po detailnom prestudovani fora som vylucil dieslovy motor , opravte ma ak som urobil zle. Ale nielen kvoli chybam, ale jazdim vacsinou kratke trate 5 az 10 km - takze zrejme bude lepsi benzin.
Docital som sa a nejak vydedukoval ze najlepsi bude asi ten 4WD 2,0L 1AZ-FE. Je to tak? Pripadne poprosim majitelov uvedeneho typu, ci by neboli ochotni prispiet svojimi skusenostami. Dakujem.
Este by som sa opytal na tu pofidernu spojku, ktora sa tu dost casto spomina. Verim ze sa tu omielaju prave iba tie chybne, a ze existuju aj taki soferi, ktori s nou nemaju ziaden problem. Vsak?
Tesim sa na Vase postrehy a rady. A dufam ze aj ostatnym zaujemcom tato tema pomoze vyriesit dilema. Este raz dik.
PS: Mozte aj pridat subjektivny nazor, ktory rocnik je podla vas "najvychytanejsi" Dik.
4WD 2,0L 1AZ-FE
Ahoj,
Tak asi takhle, mám ravku 04 cca půl roku. Motor 2,0 vvt-i 110kw a jsem s ním spokojenej. Jede dobře a jediné co jsem měnil byly svíčky. Jinak vše v pořádku. Do dieslu jsem nechtěl jít, jelikož nikdy nevíš kdy ti něco odejde a náklady na udržbu a servis jsou o dost vyšší. Odejde turbo, čerpadlo, vstřiky atd a to jsou částky deseti tisíců. Jízdní vlastnosti super, pohodlné, přehledné, jen u couvání trochu problém, když je za tebou menší auto, tak ho nevidíš, jedině podle odhadu (dá se vyřešit parkovacím asistentem)
Jediné co mě trochu štve, je spotřeba. Na počítači ukazuje teďkom přes zimu 9,5l a přes léto 8,5 ale pravdivá spotřeba teď je 12l a přes léto je kolem 10l ale jezdím docela krátké trasy. Bohužel za 4 kolku se platí palivem
Jinak jsem hoooodně spokojen. Kdyby jsi měl ještě nějaké dotazy, tak se ozvi. Měj se.
Tak asi takhle, mám ravku 04 cca půl roku. Motor 2,0 vvt-i 110kw a jsem s ním spokojenej. Jede dobře a jediné co jsem měnil byly svíčky. Jinak vše v pořádku. Do dieslu jsem nechtěl jít, jelikož nikdy nevíš kdy ti něco odejde a náklady na udržbu a servis jsou o dost vyšší. Odejde turbo, čerpadlo, vstřiky atd a to jsou částky deseti tisíců. Jízdní vlastnosti super, pohodlné, přehledné, jen u couvání trochu problém, když je za tebou menší auto, tak ho nevidíš, jedině podle odhadu (dá se vyřešit parkovacím asistentem)
Jediné co mě trochu štve, je spotřeba. Na počítači ukazuje teďkom přes zimu 9,5l a přes léto 8,5 ale pravdivá spotřeba teď je 12l a přes léto je kolem 10l ale jezdím docela krátké trasy. Bohužel za 4 kolku se platí palivem
Jinak jsem hoooodně spokojen. Kdyby jsi měl ještě nějaké dotazy, tak se ozvi. Měj se.
RAV4 - off-road car
2,0L benzín, doma cca 2,5 roku, zkušenosti vesměs pozitivní:
Mínusy:
- spotřeba - zejména v zimě na krátkých trasách ve městě nad 10L, jinak kolem 9-9,5 na okreskách s trochou rozumu 8,5
- antikorozní ochrana spodku není právě ukázková
- opěradlo sedadla může být pro člověka nad 170cm výšky nepohodlné (krátké, nutí hrbit se)
- nad 120 km/h výraznější hluk v interiéru + nárůst spotřeby geometricky
Plusy:
- vyšší posed, perfektní přehled v provozu... i manželka, která byla vždy v nízkých osobácích z provozu vycukaná s tím jezdí teď naprosto v pohodě
- prostorný interiér
- spolehlivost 2,0 VVT-i provedení
- motor startuje i mega-mrazech a pěkně rychle se zahřeje
- 4x4 - nikdy jsem s tím nikde nezapadnul
Spojka je u benzínu v pohodě, to jenom na dieslech je dvouhmotový setrvák, který je citlivý na nešetrné zacházení. Pokud bydlíš někde, kde sněžný pluh a posypovou sůl znají jen z obrázků, nebo často musíš na nezpevněné cesty a netrápí tě v dnešní době nepříliš atraktivní spotřeba kolem 9L, s tímto autem určitě neprohloupíš. Pokud není problém cena, zaměř se na pofaceliftové verze - mají TRC, VSC a některé neduhy prvních sérií jsou již vychytané (např. místo 4ks lambda sond jich má už jen 2ks).
Mínusy:
- spotřeba - zejména v zimě na krátkých trasách ve městě nad 10L, jinak kolem 9-9,5 na okreskách s trochou rozumu 8,5
- antikorozní ochrana spodku není právě ukázková
- opěradlo sedadla může být pro člověka nad 170cm výšky nepohodlné (krátké, nutí hrbit se)
- nad 120 km/h výraznější hluk v interiéru + nárůst spotřeby geometricky
Plusy:
- vyšší posed, perfektní přehled v provozu... i manželka, která byla vždy v nízkých osobácích z provozu vycukaná s tím jezdí teď naprosto v pohodě
- prostorný interiér
- spolehlivost 2,0 VVT-i provedení
- motor startuje i mega-mrazech a pěkně rychle se zahřeje
- 4x4 - nikdy jsem s tím nikde nezapadnul
Spojka je u benzínu v pohodě, to jenom na dieslech je dvouhmotový setrvák, který je citlivý na nešetrné zacházení. Pokud bydlíš někde, kde sněžný pluh a posypovou sůl znají jen z obrázků, nebo často musíš na nezpevněné cesty a netrápí tě v dnešní době nepříliš atraktivní spotřeba kolem 9L, s tímto autem určitě neprohloupíš. Pokud není problém cena, zaměř se na pofaceliftové verze - mají TRC, VSC a některé neduhy prvních sérií jsou již vychytané (např. místo 4ks lambda sond jich má už jen 2ks).
RAV4 2.0 VVTi, 2001, 5D