omlouvám se, pokud již řešilo v jiném vláknu, ale ještě, než s tím vyjedu někam do servisu, prosím vás zkušenější o letmou analýzu:
1) včera při běžné ranní jízdě se mi ROZSVÍTILA
2) motor ztratil výkon, měl tendenci na křižovatce chcípnout, respektive jít na volnoběh do otáček cca 400-500
3) po odstavení a nastartování se auto při nižších otáčkách a do cca 2000 rozechvěje
4) z výfuku jde podle mého více zplodin
5) motor má při poslechu neklamně "traktorovější zvuk", předtím tichý a vyrovnaný chod
6) prostříkal jsem kontakty všude, kam jsem se dostal a vyměnil svíčky Denso K16TT (předtím BRISK super DR17YC) a nic (jedna byla jako by lehce střejchlá olejem)
Auto jde i teď ve mrazech spolehlivě nastartovat, otáčky na volnoběh vyrovnané, jinak všechno jako shora.
Chápu, že bez diagnostiky je to věštění z koule, ale prosím o nějaké indicie, co bych mohl zkontrolovat, popřípadě udělat sám. No a konečně, má cenu otravovat (kdyby to mělo být něco většího -vstřiky?, písty?) běžný servis nebo - a to se mi fakt nechce - jet k Toyotě
Jsem z Českých Budějovic, pokud byste kdokoli měl tip na spolehlivého servisáka ve městě nebo okolí, který se umí postavit k Toyotě, předem moc díky!! Auto je jinak v lesku, od srpna - kdy jsem se k němu dostal - najelo bez poruchy rovných 10 tis. Na tachometru 190 tis.