D4D 2.0L 81KW 2002 3dv.
D4D 2.0L 81KW 2002 3dv.
Zdarec lidi
Tak jsem si před 8 měsíci pořídil svoje první auto, Toyota corolla diesel D4D 2.0L 81 KW. Je to dovoz z Italie, při koupi měla nalítano 132 000km, což je samozřejmě dost zavádějící údaj v našich autobazarech. Přez léto kolorka startovala dobře, nezaznamenal sem žádný problém, bylo jen potřeba vyměnit zadní brzdy (kotouče+obložení), ale stím jsem to auto kupoval a pak výměna kapalin, olej sem tam dal 5w-30 shell helix ultra extra. Jenže potom přišla zima a pozlobilo mě palivové čerpadlo, konkrétně ventily na palivovém čerpadle, takže mě auto nechalo poprvé ve štychu a to v jeseníkach což je od Brna docela daleko, takže se auto projelo na valníku odtahovky a ja vyplázl nemalé peníze za odtah a následnou opravu. Teď je vše ok. Jen se mi na autě nelíbí pár věcí.
1) spojka zabíra od spoda, takže při razení musim pedál sešlápnout až na podlahu jinak nezařadím, stím souvisí pojíždeni v koloně, kdy vyřadím a pomalu se vleču, v situaci kdy se kolona rozjede jedu takovou rychlostí že na dvouku je to pomalé a jednička mi ne a ne zařadit, musim to tlačit na silu a nebo uplne zastavit.
2)Příjde mi že je docela špatně odhlučněná kabina motor je dost slyšet a nekdy mi to je až na obtíž.
3)Náchylnost na kvalitu paliva
4)Kontrola hladiny oleje mi prijde docela spatne vyresena, protoze hrdlo pro merku je zahnute a tim se pri vytahovani olej "rozsmudla" po cele merce a je slozite odesist hladinu, ale to je jen takova malichernos.
Jestli mate nejake zkusenosti s timto autem tak davejte prispevky na co si davat bacha atd. Chtel bych aby mi tohle auto nejaky rok vydrzelo.
Predem se omlouvam za pravopis. (pro rejpaly)
Tak jsem si před 8 měsíci pořídil svoje první auto, Toyota corolla diesel D4D 2.0L 81 KW. Je to dovoz z Italie, při koupi měla nalítano 132 000km, což je samozřejmě dost zavádějící údaj v našich autobazarech. Přez léto kolorka startovala dobře, nezaznamenal sem žádný problém, bylo jen potřeba vyměnit zadní brzdy (kotouče+obložení), ale stím jsem to auto kupoval a pak výměna kapalin, olej sem tam dal 5w-30 shell helix ultra extra. Jenže potom přišla zima a pozlobilo mě palivové čerpadlo, konkrétně ventily na palivovém čerpadle, takže mě auto nechalo poprvé ve štychu a to v jeseníkach což je od Brna docela daleko, takže se auto projelo na valníku odtahovky a ja vyplázl nemalé peníze za odtah a následnou opravu. Teď je vše ok. Jen se mi na autě nelíbí pár věcí.
1) spojka zabíra od spoda, takže při razení musim pedál sešlápnout až na podlahu jinak nezařadím, stím souvisí pojíždeni v koloně, kdy vyřadím a pomalu se vleču, v situaci kdy se kolona rozjede jedu takovou rychlostí že na dvouku je to pomalé a jednička mi ne a ne zařadit, musim to tlačit na silu a nebo uplne zastavit.
2)Příjde mi že je docela špatně odhlučněná kabina motor je dost slyšet a nekdy mi to je až na obtíž.
3)Náchylnost na kvalitu paliva
4)Kontrola hladiny oleje mi prijde docela spatne vyresena, protoze hrdlo pro merku je zahnute a tim se pri vytahovani olej "rozsmudla" po cele merce a je slozite odesist hladinu, ale to je jen takova malichernos.
Jestli mate nejake zkusenosti s timto autem tak davejte prispevky na co si davat bacha atd. Chtel bych aby mi tohle auto nejaky rok vydrzelo.
Predem se omlouvam za pravopis. (pro rejpaly)
Corolla D4D 81 KW 2002
-
Peter Fransky
- Řidič
no, ja by som moje skusenosti zhrnul dvoma slovami - nic extra.
Ked to porovnam so svojou predoslou O1 TDI, tak jedina vyhoda E12 je nizsi hluk a viac miesta vzadu.
motor 1,4 bezi ticho, ale zase zerie podstatne viac ako rotacna O1 (cca pol litra az liter vyssia spotreba)
celkovo je to hodne priemerne auto.
Ty mas navyse dost problematicky motor, takze u teba to uz bude podpriemerny kchar.
A to nehovorim o tom, ze ma hneva to moje zle startovanie, este mi zacina buchotat naprava a supit sa farba na kluckach...
Kdepak udelali soudruzi japoncici chybu?
PS: a neuveritelne, ale fakt neuveritelne drahy znackovy servis!
Ked to porovnam so svojou predoslou O1 TDI, tak jedina vyhoda E12 je nizsi hluk a viac miesta vzadu.
motor 1,4 bezi ticho, ale zase zerie podstatne viac ako rotacna O1 (cca pol litra az liter vyssia spotreba)
celkovo je to hodne priemerne auto.
Ty mas navyse dost problematicky motor, takze u teba to uz bude podpriemerny kchar.
A to nehovorim o tom, ze ma hneva to moje zle startovanie, este mi zacina buchotat naprava a supit sa farba na kluckach...
Kdepak udelali soudruzi japoncici chybu?
PS: a neuveritelne, ale fakt neuveritelne drahy znackovy servis!
"sušiči"
naco si kupujes 10 rocny dizel ????
niektori ludia su nepoucitelni..
usetrim,usetrim,usetrim---- to proste niekto takto cely zivot rozmysla (a je Vas vela)..
takze zas jeden co "usetril" na palive a "predrbal" 5x viac na servise.
ja si rad "priplacam" za benzin lebo nakoniec mi zostanu peniaze aj na dovolenku(usetrene na servise), kde ma benzinak bez problemov dovezie..
mal som len benzinove auta vyrobene v Japonsku a musim konstatovat ze "soudruzi z Japonska" neudelali zadnou chybu ! a ja taky ne, kdyz jsem si je vybral..
niektori ludia su nepoucitelni..
usetrim,usetrim,usetrim---- to proste niekto takto cely zivot rozmysla (a je Vas vela)..
takze zas jeden co "usetril" na palive a "predrbal" 5x viac na servise.
ja si rad "priplacam" za benzin lebo nakoniec mi zostanu peniaze aj na dovolenku(usetrene na servise), kde ma benzinak bez problemov dovezie..
mal som len benzinove auta vyrobene v Japonsku a musim konstatovat ze "soudruzi z Japonska" neudelali zadnou chybu ! a ja taky ne, kdyz jsem si je vybral..
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
-
Peter Fransky
- Řidič
hm, clovek by povedal, ze japoncici to robia kvalitnejsie, ale co uz, dnes uz v tom asi nebude ziaden rozdiel..
BTW este som zabudol na pozitivum - celkom akceptovatelny pocet odkladacich priestorov (vztahujuc k roku vzniku 2001 . dnes uz je samozrejme doba dalej)
A nie som isty, ci s benzinom je to nejaka vyhra - motor 1,4 VVTi tiez nepatri medzi zazraky v spolahlivosti.
Co ale musim kvitovat su rozpisy nakladov na servisne prehliadky a hlavne online servisna historia - to je fakt super vec
BTW este som zabudol na pozitivum - celkom akceptovatelny pocet odkladacich priestorov (vztahujuc k roku vzniku 2001 . dnes uz je samozrejme doba dalej)
A nie som isty, ci s benzinom je to nejaka vyhra - motor 1,4 VVTi tiez nepatri medzi zazraky v spolahlivosti.
Co ale musim kvitovat su rozpisy nakladov na servisne prehliadky a hlavne online servisna historia - to je fakt super vec
No jo.. je to problem... velky problem.. Holt nekupovat nic mezi roky 1999 a 2006
Jedina vyjimka jsou motory 1AZ-FE (ne 1AZ-FSE) protoze ty drzi jako benzinovi predchudci a lepe. Ale gratulujeme ke koupi auta.. Jen te pripravujeme na to, ze jsi holt nekoupil tak skvele, jak by ti nekdo mohl tvrdit.
Back in Czech.
Re: D4D 2.0L 81KW 2002 3dv.
Zkus to odvzdušnit. Má to doufám hydraulickou spojku....?Maras90 píše:1) spojka zabíra od spoda, takže při razení musim pedál sešlápnout až na podlahu jinak nezařadím
Při opotřebení spojky by problém byl opačný.
Hele Jimmi, to nebude ani tak problem jako spise nezkusenost.. Jestli je to jeho prvni auto... Tak muze byt pro nekoho prekvapeni jak moc daleko se da ta spojka seslapnout aby slo radit... Navic dva na jedna za jizdy je takove..... jalove, takze vubec to nemusi byt chyba.. muze to byt jen o zvyku a pocitu...
Back in Czech.
-
tuzezlypes
- Řidič
-
tuzezlypes
- Řidič
- Ivan.66
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Ony vsechny commonraily maji problem s cistotou a kvalitou paliva. I kdyz to neni ani tak problem auta,jak nasich pump viz. http://zpravy.idnes.cz/policie-rozprasi ... -zpravy_tm
Popr. tam lidi liji kde co sezenou "od kamose co jezdi kamionem....."
A ty kdyz koupis ojete auto, nevis co ma za sebou.
Popr. tam lidi liji kde co sezenou "od kamose co jezdi kamionem....."
A ty kdyz koupis ojete auto, nevis co ma za sebou.
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
-
servis tomas
- Manager Týmu
1.4 a 1.6vvti nejsou uplne dobry ale pokud menis pravidelne olej a delas prohlidky tak to spatne neni a diesell,taky prohlidky a aditiva do nafty a je to taky dobry,malo ktera auta jinych znacek nema problemi,dodrzovat udrzbu a je to lepsi
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445