Zdravim, vlastnim Corollu E12 2004 1.4 71KW. Myslim,ze je problem so spojkou, auto ma najazdene 63 000km, bolo mi povedane,ze spojka musi byt pri takychto km v poriadku, ale auto ma priznaky opotrebenej spojky...sem tam presmykuje (niektore dni je to celkom ok, ale ine zase citit,ze presmykuje pri kazdom pustani), dalej mi idu radit tazsie rychlosti, auto sa niekedy tazsie rozbieha, vsimol som si aj mierne zvysenie vibracii na volante, hlavne ked z volnobeznych otaciek lahucko pridam plyn bez zaradenej rychlosti a nakoniec sa este stava,ze pri stlaceni spojky mi kladie do nohy ako keby odpor, proste citim na nohe,ze ide tazsie stlacit a nieco tam akoby rezonuje, vibruje do nohy, evokuje to vo mne slovo podtacanie, neviem ci je to najlepsie vysvetlene, ale takto nejak by sa mala spravat opotrebena spojka.
Viete mi blizsie poradit cim by sa tieto problemy dali eliminovat? Jeden mechanik mi aj spominal,ze Corolla ma nejaku spojkovu poistku? alebo nieco take, co moze sposobit taketo problemi aj bez toho, aby bola samotna spojka znicena...Dakujem.
E12 spojka?
-
servis tomas
- Manager Týmu
Ano, tak sa to presne vola spojkove prasiatko
Tak ono idu aj tazsie radit rychlosti, napriklad jednotku tam mam problem zaradit, pokial sa auto trochu hybe, na druhy prevodovy stupen je to uz prilis poala rychlost, ale na jendnotku asi prilis vysoka, pretoze ju tam tlacim fakt dost na silu, tak musim auto zastavit uplne a potom ju tam zaradim bez problemov, neviem na kolko je to bezne, alebo je to chyba.
Takze ked bude zla spojka, tak bude stacit vymenit len tie lamely, ci komplet celu spojku skor? asi sa nato takto nie moc dobre odpoveda, ked clovek nevidi.
Tak ono idu aj tazsie radit rychlosti, napriklad jednotku tam mam problem zaradit, pokial sa auto trochu hybe, na druhy prevodovy stupen je to uz prilis poala rychlost, ale na jendnotku asi prilis vysoka, pretoze ju tam tlacim fakt dost na silu, tak musim auto zastavit uplne a potom ju tam zaradim bez problemov, neviem na kolko je to bezne, alebo je to chyba.
Takze ked bude zla spojka, tak bude stacit vymenit len tie lamely, ci komplet celu spojku skor? asi sa nato takto nie moc dobre odpoveda, ked clovek nevidi.
-
servis tomas
- Manager Týmu
Jestli to špatně řadí, zkus napřed odvzdušnit tu hydrauliku. To je ve dvou lidech na deset minut i pro začátečníka (a dolívat kapalinu). Teprve potom řeš spojku samotnou.
Je fakt, že na ty kilometry je to dost málo. Nejezdíš-li jako prase, samozřejmě
Leda by to byla nějaká montážní chyba, to se také nedá vyloučit.
Je fakt, že na ty kilometry je to dost málo. Nejezdíš-li jako prase, samozřejmě
Jezdil jsem jako prase, a po 80ti-tis. jsem ji nechal vyměnit. Na E12 je to totálně poddimenzovaná součást. U Toyoty bych to taky nečekal. A takové ty rekordy 250 tis. km na spojku u modelu E12 asi nikdy nepadnou.Jimmi píše:Jestli to špatně řadí, zkus napřed odvzdušnit tu hydrauliku. To je ve dvou lidech na deset minut i pro začátečníka (a dolívat kapalinu). Teprve potom řeš spojku samotnou.
Je fakt, že na ty kilometry je to dost málo. Nejezdíš-li jako prase, samozřejmě![]()
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ne tak se to přesne nejmenuje to to tak jen nejakej blbec co o to m hovnbo ví pojmenoval - správne je to pomocný hydraulický válec spojky.unreall píše:Ano, tak sa to presne vola spojkove prasiatko![]()
veskeré příznaky odpovídají problémum se spojkou ale nezavrhoval bych tu hydrauliku, jen mne zaráží že nekdy jde a jindy ne, pokud by to byla hydraulika ( zavzdušněné ) neslo by to stále nebo by to slo po naslapání ( tzn opetovný pokus by vysel ). každopádne auto co má tak málo najeto aby melo zavzdusnenou nebo odepslanou spojku je docela podezřelé - jaká je historie vozu?