Klepání u levého zadního kola - tlumič?

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
johanes3
Člen Týmu

Klepání u levého zadního kola - tlumič?

Příspěvek od johanes3 »

Zdravím,
v poslední době se mi od levého zadního kola ozývá občas klepnutí, jindy spíš takové žuchnutí v těchto případech:
  • * nejpatrnější je to při couvání z nějakého schodku, to je takové žuch, trochu i kovové(?)
    * pak taky při při prudším odbočení vlevo, tj. když je levá strana najenou nadlehčena
    * vlastně i při odbočení doprava, zejména, když je to přes hranu kopce - typicky na křižovatce do kopce
pokud ale přejedu klasický retardér, tak je to celkem ok a jen výjimečně jde něco slyšet

Co by to mohlo být? Už jsem s tím byl i v servisu a nemohli jsme na nic přijít, byli jsme to projet, občas se to ozvalo, ale za boha nemůžeme přijít na to, co by to mohlo být. Pří obhlídce ze spoda na první pohled vše OK. Aktuální řešení asi bude zkusit výměnu tlumičů, nemáte s tímto podobné zkušenosti?
Dodám že jde o r.v. 2000, japonec, najeto 90t
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Yaris asi vzadu nemá stabilizátor....?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

divím se, že v servisu na to nepřijdou... co horní uložení tlumiče? (v kufru bych sundal ten plast a aspon informačně se podíval co to dělá při pohybu, při jízdě..)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

josuk píše:divím se, že v servisu na to nepřijdou..
nič nového pod slnkom...bohužial...
ved sa priznajte(me) - kolkokrát sa stalo,že na chybu prídeme spolu tu - na fore- a aj cez to všetko má čo robiť človek,aby pánov v servise "presvedčil" o chybe,ktorú už nemusia ani hladať,len odstrániť ,no ani to kolkokrát nepomôže :? :?
johanes3
Člen Týmu

Příspěvek od johanes3 »

Já bych jim tak někřivdil, opravdu se znažili, ono se to totiž ne vždy projeví, většinou po začátku jízdy a postupně to odeznívá. Jak říkám, byli jsme to projet, přejížděli obrubníky, pak to i ručně nadzvedávali a pouštěli, jestli uslyšíme odkud přesně to jde, no dělali jsme psí kusy, ale nic. Yaris jde zítra na výměnu tlumičů, tak uvidím. Mezitím jsem měl i malou (nezaviněnou) nehodu, tak se snad i částečně schovají do opravy nárazníku.
johanes3
Člen Týmu

Příspěvek od johanes3 »

Tak tlumiče to nebyly, vyměněné a žádná změna. Zkoušel sem vyhodit z kufru všechno, i rezervu a krycí plast a pořád zřetelně od levého zadního kola klepání při přenešení váhy nebo větší nerovnosti. Tak už nevím, jedině zkusit jiný servis ještě :?
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Dúfam,že nedopadneš tak,že tretinu dielov vymenia a žiadna zmena nenastane. Pretože takto hladať a opravovať vie asi každý z nás...
Bohužial , ja s tými buchotmi mám tiež niekedy nervy. Teraz mi niečo vrzgá v palubnej doske v miestach displaya. Čo to je ,to neviem,ale do servisu s tým asi nepojdem a uvidím časom,ako sa k tomu postavím.
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

Mě to dělá taky.Když vezu vzadu náklad a auto je trošku víc zatížené.
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
johanes3
Člen Týmu

Příspěvek od johanes3 »

Tlumiče OK, pružina asi taky, tak mě napadlo, vzadu vlevo je nádrž, nemohla by být nějak povolená a do něčeho ťukat, nebo se třeba jen posunovat v uložení? Nevíte, jak to vypadá vevnitř?
Odpovědět

Zpět na „Yaris“