Verso regeneracia DPF

vše ohledně modelové řady Verso
Odpovědět
dano.jano
Člen Týmu

Verso regeneracia DPF

Příspěvek od dano.jano »

Tak ako mnohym z vas, aj mne dosluzil DPF. Uplne sa rozsypal. Nahradil som ho novou replikou z www.dpffiltre.sk. Zo zaciatku OK, ale po najazdeni zopar km som zacal dymit ako stara studena liazka. PC diagnostika prezradila, ze vsetko je OK a prave prebieha regeneracia DPF. po jej skonceni sa dalo vsetko do normalu. Takto to pokracuje stale, akurat regeneracia (liazkovanie) sa opakuje stale castejsie. Niekedy aj kazdych 100 km a trva aj 40 min. respektive neskonci ani po 80km. V meste ked je najhorsie musim restartovat RJ aby to konecne skoncilo. Inak denne jazdim po dialnici, tak sa na nedostatok pohybu toyotka nemoze stazovat.
Vie mi niekto poradit, kde je chyba? vstrek, alebo neoriginalne DPF?
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Podívej se do sekce Avensis, tam DPF řeší, dovíš se víc
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
servis tomas
Manager Týmu

Příspěvek od servis tomas »

sem zapomel jeste to v pocitaci naprogramovat ze tam je novy
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
Nezdvorak
Člen Týmu

Re: Verso regeneracia DPF

Příspěvek od Nezdvorak »

Máte někdo zkušenost s tou novou 1.6 od BMW ? Jak se chová DPF a jestli taky něco vydrží? DPF je všeobecně zlo, ale láká mě koupit Verso v naftě, už kvůli tomu kroutaku. Ale DPF se bojím bojím .....
xvasek
Navigátor

Příspěvek od xvasek »

Tak i pokud by byl DPF v pohodě, tak jsou tam další věci, kterých se můžeš bát. :-) Hele, opravdu, podívej se tady do fóra - na benzinový motor žádná stížnost (dobře, staré Corolly žerou olej, ale s tím se dá taky žít), ale nafťáky se tady řeší co den. Nejde, nestartuje, kouří, netáhne, neregenruje DPF, regeneruje DPF moc často, ...

Pokud můžu svůj názor, tak montovat motor, který normálně tahá tunové BMW 118 s daleko menším aerodynamickým odporem, do o půl tuny těžší "dodávky", mi nepřijde jako úplně dobrý nápad. Pro ježdění po městě to samozřejmě bude stačit, ale tahat to vyššími rychlostmi třeba po dálnici je něco, co ten motor nikdy u bavoráku nezažije. 1.8 je naproti tomu jednoduchý fajn motor, spotřeba 7,5 dlouhodobě, tichoučký, nenáročný.

Nejsem apriori proti naftě - před Versem jsem měl jedničkového Superba od 350 000 do 500 000km. Na ty km to je stará 1.9 PD úplně úžasná věc, dokonce i turbo vybrželo původní, ještě má pevné lopatky, kromě dvakrát výměny váhy vzduchu jsem v motoru absultuně nic neřešil, zátah měl jako mladík, spolehlivý, startoval i v -20°C na první štěk a hned do práce - a upřímě, kdo z vás to má? :-) Mohl víc topit, to je pravda. Popravdě od toho Toyotického benziňáku takový výkon nečekám, na druhou stranu ale Toyota nikdy nic jako 1.9 PD neměla a nafťáky u nich mají úplně jinou pověst.
indet
Manager Týmu

Příspěvek od indet »

1) Je hezké že kritizuješ D-4D od Toyoty že s nimi jsou oproti benzinu problémy. To že ti lidi co řeší problémy mají nájezd 200tKm a mnohem víc, kdežto ti co mají benzin jsou většinou na polovičním najezdu je již z tveho pohledu v pořádku. Diesel je již z principu složitější jak benzin a ten zmiňovaný DPF je holt dnes nutné zlo. I přesto se dnes již výrobci se vším zlem z EU celkem poprali.

2) Jinak dano.jano - ten DPF byl od JMJ? V kolika KM ti odešel a u jakého motoru?
AUR 10, OCT II, VER 13
Obrázek
miloshi
Navigátor

Příspěvek od miloshi »

Cavte.. ja iba informativne, kedze vela ludi to urcite hlada, alebo hladat bude :) Odislo mi DPF po 130 000 tis km. Hladal som rozne alternativy, cistenie, aftermarketovy diel, ale nakoniec som sa pre moju spokojnost rozhodol dat original diel. Najprv mi v toyote ponukli repasovany diel od toyoty, no nakoniec na verso nemali ziadne na sklade (mozno niekto dostane to moje stare), tak mi tam dali uplne nove. V toyote mi tvrdili, ze by malo vydrzat este dlhsie, nakolko to stale vyvyjaju a teda snad k lepsiemu. K tomu mi namontovali este novy kryt palivoveho filtra, tentokrat by mal byt s vyhrievanim. Takze toto by tiez malo predlzit zivotnost. Mam 2011 rocnik, 2.0 D4D, ako som uz pisal 130tis km. Cele ma to stalo 1400eur. Jedna zaujimavost k tomu... na ten kryt filtra sa ma vobec nepytali... proste ho tam dali a ja som ho musel platit.. taky pristup servisu :bomb:
Obrázek
indet
Manager Týmu

Příspěvek od indet »

Taky to tak nějak vidim že si koupim filtr od Toyoty, jak mi odejde.
Jak jsi verso provozoval při vydrži DPF 130tKm? Jezdil jsi spíš dalky, nebo město?
Dík Tomáš
AUR 10, OCT II, VER 13
Obrázek
miloshi
Navigátor

Příspěvek od miloshi »

Jazdil som dost dlhych trati, ale aj mesto. Mozno tak pol na pol. 130 tis km za 4 roky, to je 32 500 km rocne. Neviem ci to staci. Teraz v meste jazdim radsej Yariskou, Verso si nechavam na dlhsie trasy.

A to DPF od Toyoty.. cital som kopec clankov, nikde vsak nebolo zrejme co s tym. Preto som si povedal, ze si to dam aj so zarukou priamo v toyote.. a potom auto vymenim :)
Obrázek
kastve
Člen Týmu

Příspěvek od kastve »

Já mám na Versu r.v. 2010 D4D 93 kw aktuálně najeto 130tkm, zatím DPF původní a bez problému, doteď jsme měnil pouze žárovky a doufám, že to ještě chvíli vydrží, jezdím aktuálně cca 60% město, zbytek dálnice.
Odpovědět

Zpět na „Verso“