2.2 D4D kdy se vynuluje spotřeba?
2.2 D4D kdy se vynuluje spotřeba?
Měla jsem avensise 2004, tam se mi nulovala spotřeba vždy při tankování, teď mám 2010, ukazuje to stále spotřebu skoro 9 litrů, což se mi zdá dost, mám ho týden, po ujetí 400 km klesla na 8,6l. S tím starším jsem jezdila za 4,6 l, takže v nohách to nebude
děkuji za rady

Naposledy upravil(a) MichaelaP dne stř 07.11.2012, 15:41, celkem upraveno 1 x.
jo sorry, jsem idiot a neumim cist
ta spotreba je realna i podle tankovani, nebo ten pocitac ukazuje takhle pomatene? jestli se nemejlim tak pribyl i slabsi verzi filtr pevnejch castic ale i tak je ta spotreba dost vysoka

EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
mně se to fakt nezdá, ukazuje to takhle vysoko, jsem ženská, navíc blond, takže žádná závodnice, vozím dítě...jen mě zajímá, od kdy ten počítač spotřebu měří? byla jsem zvyklá u staršího modelu, že jsem natankovala a vynulovalo se to, přes 5 litrů jsem se dostala jen v zimě a to jen někdy. jezdím pořád stejný trasy... u novýho po natankování furt stejný. Jestli to má filtr pevných částic, to nevím bohužel... 

Nemělas psát, že vozíš dítě, teď už ti nikdo neporadí
A teď vážně: Mám taky starší verzi Avíku (z předfaceliftu), takže jen podle manuálu - odzkoušet to nemůžu. Nastavíš na displeji zobrazení průměrné spotřeby a déle než na 1s podržíš tlačítko "DISP". Zkus a uvidíš.
EDIT:spotřeba se maže pouze manuálně, ne jako u starších aut při natankování...
Předchozí auto mělo jiný motor než současné? Nebyl to dvoulitr? 85kW?
Kolik má najeto to nové a dá se tomu nájezdu věřit? Koupené od někoho známého nebo přes bazar?
Jestli to nesrazíš, mohlo by to signalizovat nějaký problém. Ale nechci strašit.
A jak píše KarlosCZ, zkus spotřebu spočítat od tankování k tankování, ať víš, že počítač nelže.

A teď vážně: Mám taky starší verzi Avíku (z předfaceliftu), takže jen podle manuálu - odzkoušet to nemůžu. Nastavíš na displeji zobrazení průměrné spotřeby a déle než na 1s podržíš tlačítko "DISP". Zkus a uvidíš.
EDIT:spotřeba se maže pouze manuálně, ne jako u starších aut při natankování...
Předchozí auto mělo jiný motor než současné? Nebyl to dvoulitr? 85kW?
Kolik má najeto to nové a dá se tomu nájezdu věřit? Koupené od někoho známého nebo přes bazar?
Jestli to nesrazíš, mohlo by to signalizovat nějaký problém. Ale nechci strašit.
A jak píše KarlosCZ, zkus spotřebu spočítat od tankování k tankování, ať víš, že počítač nelže.
Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
Šmarjá jakej je problém s dítětem?
chtěla jsem jen říct, že to fakt není v nohách. ten minulej byl dvoulitr, ale co jsem četla spotřebu v testech, tak kolem 5 litrů byl i tento motor. určitě ne dvojnásobná spotřeba. auto je z bazaru, najeto 57 tisíc, prověřeno v toyotě, tak snad by to mělo odpovídat. když jsem pořídila ten starší, počítač ukazoval dojezd na plnou 670 km, za 2 roky mé jízdy 950 km, tak snad se to mojí poklidnou jízdou taky upraví. zkusila jsem vynulovat, tak uvidím, jak to bude....
takže už vlastně žádnou odpověď nepotřebuju, nešlo mi to předtím vynulovat, asi jsem mačkala něco jinýho
každopádně děkuju chlapi za snahu a snad mě čekají jen spokojeně najeté km...

takže už vlastně žádnou odpověď nepotřebuju, nešlo mi to předtím vynulovat, asi jsem mačkala něco jinýho

- CommonUser
- Věčnej rejpal
No, fajn, že to ti kluci japonský nezměnili a povedlo se.MichaelaP píše:neee, šlo to jak jsi psal....šla jsem hned do garáže a už to mám vynulovaný. a idioti nejste, jste šikovní hoši a hezky radíte. Jak zase nebudu něco vědět, máte mě tu zpět...
Tak zkus chvíli jezdit a dej vědět jak jsi na tom. Docela mě to zajímá, jelikož mi taky nějakou dobu palubák ukazoval dojezd přes 900km na nádrž (a nekecal) a teď přes 720 nejde.
Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
- CommonUser
- Věčnej rejpal