ahoj,
vlastním kombi avensis s 1,8 benzínovým motorem z roku 1998. nalítáno to má cca 240 tisíc. tady bohužel nemám jistotu, zda-li si někdo nehrál s tachometrem. s autem jsem naprosto spokojený, ale už od začátku mě přišel motor zvláštní. on to nikdy nebyl žádný rychlík (nemohu moc soudit - nemám porovnání), ale ve městě to umělo být celkem živé no a na dálnici když byla rovina a čas, tak se to na 160 tachometrových rozjelo také.
pak se stalo, že motor nešel přes 4000 otáček - škubalo to. při jízdě i když jsem to zkusil na volnoběh a dokonce mám pocit, že si to škublo i při brždění motorem, kdy jsem neměl nohu na plynu vůbec. s tím se také rozsvítila žlutá kontrolka motoru. občas i červená. 4 servisy s tím neumí nic (1 byl přímo člověk na toyoty - roky ověřený - spokojenost) . tak jsem to vzdal a že si koupím nějaké jiné auto. jelikož už mě na tom moc nezáleželo, tak jsem to toho nalil E85 - po cca 3 nádržích to škubání přestalo. zhasla červená kontrolka a svítí zase jen žlutá. současný stav je takový (pro benzín i E85), že pokud v autě jedu sám, celkem se to dá, ale pokud jsem naložený (ne nutně moc), tak to auto má problém vyject větší kopec. je úplně jedno, jak řadím. auto jezdí pěkně, ale nemá vůbec sílu.
jelikož si nedovedu nějaké jiné ojeté auto vybrat - je to samý diesel a mnohdy je to proti tomu avensisu i tak žebřiňák, začínám uvažovat o tom, tomuto stávajícímu nějak pomoci. jsem s tím spokojený, líbí se mě a přijde mě ho škoda. netušíte co s tím? je nějaký dobrý servis (jsem z prahy - čakovice) nebo mě napadlo, zda-li by do toho nešlo někde sehnat jiný motor? taková smrt jako je tento to už asi nebude.
moc díky za případné rady
luc
Avensis kombi 1,8 r98
-
- Věčnej rejpal
Pokud svítí oranžová kontrolka, může to být lambda, je tam jen jedna. Pokud to nežere olej asi motor v háji nebude. Je pravda že e85 čístí palivový systém, zkusil bych filtr a dát orig. iridiové svíčky. Mám stejný motor a zhruba stéjné kilometry a motor se točí v poho i do 6000/min, kolik to jede to nevím ale 160km/h na dálnici udržuje s rezervou na plynu.
Avensis T25 2.0 vvti liftback
EX: Ave Kombi 1.8 T22, Ave sedan 1.6 T22 , Mondeo 2.0 TDDI, Octavia 1.6 MPI, Fiat Croma 2.0,
EX: Ave Kombi 1.8 T22, Ave sedan 1.6 T22 , Mondeo 2.0 TDDI, Octavia 1.6 MPI, Fiat Croma 2.0,
-
- Manager Týmu
ahoj tak na e85 nejezdi,mela by k tomu mel byt doridici jednotka motoru,musi tam byt jiny predstih,sviti lambda kvuli chude smesy,je potreba vymenit palivovy filtr,protoze ethanol cisti palivovy system a uvolnuje usazeniny
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445