problemy pri podradeni z 3 na 2

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
greenhorn
Člen Týmu

problemy pri podradeni z 3 na 2

Příspěvek od greenhorn »

Ahojte borci!
Mam problem, s ktorym mi nevedia pomoct v servise, tak sa obraciam na vsetkych, ktori s tymto inac super autickom maju skusenosti.

Uz od kupy bol problem s preradovanim z trojky do dvojky. Prejavovalo sa to tym, ze najprv bolo este pri zatlacenej spojke jasne pocut, ked tam ta rychlost "zapadla". Podotykam, ze problem je len z 3 na 2 a len tymto smerom. Potom po par tisic km zacala prevodovka klast odpor a dvojka sa dala zaradit doslova cez zuby. Citelnejsie to bolo s rastucou rychlostou. T.j. ked som chcel napr. pred krizovatkou brzdit motorom a pri 50 kmh podradil do dvojky. Ale napr. pri cca 20-ke to skoro nebolo ani citit. Samozrejme som s tym siel do servisu, kde som sa na prvy krat nechal odbit, ze vraj je to normal. Po asi tyzdni ma to ale tak dozralo, ze som siel do ineho, kde nakoniec uznali, ze to nieje ok. Dokonca si na to pozvali technika z centraly. Kedze je auto v zaruke, ponukli mi rozobrane prevodovky a diagnostiku chyby. TO mi pri trojmesacnom aute prislo dost drsne, tak som pisomne ziadal o vymenu celej prevodovky. Samozrejme zamietnute. Nakoniec to teda rozobrali, vymenili milion suciastok, medziinym udajne cely treti stupen, synchrony a pod.

Najhorsie je, ze mam po prevzati auta zo servisu pocit, ako keby sa zas prejavovalo to pociatocne stadium, t.j. pocutelne zaklapnutie druheho rychlostneho stupna. A samozrejme mam obavy, ze o par tyzdnov sa to zas rozhasi este viac. :(

Tak mi prosim vas povedzte, ci robim chybu ja, ci to je u RAViek normal, ci je tam naozaj nejaka zrada. Doteraz som mal feldu, civic a superb, ale s tymto som sa este nestretol...

Vopred velka vdaka za kazdy nazor a postreh!

p.s.:
RAV4, 2.2 D4D 110kw, 4WD, r.v. 2012, 6st manual,
TomasP
Člen Týmu

Příspěvek od TomasP »

Zkušenost s něčím takovým naštěstí nemám. Ale na tvým místě bych zkusil chvíli počkat. Není vyloučeno, že jsi z tý závady tak hotovej, že si jí teď normálně jenom sugeruješ. Koneckonců, po opravě máš převodovku v záruce, tak vlastně nemáš o co přijít (kromě toho, že budeš nějakou chvíli bez auta). Pokud ti to teda dělali v originál servisu.
RAV4 2.0 Valvematic, MDS 2010
greenhorn
Člen Týmu

Příspěvek od greenhorn »

Jasne, bolo to v znackovom v ramci zaruky. Je to prve auto, ktore som kupil uplne nove a ja pravda, ze som z toho dost mimo.
ritchie12
Člen Týmu

Re: problemy pri podradeni z 3 na 2

Příspěvek od ritchie12 »

greenhorn,

No mrzi ma to, ale nebudes ani prvy ani posledny, ktory sa v RAV4 sklamal.

Hlavny technik pre Toyotu v SR (p.Grman), bude zatlkat a zatlkat pokial je auto pojazdne, tak ta bude presviecat, ze to je len malickost a auto je predsa v zaruke... Takze sa napravy dockas len velmi tazko. Ostava ti len dufat, ze sa to komplet rozsype este v zaruke a niekde ta to necha vysiet! Ja som na tom velmi podobne. Vsak pohladaj po fore.

Neboj sa ked uplynie zaruka, tak ta do tej vymeny prevodovky budu tlacit v tom servise, lebo podla nich to bude jedina moznost opravy :)

Ja sa obavam, ze oni nie len, ze to nechcu opravit, ale hlavne vo velkej vacsine pripadov kedy diagnostika jasne nepovie zavadu, tak ani len netusia co je problem ...

Nema zmysel chodit do inych servisov, bez odsuhlasenie importera, nemozu pomaly vymenit na zaruku ani ziarovku!

Jedina sanca v takomto pripade je si dat urobit sudno znalecky posudok a pohrozit sudom ...

R.
servis tomas
Manager Týmu

Příspěvek od servis tomas »

ahoj,je to problem techto prevodovek,chce to dat hlavne dobry olej,kvalitni a hlavne jezdit a nesoustredit se na to,pak to tam je porad je to o pocitech ale jinak ta prevodovka nic moc dobra neni a to jeste odchazi hridele,spise jedna a kola
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
TomasP
Člen Týmu

Re: problemy pri podradeni z 3 na 2

Příspěvek od TomasP »

ritchie12 píše:greenhorn,

No mrzi ma to, ale nebudes ani prvy ani posledny, ktory sa v RAV4 sklamal.

Hlavny technik pre Toyotu v SR (p.Grman), bude zatlkat a zatlkat pokial je auto pojazdne, tak ta bude presviecat, ze to je len malickost a auto je predsa v zaruke... Takze sa napravy dockas len velmi tazko. Ostava ti len dufat, ze sa to komplet rozsype este v zaruke a niekde ta to necha vysiet! Ja som na tom velmi podobne. Vsak pohladaj po fore.

Neboj sa ked uplynie zaruka, tak ta do tej vymeny prevodovky budu tlacit v tom servise, lebo podla nich to bude jedina moznost opravy :)

Ja sa obavam, ze oni nie len, ze to nechcu opravit, ale hlavne vo velkej vacsine pripadov kedy diagnostika jasne nepovie zavadu, tak ani len netusia co je problem ...

Nema zmysel chodit do inych servisov, bez odsuhlasenie importera, nemozu pomaly vymenit na zaruku ani ziarovku!

Jedina sanca v takomto pripade je si dat urobit sudno znalecky posudok a pohrozit sudom ...

R.
To je zajímavá zkušenost. V mém servisu naopak, co jde, snaží se mi vyměnit ještě do záruky.
RAV4 2.0 Valvematic, MDS 2010
greenhorn
Člen Týmu

Příspěvek od greenhorn »

Z prispevkov na fore sa da tusit, ze ta prevodovka asi nie je silna stranka tohto vozu. Navyse problem celej veci je, ze momentalne nezijem na Slovensku, ale v Nemecku. A tu cuduj sa svete, je presne taky isty pristup: zatloukat, zatloukat, zatloukat. Az ked som napisal importerovi do Kolina, tak sa veci pohli a aspon sa do toho pustili.

Tiez neuznavam sustredit sa na prkotiny a hladat muchy. Auto som kupoval hlavne na jazdenie, za necele styri mesiace tam mam cez 10 tis. Ale radit v mestskej premavke bol vazne zazitok. A btw., taku nepresnu prevodovku som este nezazil...
servis tomas
Manager Týmu

Příspěvek od servis tomas »

ta prevodovka je super,ty rychlosti sedi a auto krasne jede dopredu,nepresne razeni to je divne,muj nazor je ze toyota ma problem stemito prevodovky,motor ma velky kroutici moment od spoda toje 1500ot.,ta prevodovka dostava,3hridel je pohon spo jky a kola sou tam na tisiciihran a tam to odchazi.Toyota to resi slevou dilu a je vazne dobre prikoupit si prodlouzenou garanci,jasne je ze kazdy chce jezdit na toz v novem aute a ne hle dat zavady a jestli ten problem se vraci jel bych tam z novu a resil to,mozna je problem ve spojce nebo ve valecku spojky a nebo olej a dal bych prisadu do oleje na prevodovky,nekdo tvrdi ze to nefunguje ale jo,hodne to pomuzu
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“