Stránka 1 z 1

Celica - priprava na zimni spanek

Napsal: pon 08.10.2012, 17:08
od TomasGT20
Zdar vsem. Bohuzel ted nemam moznost mit celicu v garazi a tak premyslim jak ji co nejlip zazimovat.
1. Plachta, ano/ne ? Spis slysivam nazory ze ne
2. Vsiml jsem si treba u volva jak maji takove krytky na kolech, kdyz stoji venku, tak necim obalit brzdy ? Z minule zimy to bylo zbytecne moc prace s tim to cele sundat a pekne ocistit.
3. Natrit necim tu gumu na dverich ? indulunou :D, aby nesterela zbytecne moc + kdyby neco, tak se budou lip otvirat ?

A dal nevim, mate nekdo nejake dalsi tipy a triky co udelat na zimni spanek ? Podelte se, diky :)

Re: Celica - priprava na zimni spanek

Napsal: pon 08.10.2012, 19:11
od Kk
TomasGT20 píše: ... 3. Natrit necim tu gumu na dverich ? indulunou :D, aby nesterela zbytecne moc + kdyby neco, tak se budou lip otvirat ? ...
Na gumy kolem dveří se mi nejlíp osvědčil starý dobrý Regum. Sice musíš vzít hadřík a natřít to růčo, ale zato to funguje.

Napsal: pon 08.10.2012, 21:18
od TomasGT20
bohuzel, zatim nemam ani pristresek :lookround:

Napsal: úte 09.10.2012, 08:42
od Mattyno
Celica má v zimě jezdit :roll:

Napsal: úte 09.10.2012, 15:24
od TomasGT20
Mattyno píše:Celica má v zimě jezdit :roll:
Ted na zimu bude s cim jezdit, kdyby to byla 4kola tak jeste k vuli te srande bych ji vytahl......

Napsal: stř 10.10.2012, 06:55
od Stan
Já dal jednou v létě auto pod plachtu (taková ta umělohmotná celta) a přestože byla hodně fest přivázaná, tak se větrem a prachem co se pod ní dostal, auto tak poškrábalo že hrůza. Takže když schovávat, tak každopádně nejdřív pořádne umýt, naleštit a navoskovat carnaubou. Ta na povrchu udělá fakt tvrdej film. Ten odpuzuje vodu, a chrání proti solím a UV. Pak bych na to dal jemnou čistou autoplachtu (já ju kupoval v nějakám supermarketu za cca 300) a teprv na to nepropustnou celtu. A pořádně uvázat. Na kola mě nic nenapadá, ptž vlhkost a sůl se tam stejně ycky dostane. Napadá mě snad jedině dát tam nějaký zničený plecháče s KO gumama a na ně puklice. Ale kotouče stejně zrezaví.

Napsal: stř 10.10.2012, 10:55
od Myfune
Slyšel jsem názor, že nejlepší je aby bylo auto pod střechou, ale v průvanu. Měl jsem pocit, že když jsem loni přetáhl přes celé auto plachtu, tak že se pod tou palchtou a pod autem déle držela vlhkost. (testováno na Felicii) Konec konců vlhkost je pak i v motoru a pod plachtou tam vydrží určitě déle. Myslím si že zakrýt skla má smysl proto, aby ti sluníčko v zimě nevyšisovalo interiér. Pokud nebudeš opravdu v zimě jezdit, tak odpoj baterii a dej ji někde do sklepa kde nebude pod nulou. Jo a neškodí jí, když jí přes zimu občas nabiješ. Akorát si to promysli aby jsi si nezamkl dveře a pak nezabouch víko kufru. :-D Asi by jsi pak měl hodně práce se na jaře dostat do auta. Ošetření gum určitě. Jsou na to i přípravky ve spreji, indulona je asi lidová klasika, i když ani ta indulona už není co bejvala. Možná bych sundal stěrače a tykadla podložil nějakou tou plachtou na skle nebo nějakým hadrem. A nebo si kup na jaře stěrače nové. Možná proti korozi brzdičů by pomohl nějaký silikonový sprej, ale na jaře by to pak chtělo z brzd smejt dolů. Lepší by bylo něco jako barva, bez mazacího účinku, ale která by zabránila korozi, kterou by jsi na jaře jednoduše obrzdil(mechanicky obrousil při brždění) a bylo by to pryč. Tak to je asi tak vše co mě napadá.