Nesedí zadek + geometrie zadní nápravy, Corolla E10

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Shadow
Navigátor

Nesedí zadek + geometrie zadní nápravy, Corolla E10

Příspěvek od Shadow »

Mám Corollu E10, v zatačkách a na nerovnostech vždy seděla jako přibitá, ovšem v poslední době mám při řízení "zlý pocit" že zadek auta v zatáčkách a hlavně na nerovnostech vůbec nesedí...napadá někoho možná příčina? Relevantní je že v poslední době bylo měněno zadní brzdové obložení a i většina zadní nápravy musela dolů, z důvodu výměny (čti vyříznout a navařit nový) nosníku na kterém jsou uchyceny držáky nádrže (koroze)....geometrii náprav jsem na autě ještě nedělal a původní majitel? bůh ví :-) tedy otázka je zda popsané chování vozu může být způsobeno chybnou geometrií zadní nápravy a zda zadní náprava je vůbec seřiditelná? Díkes...
Toyota Corolla E10, 1.3XLi
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Zadní náprava je snadno seřiditelná, ovšem sehnat někoho, kdo to umí a ještě udělá za přijatelný peníz bude v Čechistánu problém.
Pokud byla náprava dole, je ta geometrie špatná na 99,9999%.

Jinak ještě je dobré sledovat, co to dělá při přejezdu přes příčnou nerovnost. Mě začal uskakovat zadek dostrany a příčinou byl zcela odešlý jeden zadní tlumič. Po výměně obou to přestalo.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Shadow
Navigátor

Příspěvek od Shadow »

Tech tlumičů bych se možná i bál...existuje způsob jak to lze co nejjednodušeji "diagnostikovat"? A geometrie...narazil jsem na tuhle nabídku http://www.slevomat.cz/sleva/36095-seri ... gn=skrz-cz#

geometrie za 199...wau...máte s nimi něakou zkušenost? Jinko díky za informace...
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Geometrie za dvě kila je prosté seřízení sbíhavosti přední nápravy. Na tu zadní musíš sehnat někoho, co to buď už dělal, nebo je ochoten se to podle příručky naučit. A i pak je nebezpečí, že u takto starého auta bude problém se silentbloky.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Shadow
Navigátor

Příspěvek od Shadow »

Možností čím by to mohlo být je určo ještě spousta :-) ovšem čím začít? (zmiňovaná geometrie?)....co tak přemýšlím o nerovnostech, co je to vlastně příčná nerovnost? ;-)
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

není to o naučení se, geometrii zadlu zvládne každej kdo ma přístroj na geosku, jenže nikomu se to nechce rozhýbábat atd.. to je teprve je*acka..
co jsme delali renovace zandích náprav ( celica, carina ) tak tu geometrii nebyl problém udelat na "klasické" geometrii..
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Problém to určitě není, ale pro toho, kdo zná Toyoty. Průměrněj univerzální servisák na tuhle zadní nápravu čumí jak tele na nový vrata.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Shadow píše:Možností čím by to mohlo být je určo ještě spousta :-) ovšem čím začít? (zmiňovaná geometrie?)....co tak přemýšlím o nerovnostech, co je to vlastně příčná nerovnost? ;-)
Na geometrii laserem za levno (v Brně) má kontakt kamarád (já jsem to někde vytratil), když tak si mu zavolej, řekni, že tě posílám já a že bys potřeboval kontakt na člověka, co dělá geo.

http://brno-pneu.cz/cz/kontakt
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Shadow
Navigátor

Příspěvek od Shadow »

Technik v Carnově tvrdil že geo na Toyotě pro ně není problém, tedy dnes odpolko tomu trochu času věnuji a zastavím se tam...a uvidíme....kdyžtak se bude pátrat dál...to Beaver...díky, ne že bych chtěl být nevděčný, ale snad to nebude potřeba ;-)
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

nomylsím že je to jinak ono je to bez problému seřiditelný i pro uplnýho tupce , stačí s epodívat na ty excentry a ví. al eoni tradeji řeknou že neví, když vidí jak je zarezlá a co by to bylo práce :D
Shadow
Navigátor

Příspěvek od Shadow »

tk něak...ty moje jsou zarezlé...pěkně :-D tedy drátěný kartáč, penetrační olej a uvidíme...v nejhorším nahřát...tedy bude pokračování, ale já osobně bych to viděl nejspíše na tlumiče... :-(
Odpovědět

Zpět na „Corolla“