automatický sytič

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
sepetr
Člen Týmu

automatický sytič

Příspěvek od sepetr »

Ahoj,můžete mi někdo poradit? Mám Corollu E12 1,6VVT-i rok výroby 2006, najeto cca 148000km. Při každém nastartování , ať je teplo nebo zima naběhne automatický sytič – otáčky vyskočí na 2000 i více, do jedné min.klesnou zhruba na 1000 a tento stav trvá až do zahřátí motoru zhruba na 70-80 stupňů ,…a taky pozoruju při sundání nohy z plynu a vyřazení na neutrál,že motor zůstává v otáčkách a ty klesají dost pozvolna, je toto normální stav? Nebo je někde něco špatně ?
díky za radu
Petr
MichalV
Člen Týmu

Příspěvek od MichalV »

Ahoj, mám u o rok novější rollky ten samý problém. Po nastartování otáčky vyběhnou ke 2000, docela to řve. Když je motor trochu v otáčkách (cca 2000), sundám nohu z plynu a dám spojku, pak otáčky dokonce i trochu vylítnou.. To přece není normální..

Rollka je z DE, že by nějakej zlepšovák?! :)

Díky, Michal
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Setkal jsem se s tím u více aut z německa. Nemaj to tam trochu poladěný kvůli nějaký tý EURO normě?
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmaxxx »

Mazda dělá totéž kvůli rychlejšímu zahřátí motoru...což údajně snižuje celkovou spotřebu...
MichalV
Člen Týmu

Příspěvek od MichalV »

Tak rychlejší zahřátí motoru, hmm.. díky za odpověď.

A je normální, aby po sundání nohy z plynu a sešlápnutí spojky otáčky vyběhly o nějakých 300 ot/min?

Díky, Michal
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Za studena by se to asi dalo pochopit -- nezahřátý převodový olej má vyšší viskozitu, takže když sešlápnu spojku, motoru ubude práce s převodovkou a trochu se tím zvednou otáčky.
MichalV
Člen Týmu

Příspěvek od MichalV »

gramo píše:Za studena by se to asi dalo pochopit -- nezahřátý převodový olej má vyšší viskozitu, takže když sešlápnu spojku, motoru ubude práce s převodovkou a trochu se tím zvednou otáčky.
Díky, budu sledovat při různé teplotě motoru. Michal
Toyota Corolla E12, 1.4VVTi 2007, aus Dojčland
sepetr
Člen Týmu

automatický sytič

Příspěvek od sepetr »

Tak jsem to probral s mechanikama z Toyoty (Ostrava),ale po napíchnutí na diagnostiku nic nenašli - vše v pořádku i ty vyšší otáčky v pořádku,resetli mi počítač a i tak vše zůstalo při starém ... tak to asi bude opravdu nějakej vylepšovák ...
Jo a moje auto je CZ - vyrobeno v Turecku.
MichalV
Člen Týmu

Příspěvek od MichalV »

Ahoj, zvýšení otáček při sešlápnutí spojky je opravdu ovlivněno teplotou motoru a zahřátím převodového oleje.

Díky
Toyota Corolla E12, 1.4VVTi 2007, aus Dojčland
Odpovědět

Zpět na „Corolla“