klimatizacia

vše ohledně modelové řady Yaris
halki
Člen Týmu

klimatizacia

Příspěvek od halki »

Chcem sa spýtať na slabu učinnosť klímy na yarise 1,/ 2007.
Chladí stale slabsie.Bol som aj v servise kde mi ju vlani natlakovali aj vyčistili. No tento rok uz da sa povedať chladí tak na dvadsať percent.V servise mi bolo povedane ze tlak tam je a poruchu nezistili.Ze čo by som chcel od tisicovky motora.Ma niekto nejaky napad ,co stym moze byť?
Naposledy upravil(a) halki dne stř 22.08.2012, 19:25, celkem upraveno 3 x.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Vymenit servis? :-D Jet jinam a nechat odsat a vratit chladivo a olej a zkusit. Me to chladi perfektne... Ale taky zalezi, jak casto to pouzivas a tak.. JInak ucinnost klimy neni nikterak zavisla na obsahu motoru ani jeho stavu... Leda tak, ze kdyz nebezi motor, tak nejede klima. :-D
Back in Czech.
muco
Věčnej rejpal

Re: klimatizacia

Příspěvek od muco »

Treba všetko skontrolovať,či niekde neuniká náplň a popríp.doplniť. Toto sa robí najčastejšie (aj ked ti to urobili min. rok). Ak ti povedali v servise,že čo chceš od litrovky,tak to by som inak riešil (aj cez Prahu).kubatura s tým nemá nič spoločného. To sú slová pofiderného mechanika , ktorý v servise nemá čo hladať !!!!
Mne povedal niečo podobného ked mi niečo búchalo,že čo chcem od yarisa-veď je to len yaris...Viem,že ak by som toto napísal do Prahy,tak by to mal chlapec zrátané,no zlutoval som sa nad ním a nechal som ho tak.
A ďalšia možnosť - jednoducho ísť do normalneho servisu a nie do TOYOTY.. :?
Ty máš obrovskú výhodu v tom,že si servis môžeš vybrať aký a ktorý len chceš,no opačne by servis ťažko fungoval 8)

A ešte jednu vec som zabudol-kludne sem hoď názov a adresu servisu kde ťa takto odpinkali. Sem chodia aj pracovníci toyoty (logické) :lol:

Takáto "reklama" im určite neurobí dobré meno...
halki
Člen Týmu

Příspěvek od halki »

Bol to toyota servis v B.Bystrici Zvolenská cesta.
Preberajuci mi povedal,ze bud klima ide,alebo nejde.Ze chladí slabo
neexistuje.Takze po kontrole skonstatoval ,ze klima pracuje a zauctovali si poplatok podla tabuliek.
Odstupom casu ma napadlo ,čitakto nezmietli moznu reklamáciu.
A to som si myslel že značka je záruka.
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Chod to dat naplnit niekde kde plnia klimy. Vacsinou je to bezobsluzny stroj ktory len napoja na servisne ventily a on za priblizne 45 minut spravi vsetko co treba, odsaje chladiace medium a olej, podtlakom skontroluje tesnost systemu a naplni znovu medium, olej a uv farbivo na zistenie mozneho uniku. Obsluha akura tak nasadzuje hadice a zadava ake mnozstvo chladiva sa tam ma naplnit.
Mnozstvo chladiva velmi vyrazne ovplyvnuje vykon klimatizacie a s objemom motora nema vykon klimatizacie nic spolocneho.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
mifo
Člen Týmu

Příspěvek od mifo »

Ja som mal podobny problem, nechcem sa tu rozpisovat lebo je to na dlho, ale slo o to ze klima nechladila poriadne, sa da povedat ze nesla vobec. Ked som ju ale pustil bolo to evidentne pocut na motore. Nakoniec sa problem "vyriesil" tak, ze na dialnici asi pri rychlosti 130km/h bez! zapnutej klimy, sa mi rozpadlo plastove kolecko remena ktore je na hriadely klimy. Moj nazor je taky, ze ta asi elektromagneticka spojka, co ti prepaja tu remicu s hriadelom, bola asi nejaka pokazena, bud nezapinala poriadne alebo nevypinala.
Kedysi som tu na fore riesil ze ked nastartujem studeny motor, tak sa ozyva zvuk ako ked suchas po sebe suche plechy a po chvili to prestalo, ci to nebol prave naznak pokazenej spojky klimy.
Toyota Yaris II, 1.3 VVT-i, 2006 TerraCool
Citroen Berlingo 1.8i, 1998
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

halki píše:Bol to toyota servis v B.Bystrici Zvolenská cesta.

A to som si myslel že značka je záruka.
Uffff :shock: :shock: :shock:
tak to sme boli na jednej lodi !!!!!...vidím,že sa nepolepšili s ich "argumentami".No,pekne ...
A na partizánskej ceste firma ASSEN tiež tam nie su o nič mudrejší.
A ako píše že je značka záruka???
Na slovensku to cca na 90% neplatí !!! A v čechách si myslím tiež s toyota servismi nemaju ružové :cry:

Ale presne tak,ako píše smutok . To je jedno z riešení.Tam nemá čo pokaziť. 8)

Ak je však problem s elektromegnetickou spojkou,tak ti to urobí len servis..Ale máš auto po záruke,tak si pozisťuj nejak aký servis by bol schopný sa toho ujať.
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Podla mna akykolvek servis ktory sa zaobera repasom klimatizacii ti to bez problemov urobi.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Presne tak.. kolegovi raz naplnal klimu servisman na chladničky :lol: :lol: :lol:
halki
Člen Týmu

Příspěvek od halki »

nejaky šuchot tam počuť,no len taky slabučký.ja ze ventilator.
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

hmm

Příspěvek od mil »

mne sa tiez akoby zdalo, ze klima chladi menej, ale presvedcila som samu seba, ze to je asi iba subjektivny pocit, a ze som zhickana :)
Raz som bola pocas letnej kampane v toyote, ze nech mi to povymienaju, skontroluju a pod, ze sa mi zda, ze to chladi menej. No klimu iba vycistili, ze ine netreba.
Minuly rok som bola v neautorizovanom servise a aj ked si cistenie klimy uctovali, skor si myslim, ze nic take neurobili, lebo po dezinfekcii to predsa citit, nie?
Asi treba ist do spec. firiem, ktore sa tym zaoberaju, lebo sa mi zda, ze servisy sa s tym nechcu zaoberat. Maximalne vymenia filtre a dovidenia.

p.s. ked mate pustenu klimu na chladenie (na najnizsiu teplotu), ktory stupen fukania najcastejsie pouzivate? Ked mam plne auto a je teplo ako teraz, tak davam 3jku, co sa mi zda dost. Predtym mi stacila aj dvojka..a ked som jazdila sama, tak jednotka (teraz na dvojke).
..trochu salamunske :D ale hadam chapete :D
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

aha, ved vy mate kusok od BB speci firmu :D
http://www.pinion.sk/?menu=52
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Přidám zkušenost. Na Yarise 1,3 začla klima míň chladit. Dal jsem to do značkového Toyota servisu, tam odsali chladivo a zjistili, že ho 100g chybí. Doplnili na 360g (předepsané množství) přidali UV barvivo (slouží k identifikaci místa úniku chladiva v systému klimy) a domluvili jsme se, že přijedu na kontrolu cca za měsíc a po tuto dobu mám klimu intenzívně používat. Po měsíci mechanik nasvítil trubky od klimy včetne kondenzátoru (zařízení umístněné před chladičem) UV lampou a našel místo úniku, odsal chladivo a vyměnil těsnění na trubce, doplnil chladivo na předepsnou hodnotu a bylo to OK. Jinak doporučuji kontrolu množství chladiva v klimatizaci a jeho regeneraci každé 2 roky. Cena je asi 500,- Kč, v závislosti na servise. Co se týče výparníku klimy (zařízení na ochlazování vzduchu - nejčastěji je zdrojem zápachu klimatizace) ten si dezinfikuji sám jednou ročně a používám climspray od Valea http://www.youtube.com/watch?v=OCD3oBKjJ6E hezky voní a vydrží dlouho.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
mifo
Člen Týmu

Příspěvek od mifo »

Cepo: som si kupil tento spray, idem skusit, ci je to take super ako pises.
Inac zhanam poriadny kabinovy filter, ked uz idem robit tu hygienu, a nasiel som toto: http://www.filtrotech.cz/
Som posielal emailom dotaz na typ filtra pre mojho Yardu, ked budu mat idem hned kupit, za tu cenu, no nekup to :)
Mate niekto skusenosti s filtrom od tejto firmy?
Toyota Yaris II, 1.3 VVT-i, 2006 TerraCool
Citroen Berlingo 1.8i, 1998
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ja ti len odpoviem asi takto-ak je ten filter na daný typ auta ,nemáš prečo nekupiť.Cena je viac než výborná.
Čo sa týka tej otázky do Prahy, to si tam nemusel ani písať,pretože ti neodporučia nič iné ,len original diely zn. TOYOTA vrátane filtrov. Aj ked dobre vieme všetci,že medzi filtrom TOYOTA a napr. MANN nie je žiadny rozdiel. A nie je to len u filtrov (možno okrem vážnejších nahr. dielov) 8)
ja kupujem tu:
http://olejposta.sk/r_2427.html
origoš stoji vyše 30€ :roll: :roll:
Odpovědět

Zpět na „Yaris“