Po výměně rozvodů

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
Bruzek
Člen Týmu

Po výměně rozvodů

Příspěvek od Bruzek »

Po výměně rozvodů neni možné při lehce zvýšených obrátkách/po nastartování když je zapnutý sytič nebo zhruba 1400-1600ot/ odstranit zvuk jako by brum nebo rezonanci ne zvonivou/ servis 2 krát vše rozebral a podle zjištění je vše OK akorát tam je ta protivnost před výměnou to nedělalo.Tak a jsem zvědav jestli mi někdo poradí/pumpa neteče a nemá vůli/ čau a dík.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Zeptal bych se opatrně, jestli dali origo řemen nebo nějakou náhradu. Jak jsem už zaznamenal, ty neorigo někdy mohou být dost hlučné...............
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

OK to není, na 99% je to volný rozvodový řemen a na 1% je to uvolněný kryt rozvodů
Bruzek
Člen Týmu

rozvody

Příspěvek od Bruzek »

Je tam neorigo ale údajně to od té firmy bere i To. řemen je napnutý,ono to nejprve maliinko cinkalo tak vyndali nějakou gumičku z napínací pružiny to přestalo ale začal ten brum tak tam gumičku vrátili brum nezmizel asi tam tedy necham dát origo a snad bude klid dam vědět a dík za pomoc.
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: rozvody

Příspěvek od drgi »

Bruzek píše:Je tam neorigo ale údajně to od té firmy bere i To. řemen je napnutý,ono to nejprve maliinko cinkalo tak vyndali nějakou gumičku z napínací pružiny to přestalo ale začal ten brum tak tam gumičku vrátili brum nezmizel asi tam tedy necham dát origo a snad bude klid dam vědět a dík za pomoc.
aka konkretne je to firma?
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

gumička v pružince brání rezonanci pružinky, takže je celkem hloupost ji vyndat, na řemen se prodává dokonce i přístroj pro správné napnutí, když je volný prostě se v nejdelším místě rozkmitá, když bude moc napnutý bude hvízdat, nestačí se spoléhat jenom na správné napnutí díky pružině na kladce. možná by se hodilo změnit servis :?
Bruzek
Člen Týmu

Příspěvek od Bruzek »

Firmu od které to je si nepamatuji mohu zjistit,ale bylo mi řečeno ,že napnutí řemenu vlastně seřízuje tato pružina, takže jestli jsem to správně pochopil ,tak se tam nic neseřizuje ,asi by podle toho co píšete bylo vhodné vyměnit tu pružinu nevíte jaká je cca životnost vodní pumpy?Díky
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

kladka není jenom tažená pružinou, při napínání řemenu kladku pružina přitáhne a potom se kladka aretuje šroubem. Jestli řemen potom rezonuje tak se šroub povolí a kladce se pomůže rukou. Nic složitýho na tom není, ale v servisu by to měli vědět!!
toyotak
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od toyotak »

je potreba naslouchatkama zjistit odkad presne ty zvuky jsou nejvetsi a potomse teprva rozhodnout,slysel to uz nekdo kdo se zabyva motorama,take se zeptam nic jineho nerozdelavali?
petrumr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrumr »

A klínák na alternátor vyměnili?jestli ano-tak nevyčistili drážky řemenic.Jestli ne,tak ho obrátili a točí se na druhou stranu.Radím-mýdlo s jelenem nebo indulonou řemen namazat a jestli to ztichne,tak je to ono.
toyota corolla 4E FE 65kW
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“