Ahoj hledal jsem na foru, ale vlastne odpoveď nenašel. Čeká mě výměna oleje a já pořád nevím co nejvhodnějšího do mého Ave nalít (je to verze bez filtru pevných částic). Můžete mi říct jaký přesně olej používáte? Jakou specifikaci?
Byl jsem v Toyotě a snad to mají jako servisní tajemnství. Každopádně by mě tam čekala prohlídka ve 240tis, tzn. velká po 60tis km - olej + všechny filtry. Cena cca 10tis. Ať počítám jak počítám tak materiál ve slušné kvalitě vychází cca na 5tis (olej. filtr, palivový filtr, kabinový filtr a samotný olej). S tím se pojí další moje otázka. Kam jezdíte na servis? (krom autorizovaného servisu?) Někde v Praze a okolí. díky moc Jakub
olej + servis 2,0 d4d
olej + servis 2,0 d4d
Toyota Avensis 2,0 D4D Combi, r.v.2008
Re: olej + servis 2,0 d4d
Ja uz do autorizovanyho servisu ani nepachnu. Pokud nemas naladu zkoumat, ktery olej je nejlepsi, staci ti bohate original (http://www.prag-info.cz/_shop/TOYOTA+FU ... op_rubrika), potrebujes 6.1litru, olejovy filtr stoji v Toyote necele ctyri stovky. Ostatni fitry bych bral treba MANN.ja_kub píše:Ahoj hledal jsem na foru, ale vlastne odpoveď nenašel. Čeká mě výměna oleje a já pořád nevím co nejvhodnějšího do mého Ave nalít (je to verze bez filtru pevných částic). Můžete mi říct jaký přesně olej používáte? Jakou specifikaci?
Byl jsem v Toyotě a snad to mají jako servisní tajemnství. Každopádně by mě tam čekala prohlídka ve 240tis, tzn. velká po 60tis km - olej + všechny filtry. Cena cca 10tis. Ať počítám jak počítám tak materiál ve slušné kvalitě vychází cca na 5tis (olej. filtr, palivový filtr, kabinový filtr a samotný olej). S tím se pojí další moje otázka. Kam jezdíte na servis? (krom autorizovaného servisu?) Někde v Praze a okolí. díky moc Jakub
Na servis jezdim ke kamaradum, mam jednoho v Beroune, druhyho v Benesove, ted maji dalsi kamaradi servis v Jesenici (ale tam jsem teda jeste nebyl, takze nerucim za kvalitu - http://www.fullfix.cz/)...[/url]
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

Re: olej + servis 2,0 d4d
už jsem to tu psal ale zkušenost z tohoto měsíceja_kub píše:Ahoj hledal jsem na foru, ale vlastne odpoveď nenašel. Čeká mě výměna oleje a já pořád nevím co nejvhodnějšího do mého Ave nalít (je to verze bez filtru pevných částic). Můžete mi říct jaký přesně olej používáte? Jakou specifikaci?
Ahoj,
ja si ted nechal dělat toto v AUTOBOND GROUP v OSTRAVĚ (originální servis TOYOTA)
1) ochota příjmacího technika - no jak to popsat mluvil se mnou jako s 18 letým smradem, který si vyplakal u tatínka auto. Na to že jim tam visí desatero zásad o tom jak jsou NEJ no nevim. Všechny dotazy ho obtěžovaly a cokoliv jsem chtěl vysvětlit tak jsem byl za pitomce. Naštěstí jsem se nehodlal rozčilovat a tak jsem to překousl. Na 99 procent teď ale vyzkouším Servis TOYOTA v Opavě - Komárov snad tam budou slušnější.
Teď k tomu podstatnému když jsem se vyplakal:
1) motorový olej 368,-
2) Filtr čističe vzduchu 147,-
3) Montážní celek palivového filtru 367,-
4) likvidace kapalin .... 125,-
5) Kódování klíčů 291,-
Celkem cca 1300,- bez DPH
1) Olejová vložka 284,-
2) motorový olej SW30 Premium 2852,-
3) filtr vzduchový 646,-
4) filtr palivový 1385,-
5) Průmyslová chemie 113,-
Celkem cca 5300,- bez DPH
DPH 1300,-
Celková cena 7900,-
Na to že jsem jim tam nechal 8000,- se borec ke mě choval opravdu neprofesionálně. Nejhorší na tom je že jim to jeúplně jedno. Uź jsem neměl ani chuť říct šéfovi Quality control jakého tam má loosera.
Ať jen nehaním, mechaniky asi mají šikovné hotovi byli do 90 min což mi připadá Ok.
TOYOTA AVENSIS COMBI 2.0 D-4D 93 kW
Souhlas s awe_cz - taky jsem kupoval olej u prag.info a nechal měnit mimo autorizák (resp úpně mimo servis - drbal se s tím Goofy, navíc v zimě a super malé jámě v garáži). Když se podíváš na ofišl stránky Toyo, nějakého nejbližšího servisu, tak mají jinou cenu za olej v servisní údržbě pro 2,2D-4D 110kW a D-CAT 130kW - ptal jsem se, jestli se dává jiný olej - nedává, ale účtují si víc - co dodat, domyslete si svoje sami. Za olej chtěli 5,5tis, v druhé servisu byli lepší, "jen" 4tis. Tak jsem si koupil olej sám a i s výměnou mě vyšel na cca 1800,- (oproti prvnímu servisu bych měnil za stejnou cenu 3x
).
Toyota není složitá na pravidelnou údržbu a každý trošku slušnější (a zkušenější) servis to zvládne - někde nechtějí, když máš svoje náplně, ale když to koupím jinde podstatně levněji...

Toyota není složitá na pravidelnou údržbu a každý trošku slušnější (a zkušenější) servis to zvládne - někde nechtějí, když máš svoje náplně, ale když to koupím jinde podstatně levněji...
Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8