držák nápoju

nová modelová řada - nástupce Corolly
RulezZzOr
Řidič

držák nápoju

Příspěvek od RulezZzOr »

Zdravim,

dneska sem narazil na prvni problem....drzak napoju u spolujezdce nejde zasunout, nemáte nějaký tip jak ho vyndat či opravit?

diky
Toyota Auris 1,33 dual VVT-i 101k
RulezZzOr
Řidič

Příspěvek od RulezZzOr »

hmmmm drzak 2000 + oprava 2hodiny prace 1200 no neni to super?
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

A to se vyplati :)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
risapr
Člen Týmu

držák

Příspěvek od risapr »

no mi už ho měnili u spolujezdce (ještě v záruce), teď pro změnu nejde zasunout u řidiče. úžasná věc, kdyby šel aspoň nějak vyndat či vylomit, klidně bych ho tam vlepil, jen ať nepřekáží...to se moc nepovedlo :mad:
RulezZzOr
Řidič

Re: držák

Příspěvek od RulezZzOr »

ted se mi ho podarilo zasunout...u spolujezdce cili ted na to vubec nesaham....a u ridice to zaclo nejak drhnout..no myslim ze uz na to teda nesahnu...toto je fakt hruza...kdyby to slo aspon lehce vytahnout vymenit , opravit...toto je fakt mega fail
jimmi73
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi73 »

Pokial to máš v záruke, určite reklamovať, bez problémov vymenia, bola to dosť častá porucha na Aurisoch.
C-HR 1,8 HSD
Auris TS 1,6 CVT
ex. Corolla Verso 1,8
ex. Carina E 1,6
Yaris 1,0
BJ
Člen Týmu

Příspěvek od BJ »

jimmi73 píše:Pokial to máš v záruke, určite reklamovať, bez problémov vymenia, bola to dosť častá porucha na Aurisoch.
Porucha? Vypadá to spíš na vlastnost. Prostě se to má ideálně hned po záruce rozsypat a ono se jim to sem tam sype dřív...

Navrhování míň významných součástek tak, aby dosáhly definované životnosti a pokud možno jí moc nepřesáhly, je v dnešní době docela normál. Jestli si pořád ještě někdo naivně myslíte, že se všechno dělá, aby to v rámci možností vydrželo co nejdýl, tak se proberte!

Jinak u mě držák u řidiče (používanější) vyměněný v záruce, držák u spolujezdce zdechnul asi měsíc po záruce. Opravit? Ten kousek bazmeku z plastu za ty prachy, kvůli kterému se musí navíc oddeklovat celá přístrojovka? Nasrat! :x
Toyota Auris 2.0 D-4D '08
risapr
Člen Týmu

zaslepení

Příspěvek od risapr »

doporučuji v servisu požádat o zaslepení držáku nápojů. stojí to 300 a je to bez problémů...
hornet74
Člen Týmu

Příspěvek od hornet74 »

ja som to vytesnil papierovou vreckovkou, zasunul to a drží to, náklady 0e :)
Toyota Auris 1,33 Dual VVT-i 2009
risapr
Člen Týmu

vreckovka

Příspěvek od risapr »

a navíc to hezky vypadá ;-)
RulezZzOr
Řidič

Příspěvek od RulezZzOr »

Zatim nikdo jiny nema problem s drzaky??? Me uz se zkazil i ten druhy..... Nezkousel tonekdoopravit???
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jakub Krčma »

Co tady čtu o nových autech, je to docela děs běs. Toto si majitel TOYOTY nezaslouží. Tak Vám přeju good luck.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Mel jsem s tim taky problem cca 1/2roku zpatky, sel mi otevrit i zavrit, ale nebyl brzdeny, vystreloval naplno, tak ho na zaruku vymenili, ale zvazoval jsem to, protoze kvuli tomu se musi rozdelat palubka.
Obrázek
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jakub Krčma »

Dřív, co jsem měl pár drobnejch problémů, tak bylo aspoň normální, že když něco bylo běžně vadný, tak ten novej díl už měl ten nedostatek odstraněnej. Např. zčernání displeje klimatizace u starších LS 400 za několik let nebo odešlý výškový čidlo podvozku kvůli vlhkosti u novějších LS 400. Dneska mi to přijde, že často prostě jen namontujou novej díl, kterej se zase může časem vyhnojit, protože u něj neni odstraněná příčina selhání. Poprvý bych skoro všechno řešil záruční výměnou, pak už ale radši externí opravou/odstraněním nedostatku původního dílu. Jinak bych se z toho časem... U tý palubky je to jen o tom, jestli to bude dělat prase nebo dobrák. Každopádně je to riziko, že pak bude něco vrzat, nedoléhat atd., protože ŘÁDNÝ postupy dle dílenskejch návodů se prostě nedodržujou (to by se ani při těch cenách servisu neuživili). Je to taky otázka neoptimální konstrukce, protože u spousty věcí se musí rozdělat "půlka auta", přestože by to šlo navrhnout mnohem přístupnějc. Ale to je obecnej jev skoro u všech značek. Je to i strategie, jak dostat lidi do značkovýho servisu, protože každej normální člověk se bojí do auta v záruce nějak moc hrabat, aby se o záruku cvičně nepřipravil, takže když to nejde snadno...

Mimochodem, u těch držáků je to strašně divný, protože to je jeden z nejsnadnějc testovatelnejch dílů - prostě se jen nechá robot otevírat a zavírat to furt dokola mnoho tisíc opakování... To snad museli dělat nějaký bubáci... Taky je to díl, kterej je běžně vystavenej značný "abuse", takže musí bejt vhodně dimenzovanej atd., aby se nic nešprajcovalo ani neprasklo... Jinak by riskovali lavinu reklamací (což je obchodně hroznej průšvih, ze všech důvodů)...
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

pekna pohadka z idealniho sveta, realita viz vyse.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Auris“