vyfuk - zadny tlmic E11 3dv.(nove nahrady su vacsinou smejd)
vyfuk - zadny tlmic E11 3dv.(nove nahrady su vacsinou smejd)
Poradi nejaky znalec ktora nahrada na 4E-FE - E11 3dv. zadneho tlmicu je najmenej hlucna ?
pred rokom som vymenil origo zadny tlmic za Bosal a neverili by ste ako je to hlucne.
Bosal som kedysi kupoval na Mazdu 323 a bola to v tom case kvalita (pred 11 rokmi) aj cenou (na tu dobu strasne drahe -cca 7tis korun)..
Teraz som zistil ze Bosal vyraba uz len bezne lacne smejdy a po par mesiacoch vyfuk zacne hrdzavet (co mi az tak pri tej nizkej cene cca 100eur nevadi) ale ten hluk je taky ze mi to uz rok ide na nervy, prirovnam to napr. k Fiatu UNO 1.5i = klasicky taliansky typicky hlucny vyfuk od vyroby.
Ten vyfuk sa akusticky ani len trochu nepodoba originalu, je to najviac hlucne na volnobeh a potom este pri 2500ot. ide z toho otrasny zvuk (vadi mi to v kabine, nie vonku), proste katastrofa.
Skusam som aj zapchat tu original dierku zo zadu tlmicu kde vyteka kondenz (specialita Bosal), nepomohlo, ten vyfuk je zjavne otrasne naladeny, je to stracka.. asi ozeliem peniaze a kupim iny... ale aky ?? origo sa zrejme nedoplatim..
Pre vysvetlenie, dovod vymeny zadneho dielu:
- Origo zadny tlmic bol OK ale ta jeho trubka co sa napaja do stredneho tlmicu uz bola zozrata, tak som to dal so servisu aby tam rovno dali novy vyfuk a to bola chyba, stary vyhodili-- teraz viem ze bolo lepsie ho opravit.. ten Bosal je neuveritelny smejd..
pred rokom som vymenil origo zadny tlmic za Bosal a neverili by ste ako je to hlucne.
Bosal som kedysi kupoval na Mazdu 323 a bola to v tom case kvalita (pred 11 rokmi) aj cenou (na tu dobu strasne drahe -cca 7tis korun)..
Teraz som zistil ze Bosal vyraba uz len bezne lacne smejdy a po par mesiacoch vyfuk zacne hrdzavet (co mi az tak pri tej nizkej cene cca 100eur nevadi) ale ten hluk je taky ze mi to uz rok ide na nervy, prirovnam to napr. k Fiatu UNO 1.5i = klasicky taliansky typicky hlucny vyfuk od vyroby.
Ten vyfuk sa akusticky ani len trochu nepodoba originalu, je to najviac hlucne na volnobeh a potom este pri 2500ot. ide z toho otrasny zvuk (vadi mi to v kabine, nie vonku), proste katastrofa.
Skusam som aj zapchat tu original dierku zo zadu tlmicu kde vyteka kondenz (specialita Bosal), nepomohlo, ten vyfuk je zjavne otrasne naladeny, je to stracka.. asi ozeliem peniaze a kupim iny... ale aky ?? origo sa zrejme nedoplatim..
Pre vysvetlenie, dovod vymeny zadneho dielu:
- Origo zadny tlmic bol OK ale ta jeho trubka co sa napaja do stredneho tlmicu uz bola zozrata, tak som to dal so servisu aby tam rovno dali novy vyfuk a to bola chyba, stary vyhodili-- teraz viem ze bolo lepsie ho opravit.. ten Bosal je neuveritelny smejd..
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
ktoru nahradu
Zdar !
Ktora nahrada zadneho tlmica je najmenej hlucna ?
Uz sa ten pseudo-Bosal neda pocuvat, otrasny hluk !
ked to rano nastartujem tak za autom z tlmicu ide taky hluk ze to nie je ticha Corolla ale stary Fiat Tempra (presne taky zvuk)...
Vnutri tiez pruser.
Poradte okrem originalu co ste tam namontovali ako nahradu a dalo sa s tym zit...
Ktora nahrada zadneho tlmica je najmenej hlucna ?
Uz sa ten pseudo-Bosal neda pocuvat, otrasny hluk !
ked to rano nastartujem tak za autom z tlmicu ide taky hluk ze to nie je ticha Corolla ale stary Fiat Tempra (presne taky zvuk)...
Vnutri tiez pruser.
Poradte okrem originalu co ste tam namontovali ako nahradu a dalo sa s tym zit...
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Mozna bych prubnul Walkera.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
- radys03
- Věčnej rejpal
středový díl jsem dával walker. Koncový díl nějakýho poláka. Vše je v pohodě. Žádných divných zvuků jsem si nevšiml
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
FENNO (Fínska fabrika)
dnes som objednal FENNO (Fínska fabrika), tak uvidim zajtra ci stalo za to zaplatit 120EUR (teda 2x viac ako za polsky IZAWIT..)
este nikto s tym na Corolle nema skusenosti, tak budem prvy.
zajtra vecer zreferujem !
Tak zajtra CAU
www.fennosteel.com/en/exhausts
este nikto s tym na Corolle nema skusenosti, tak budem prvy.
zajtra vecer zreferujem !
Tak zajtra CAU
www.fennosteel.com/en/exhausts
konecne ticho !
takze páni a pánové:
FENNO zadny tlmic zalozeny, vynikajuca kvalita celeho vyfuku + konecne je auto ticho !!!
Ten 1 a pol rocny BOSAL je konecne dole, aby som bol konkretny a presny, ked som od zadu zasvietil svetlom do vnutra tlmicu FENNO versus BOSAL, tak som zistil, ze BOSAL tam mal v tlmici len prechodovu ruru bez dierok !
FENNO ma poctivo dierkovanu ruru vnutri tlmica...
keby sa dala urobit pitva oboch tlmicov tak asi sa az zlaknem co tam ten Bosal nema...
Rozdiel v hlucnosti je tak velky ze je az zarazajuce.
Zdar
FENNO zadny tlmic zalozeny, vynikajuca kvalita celeho vyfuku + konecne je auto ticho !!!
Ten 1 a pol rocny BOSAL je konecne dole, aby som bol konkretny a presny, ked som od zadu zasvietil svetlom do vnutra tlmicu FENNO versus BOSAL, tak som zistil, ze BOSAL tam mal v tlmici len prechodovu ruru bez dierok !
FENNO ma poctivo dierkovanu ruru vnutri tlmica...
keby sa dala urobit pitva oboch tlmicov tak asi sa az zlaknem co tam ten Bosal nema...
Rozdiel v hlucnosti je tak velky ze je az zarazajuce.
Zdar
-
JakubKotal
- Člen Týmu
Ahoj, kde jsi objednával ten tlumič? Mám na Carině taky Bosal a je to zlo
pořád mi rezonuje mezi 2 300-3 000 ot/m. Už jsem s tím výfukem dělal možný i nemožný a dospěl jsem k tomu, že je to prostě šmejd. Nehledě na to, že tlumič začíná celkem reznout. Na kolik tě vyšel? Díky.

Toyota Carina E, sedan, r.v.96, 4A-FE 73kw
ZdarJakubKotal píše:Ahoj, kde jsi objednával ten tlumič? Mám na Carině taky Bosal a je to zlopořád mi rezonuje mezi 2 300-3 000 ot/m. Už jsem s tím výfukem dělal možný i nemožný a dospěl jsem k tomu, že je to prostě šmejd. Nehledě na to, že tlumič začíná celkem reznout. Na kolik tě vyšel? Díky.
Autotechna - 130EUR s DPH (dali mi zlavu na registr.zakaznika, takze ma to stalo 109EUR a so sponou ktoru som dokupil)
takze za tie iste peniaze co Bosal (nikdy viac)..
Bosal vyhodene peniaze..
Ponukali mi aj IZAWIT (Poland) ale radsej som zaplatil 2x viac za ten FENNO a konecne spokojnost.
rura aj tlmic su kvalitne pohlinikovane, lebo som mal cele ruky "spinave" od Alumunia.
ked sa demontoval ten Bosal tak sme ich dali vedla seba a klepkal som na obal tlmica na rôznych miestach a ten Bosal mal zvuk ako keby nemal dvojity obal + ta odflaknuta vnutorna tlmiaca rura co som pisal, rozdiel priepastny ! , proste FENNO je uplne ina kvalita za tie iste peniaze ako ten shit BOSAL.
-
JakubKotal
- Člen Týmu
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ten Bosal je opravdu mizérie. Nedávno jsem dával novej konec na RAV4 a z počátku fungoval výborně. Pak studenej začal rezonovat a nakonec rezonoval i teplej. Něco se tam evidentně uvolnilo a dělalo bordel, nicméně po čase se to asi "nějak a někde" zaseklo a je to o něco lepší. Znovu bych ale už Bosal určitě nekoupil.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
Lexus IS200
Lexus RX400h