Ztrata vody
Ztrata vody
Mam problem s ubytkem vody. Nekde se to ztraci v systemu ale nikde jsem nic nenasel mokryho. Je to takovy zvlastni protoze jsem napr. dolil mezi rysky nastartoval system to cely nacucnul ale po zdechnuti se mi hladina vratila tak pet centaku pod spodni rysku. Taxem to nechal a po dalsi jizde jsem na to kouknul znova a hladina byla jeste vejs nez kdyz jsem dolival. Dost casto se mi ale hladina zpet objevi tak nekde mezi spodni ryskou a dnem nadobky. Jo a nekdy se voda nevrati do nadobky vubec a objevi se az po dalsi jizde.
Muzete mi nekdo rict jak ten system skutecne funguje? Protoze uz jsem z toho blazen a ani nejsem schopnej zjistit jestli se neco ztratilo nebo ne. Kazdopadne teplota nestoupa, porad se drzi na svym. Kdyby to slo do valcu tak bych to prej slysel na zvuku motoru ale nic zvlastniho nepozoruju.
Poradte prosim jestli uz jste mel nekdo takovou zkusenost.
Muzete mi nekdo rict jak ten system skutecne funguje? Protoze uz jsem z toho blazen a ani nejsem schopnej zjistit jestli se neco ztratilo nebo ne. Kazdopadne teplota nestoupa, porad se drzi na svym. Kdyby to slo do valcu tak bych to prej slysel na zvuku motoru ale nic zvlastniho nepozoruju.
Poradte prosim jestli uz jste mel nekdo takovou zkusenost.
RAV4 2.2 D4-D 100kW r.v.2007
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Prepousteni vody mezi systemem a nadobkou ma na starosti vicko. Tim muzes zacit a koupit novy. Pokud to nebude nic platne, tak se voda skutecne nekde ztraci a to bud do valcu (bily kour z vyfuku) a nebo pronika nejakou netesnosti (muze se projevit az po zahrati mtororu kdyz se to nekde roztahne, takze vyslovene kapat nikde nic neuvidis). Jestli mas na vnitrni strane okna podezrely nanos (film, mlhu, mastnotu nebo neco podobneho), muze teoreticky smes unikat skrz radiator topeni.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
Na okne nic neni takze topenim to nebude. Bilej kour z vyfuku jsem nesledoval tak na to mrknu. Ale kdyby to slo do valcu tak by to urcite prskalo ne? Kazdopadne dneska jsem ujel 160km a z toho dobrejch 100 ho mastim po dalnici a 60 po Vysocine tak mi teplota vubec neroste a to jsem dneska ke konci jeste popojizdel v kolone dobrou pulhodinu a to uz bych asi uvaril co? kdyby to nekde vyteklo. nevim jsem z toho blazen
Je fakt ze kdyz jsem dolil plnou bandu tak mi prislo jako by to kolem vicka vyprskalo ven protoze to tam je kolem bily jak to oschlo ale to bude nejspis tim ze zas nejakej obsah musel zustat v systemu a nevyjel zpatky do bandy a jak toho bylo asi hodne tak to vybehlo. Nevim jestli kdyz to chcipnu tak jestli ta voda zustava nejakou dobu uvnitr pod tlakem a po schladnuti vyjede nebo jestli to ma vyjet do nadobky hned. Kazdopadne nekdy vyjede nekdy ne a nekdy i kdyz prijdu druhej den tak v bande nic neni a po kratsi jizde se zas objevi. Hraje si se mnou na schovku potvora
Je fakt ze kdyz jsem dolil plnou bandu tak mi prislo jako by to kolem vicka vyprskalo ven protoze to tam je kolem bily jak to oschlo ale to bude nejspis tim ze zas nejakej obsah musel zustat v systemu a nevyjel zpatky do bandy a jak toho bylo asi hodne tak to vybehlo. Nevim jestli kdyz to chcipnu tak jestli ta voda zustava nejakou dobu uvnitr pod tlakem a po schladnuti vyjede nebo jestli to ma vyjet do nadobky hned. Kazdopadne nekdy vyjede nekdy ne a nekdy i kdyz prijdu druhej den tak v bande nic neni a po kratsi jizde se zas objevi. Hraje si se mnou na schovku potvora
RAV4 2.2 D4-D 100kW r.v.2007
- smutok
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Cely system ma fungovat nasledovne.
Ked sa chladiaca kvapalina zohrieva, tak zvacsuje svoj objem a je vytlacana do expanznej nadrzky. Nasledne ked zacina chladnut pri vypnutom motore, tak podtlak stahuje kvapalinu z expanzky naspat do systemu.
Pre istotu treba doliat chladiacu do systemu nasledovnym sposobom:
1. dat auto cumakom hore bud z kopca alebo len zdvihnut predok.
2. nechat na plno zapnute kurenie a chvilku nechat bezat motor.
3. nechat motor vychladnut a doliat chladiacu priamo do radiatora a do expanzky mendzi risky min a max
4. nastartovat motor a nechat ho bezat tak 10-15 minut s otvorenym radiatorom a pozorovat ci sa nevytlaca vzduch. Samozrejme, ze pokial zacne chladiaca vytekat, tak zavriet vrchnak radiatora skor.
5. nechat zohriat motor previezt sa na aute par kilometrov zo zohriatym motorom. Kurenie je stale zapnute naplno.
No a po tomto procese mozes skumat ako sa ti hybe hladina v expanzke a ci ti neubuda. Kazdoapdne je mozne, ze ti unika pri vodnej pumpe, niekde tu bola aj tema ohladne toho. Pokial unika v malych mnozstvach, tak si to nevsimnes, lebo ti to stihne vyschnut a hladina v expanzke sa moze chovat divne, lebo ti podsava vzduch do systemu.
Ked sa chladiaca kvapalina zohrieva, tak zvacsuje svoj objem a je vytlacana do expanznej nadrzky. Nasledne ked zacina chladnut pri vypnutom motore, tak podtlak stahuje kvapalinu z expanzky naspat do systemu.
Pre istotu treba doliat chladiacu do systemu nasledovnym sposobom:
1. dat auto cumakom hore bud z kopca alebo len zdvihnut predok.
2. nechat na plno zapnute kurenie a chvilku nechat bezat motor.
3. nechat motor vychladnut a doliat chladiacu priamo do radiatora a do expanzky mendzi risky min a max
4. nastartovat motor a nechat ho bezat tak 10-15 minut s otvorenym radiatorom a pozorovat ci sa nevytlaca vzduch. Samozrejme, ze pokial zacne chladiaca vytekat, tak zavriet vrchnak radiatora skor.
5. nechat zohriat motor previezt sa na aute par kilometrov zo zohriatym motorom. Kurenie je stale zapnute naplno.
No a po tomto procese mozes skumat ako sa ti hybe hladina v expanzke a ci ti neubuda. Kazdoapdne je mozne, ze ti unika pri vodnej pumpe, niekde tu bola aj tema ohladne toho. Pokial unika v malych mnozstvach, tak si to nevsimnes, lebo ti to stihne vyschnut a hladina v expanzke sa moze chovat divne, lebo ti podsava vzduch do systemu.
- smutok
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Take hrube odvzdusnenia ano, inak sa system odvzdusnuje sam, ale predpoklad je, ze tam musi byt dost kvapaliny a nie su velke zavzdusnenia.
Inak to,z e ti teplomer ukazuje v pohode teplotu neznamena, ze teplota v motore je naozaj v poriadku, lebo mozes mat vzduchovu bublinu pri snimaci alebo niekde v motore, pripadne vo vodnej pumpe, ale to su skor take extremy.
Inak to,z e ti teplomer ukazuje v pohode teplotu neznamena, ze teplota v motore je naozaj v poriadku, lebo mozes mat vzduchovu bublinu pri snimaci alebo niekde v motore, pripadne vo vodnej pumpe, ale to su skor take extremy.
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak omrkni, jake vicko je na te expanzce, co jsem se dival do EPC tak skutecne nemas chladic s vickem a nejspis se to reguluje jinak, mozna vickem expanzky.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
Lexus IS200
Lexus RX400h