CV: Velkost nadrze + air fuel ratio D-CAT

vše ohledně modelové řady Verso
Odpovědět
iliv
Člen Týmu

CV: Velkost nadrze + air fuel ratio D-CAT

Příspěvek od iliv »

Podla "Prirucky pre uzivatela" ma nadrz CV D-CAT objem 55l. Pri poslednom tankovani rucicka ukazovala cca 1/8 nadrze (dojazd bol este 60km) a do nadrze som dostal len 40l nafty. A to rucicka uz bola za stupnicou :)
Z toho mi nejako vychadza ze ta 1/8 nadrze + nejaka rezerva je 15l, ale to sa mi zda prilis vela. Mate rovnaku skusenost, ale mi nespravne funguje ukazovatel paliva? :roll:

Dalsia vec. Najde sa tu ochotna dusa, ktora pouziva Torque (alebo iny diagnosticky software), a vie mi pozriet aky ma air-fuel-ratio po zohriati motora (D-CAT)? Pokial mam studeny motor, tak mam ratio 14,7:1, ale po zohriati vyskoci na 28:1.
Corolla TS 1.8L HEV 2020 Obrázek
ex. Corolla Verso D-CAT 130kW 2009 Obrázek
Sugo
Člen Týmu

Příspěvek od Sugo »

Ahoj.
Ja mam CV D4D 100kw 2007/5 a tiez mi to vychadza podobne s tankovanim. Este sa mi nepodarilo natankovat viac ako 48L aj ked som mal dojazd menej ako 10km a rucicka bola uplne na poslednej ciarke. Predpokladam ze je to taka rezerva pre flegmatikov :) co by tankovali len ked dojde palivo. BTW ten palivomer je pre mna velka zahada :? Uz to ze 1/4 alebo 1/2 nie je prave to co by malo byt. A dalej chodi si hore dolu podla priemernej spotreby za poslednych 50km. Na co je to dobre?
CVerso 2.2D-4D 07 100kw DPF
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

treba si aj uvedomit ze nema optimalny tvar a je tvarovany viac-menej ako mu to dovoli kasňa apod. a rezerva je tam naozaj pre "flegmatikov"
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Verso“