Zkušební jízda s Corollou Verso

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
hrib
Člen Týmu

Zkušební jízda s Corollou Verso

Příspěvek od hrib »

Dobrý den, rád bych koupil Corollu Verso 1,8 rok výroby 2007 (po mini modernizaci). Chci dovoz ze zahraničí. Byl by tu někdo ochotný mně a manželce udělat menší zkušební jízdu (pár km, řídí majitel, zaplatím) a předat nějaké zkušenosti? Okruh Brno, Olomouc. Máme obavy o hlučnost, která je údajně vyšší od 2 500 otáček. Je to má jediná neznámá. Díky :)
Martin_HnN
Manager Týmu

Příspěvek od Martin_HnN »

Zkus si najít podobný stroj v bazaru a udělej zkušební jízdu.
I kdyby jsi za to platil (obvykle to nestojí víc jak 500), tak to za ty penéze stojí ...
V mém okolí je jedna 1.6 a navíc jsi z daleka :-) navíc nepíšeš jaký ročník ...
a zkus i prodejce Toyoty ... pokud vím, tak třeba u Toy v Liberci občas nějaké vozy na prodej stojí ... teda obvykle jen pár dnů :-)
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
hrib
Člen Týmu

Příspěvek od hrib »

Dnes ji jedu projet. Kamarád má tu verzi, kterou chci. Jsem moc zvědav na ten "všemi" zmiňovaný hluk. Ještě uvažuji o Touranovi - má obrovský kufr, ale ta spolehlivost a motorizace je ošemetná:(
hrib
Člen Týmu

Příspěvek od hrib »

Tak jsem ji projel a musím napsat, že je to ok. Do stovky hluk naprosto v pohodě (slyšel jsem bublání motoru), spotřeba na dálnici kolem této rychlosti 4-5 litrů. Při 140 už byl znát hluk, ale spíše od kol a aerodynamický hluk než řev mototru, spotřeba nevím. Celková dlouhodobá průměrná spotřeba 6,9. Jen mě zarazilo, že řadící páka byla ze shora oloupaná, pásy se samy nenavíjely - muselo se jim ručně pomoc a rozpáraný na jednom místě potah cca 10 cm. Auto mělo nalítáno 160k km a je z roku 2005.
lake-bodom
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lake-bodom »

Tak to je zajímavý. Manželka má C. Verso I z roku 2003, najeto poctivých 200 000, pásy jsou úplně v pohodě a všechny sedačky taky (a to že jim malej dává zabrat :) ).
Nevím, jak C. Verso II, ale u u té naší jde při vyšší rychlosti spotřeba docela nahoru - při 100km/h je to kolem 6l, při 130km/h přes 8,5l. V autě je motor slyšet až kolem 140km/h, kdy motor točí kolem 4000ot/min. Do té doby je slyšet jen aerodymanický hluk :).
Corolla Verso I, 1.8, 8,2l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km
ex: Avensis, 1.6 16V, 8l/100km
ex: Corolla, 1.3 12V 5,5l/100km
hrib
Člen Týmu

Příspěvek od hrib »

i s tím co píšeš ty, bych se spokojil. Jediná věc co mě mrzí je ta, že má malej kufr. 398 l na MPV je sakra málo:( Ještě k tomu hluku bych doplnil, že nejvíc hluku mi subjektivně šlo z podběhů. Zvuk motoru byl docela příjemný - tam bych problém neviděl, ale mohli ho celkově trošku snížit, hlavě od kol. A jedna podstatně-nepodstatná věc mě rozčilovala a to loketní opěrka u řidiče. Mám 180 cm a byla pro mě dost vysoko a hodně nestabilní - úzká. Raději jsem využíval spolujezdcovu. Na řidičově pohodlí to rozhodně nepřidalo. Jinak slova chvály a až přijde čas, tak jdu do ní :)
lake-bodom
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lake-bodom »

Kufr sice není největší, ale v manželka v něm normálně vozí kočárek a nákup na víkend :).
Něvím, jak v C. Verso II, ale v jedničce si na opěrku loktu nemůžu stěžovat ani já (a to mám 190cm) - to Auris je na tom mnohem hůř :(.
Hluk od kol je vyšší, ale ono bude i záležet na pneumatikách - manželka tam má Pirreli P6 a ty jsou v pohodě.
Corolla Verso I, 1.8, 8,2l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km
ex: Avensis, 1.6 16V, 8l/100km
ex: Corolla, 1.3 12V 5,5l/100km
hrib
Člen Týmu

Příspěvek od hrib »

opěrka by podle mě měla být výškově nastavitelná nebo aspoň polohovatelná. Kdyby byla jedna velká jako třeba v Touranu, tak by mně to taky nevadilo. Dyť i Logan má jednu velkou a polohovatelnou. Ale chápu, že co člověk to názor.
Martin_HnN
Manager Týmu

Příspěvek od Martin_HnN »

Pásy obvykle blbnou, pokud tam byla nějaká "krizová" událost ... obvykle pokud v nich někdo byl připoután a bylo do auta bouchnuto ....
Nicméně jak znám procesy ve výrobě, tak záleží také na sérii... některé vydrží třeba 100000, jiné třeba jen půlku .... a vzhledem k tomu že jsou pásy napojeny na tachometr, tak je to v km :-D :-D
Navíc je doporučeno pásy po určité době měnit.

Pásy mají určitý úpočet cyklů, jako cokoliv jiného... Pokud to byl dříve třeba taxík ... :-( nebo to majitel jezdil spíš jen po městě ...
Každý se také potí jinak ... viz kůže na řadící páce ... ale pak by to tasi také bylo vidět na volantu - pokud ale ten je jako nov, tak to stojí o zamyšlení ...
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

hrib píše:Jen mě zarazilo, že řadící páka byla ze shora oloupaná, pásy se samy nenavíjely - muselo se jim ručně pomoc a rozpáraný na jednom místě potah cca 10 cm. Auto mělo nalítáno 160k km a je z roku 2005.
To samo o sobě nemusí nic znamenat - mám předfaceliftovou CoV od nova a všechny pásy (nejen řidičův, opotřebení teda nemá moc vliv) začaly hlavně v zimě lenivět už po cca čtyřech letech / 60 tisících. A šaltpáka pokud je chromovaná, tak ji nositel prstýnku dokáže ošoupat klidně za 40 tisíc
Odpovědět

Zpět na „Corolla“