to zaki:
děkuji za radu. ISO konektor jsem koupil a pasuje bez problému.
nyní jsem již po montáži nového rádia. tak se podělím o své zkušenosti:
> pro 2DIN rádio je v panelu dostatek místa
> s adaptérem je připojení ISO konektoru rádia OK
> použil jsem starší XTRONS 717g
> GPS anténa je na magnet umístěna na konzoli palubovky mezi volantem a rádiem. snad takto bude funkční (ještě netestováno)
> šíře otvoru pro rádio je s velkou rezervou a budu muset udělat nějaké postranní záslepky
> výška 2DIN rádia je OK, ale sklopný panel je cca o 4 mm vyšší než je otvor v krytu palubovky. proto jsem rádio umístil na 4 šrouby tak, abych mohl horní část krytu palubovky mírně zaříznout.

tady je ta ISO redukce/ adaptér. stál 161 peněz čekých...

tyto dva konektory mi zůstaly volné....

tento konektor byl již před demontáží původního rádia neobsazen a tak ani nevím k čemu je. máte někdo ponětí? není to náhodou k nějakému tlačítku, které by se umístilo napravo od rádia, kde je nyní záslepka? nalevo je tlačítko pro 4 blinkry...

při vrácení krytu byl největší problém s výškou rádia...
v tomto okamžiku je rádio OK a s tím že trochu vyčuhuje a musel jsem říznout do krytu se bez problému spokojím. uvažuji že bych kryt po stranách dolepil, vytmelil a přestříkal. a to i proto, že použitá černá /mírně metalická) barva krytu není jinde na palubovce. dám asi černou lesklou

.
NA ZÁVĚR JEŠTĚ DOTAZ PRO ZNALCE:
připadá mi, že by bylo vhodné zapojit zesilovač na anténu. ale když jsem na to tak koukal, tak podél anténního stíněného kabelu vede černo-žlutý drát. tento drát je připojen přes jednopólový konektor ke kabelovému svazku, který vede k rádií. když jeho jednopólový konektor rozpojím, tak je na něm 0V=, když zapnu klíček vozu na 1 polohu, tak se objeví +10,5V=.
máte někdo ponětí, zda se jedná o napájení nějakého zesilovače antény? nebo je třeba zesilovač dokoupit?