Otazky k Previi

vše ohledně modelové řady Previa
marekson
Člen Týmu

Otazky k Previi

Příspěvek od marekson »

Mam niekolko nejasnych otazok o Previi a rad by som ich rozluskol s vasou pomocou.
1. Od ktoreho rocnika ma Previa stresne okno? Maju to vsetky?
2. Od ktoreho rocnika su posuvne sedatka v tych vodiacich listach?
3. Do kazdej Previi ide legalne na SR namontova LPG?
4. Pocul som, ze Previe od rv. 2005 maju vela elektroniky, ktora nie je spolahliva. Je na tom nieco pravdy?
5. Su predne sedacky otocne?

Diki vsetkym.
marekson
Člen Týmu

Příspěvek od marekson »

Tak sa zda, ze vela ludi Previu nema a skor ide len o jedincov :(.
frostie
Věčnej rejpal

Příspěvek od frostie »

ahoj,

nix jsem nepsal nebot:
1. nevim, stresni okno kdyz mas klimatizaci je podle mne zbytecnost, navic je jen otazkou casu kdy zacne zatekat.
2. nevim
3. nevim
4. nevim, mam 2001
5. nevim

mam jen zakladni vybavu, kazetak toyota a z nadstandardu el.ovladani oken a klimatizaci.

zdarec frostie
EX: 2x Toy Corolla polocombi 1,4 2000, Toy Previa 2,4 2001, Toy Carina 1,6 1992 a též 2,0 1994
Jezdím s: Toy Camry 1998 2,2 96kW automat.
Hledám Prius II, jen dobře udržovaný, ročník 2006-2010.
marekson
Člen Týmu

Příspěvek od marekson »

aj tak diki frostie ;).
frostie
Věčnej rejpal

Příspěvek od frostie »

kazdopadne kazetak, to je ta prava nostalgie. doporucuju. staci se zeptat znamych a daji ti tunu kazet na poslech :lol:
EX: 2x Toy Corolla polocombi 1,4 2000, Toy Previa 2,4 2001, Toy Carina 1,6 1992 a též 2,0 1994
Remi
Člen Týmu

Otazky k Previi

Příspěvek od Remi »

Ahoj, asi takto:
1. Dvojitá skleněná střecha je v nabídkovém prospektu už v roce 2003 (starší nemám, ale můžeš pohledat na webu).
2. Sedadla jsou dvojí: samostatná (7 míst) a lavice (8 míst). Pokud jde o posuv v lištách, tak šlo o příplatkovou záležitost a nejspíš jen u lavice.
3. Dokud jsme v EU, pravidla jsou hodně podobná jako v ČR, takže legálně ANO.
4. Mám Previi r.v. 2005, 7 míst, 240 tis. km a neměl jsem zatím s elektrikou problémy. Pokud se mi zdá, že něco funguje jinak než má, zjistím že jsem si nechtěně něco zapnul či naopak (podpůrný ventilátor v kufru např.).
5. Přední sedačky nejsou otočné.
marekson
Člen Týmu

Příspěvek od marekson »

Velkaaaaa vdaka ;)
aenstria
Člen Týmu

Příspěvek od aenstria »

Nemám síce novú Previu, ale starú, ale na niektoré otázky odpoveď viem.

Ohľadne posuvných lavíc v 8-miestnej Previi II poviem najprv vlastné zážitky s týmto systémom:
Pôvodne som sa rozhodoval medzi Previou I a II.
Najprv som si išiel pozrieť novšiu verziu, ktorá sa mi páčila viac.
Keďže potrebujem minimálne 8-miestne auto, aj ja som hľadal ten typ s lyžinami a lavicami. Poviem toto: totálne sklamanie - sprostejší systém som ešte nevidel, a to som už videl všelijaké dodávky, ešte aj Hyundai H1 to má lepšie.
Na tej novej Previi totiž pri nástupe na zadné sedadlá bolo treba sklopiť celú strednú lavicu a posunúť ju dopredu, inými slovami pri nastupovaní na zadnú lavicu na strednej nikto nemôže sedieť, proste maximálne nepraktické.
Na starej previi je to vyriešené tak, že iba sklopíš operadlo...
Po tomto zážitku som sa rozhodol pre starú previu a neľutujem, mám to niečo cez dva roky a s autom som čím ďalej, tým spokojnejší.
Ty sa však pýtaš na to, od ktorého roku sú tam tie lišty, podľa mojich informácií od roku 2000 do 2003, potom to prestali do Európy dovážať. Japonci však majú oveľa lepší systém pri 8-miestnej verzii, ale tie majú volant na nesprávnej strane.

Ohľadne LPG - ide to legálne cez tzv. individuálnu prestavbu, keďže som to montoval teraz v júni, presne viem, čo a ako.
Bratia Česi, nesmejte sa, u nás je to takto komplikovane.
1. Ideš do montážnej dielne, kde požiadaš o papiere, ktoré budeš potrebovať na povolenie na prestavbu
2. Na obvodnom úrade pre cestnú dopravu požiadaš o povolenie prestavby, do mesiaca to máš (majú na to 30dní), platíš 20e kolok
3. namontuješ
4. ideš na EK
5. počkáš na protokol zo skúšobne, vybaví montážna dielňa - cena od 60e do 160e (čakal som necelé 3 týždne)
6. požiadaš o schválenie prestavby 56e (zase majú 30 dní)
7. ideš na políciu, kde Ti to potom zapíšu 6e
Ja som momentálne v štádiu čakania na schválenie, t.j. štádium 6.
A to vo februári tento proces údajne zjednodušili, tak neviem, čo to bolo predtým...
Asi tak, na ostatné otázky odpovede neviem, ale rozhodne prajem šťastnú ruku pri výbere.
Previa XL, r.v. 8/96, LPG Elpigaz
frostie
Věčnej rejpal

Příspěvek od frostie »

wow - uprimnou soustrast bratia slovaci...
Remi
Člen Týmu

LPG

Příspěvek od Remi »

Tento postup jistě důkladně prověří vážnost zájmu o přestavbu na LPG...
marekson
Člen Týmu

Příspěvek od marekson »

pre aenstria: Prosim ta kolko ta vysla celkovo ta prestavba? Mylsim penazi, nie nervov ;)
aenstria
Člen Týmu

Příspěvek od aenstria »

Samotna prestavba stala 1300.
Previa XL, r.v. 8/96, LPG Elpigaz
Prevít
Člen Týmu

Lpg

Příspěvek od Prevít »

Tak to vás opravdu lituji i já, protože s tím máte pakárnu a ještě ohodně dražší. Já mám LPG namontované asi 4 měsíce a i s úřadama a montáží asi v jednom týdnu hotovoa zástavba stála 23 000 kč i s fleshlubem na ventily. takže cca o 950€. plus zapsání do techničáku., ale to už si napamatuju jestli chtěli 100 kč. maximálně.
cizek39
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

poznatky a zkušenosti

Příspěvek od cizek39 »

asi zlatá nafta. 7.5l a když to jde tak furt 160km/h. Je pravdy že už leju aditíva (egr ventilky za 15tis), ale bez starostí. Výbava socka bez hagusů, potom je střední sol a plná s el. dveřma jako C8 dvě střešní okna atp.
8mi místnou jsem ještě neviděl, spíš 2-2-2 a 2-3-2 a šoupat jdou všechny zadní dle libosti cca 15cm. Určitě s koulí, je to dobrý na zimu na tahání ze závějí. Protiprokluz z místa nic moc, držet plnej a čekat. Zatáčky sedí pěkně, moc se to nehoupe, jen ten výkon D4-D je smutný, takže moc nebrzdim. Do el. přivírání šoupaček nestrkat prty, moc se to neptá (hlavně děti). Klima dozadu se pouští zepředu a když se ubere na teplotě (je to moc studený) a vepředu vypne klima, tak začne topit a než to zjistíš tak se děti vařej :-) ale žije se s ní dobře...
cizek39
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cizek39 »

tak ty ventilky už jsou zase pryč. za se 15tis.
asi přejdu na 2 deci M2T na nádrž...
Odpovědět

Zpět na „Previa“