Zablokovaný mezinápravový dif u RAV

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
rav-4
Člen Týmu

Zablokovaný mezinápravový dif u RAV

Příspěvek od rav-4 »

První verze RAV4 měly manuální uzávěrka mezinápravového diferenciálu na palubce. Tu právě mám. Několikrát se mi stalo, že jsem toto tlačítko omylem použil namísto zapnutí klimatizace. Vždy stačilo týmž tlačítkem opět diferenciál otevřít a bylo to. Zhruba rok a půl zpět se však přihodilo, že kontrolka uzamčeného diferenciálu při vypnutí zhasla, ale diferák zůstal sepnut (a pořád to šíleně pípá).

V autorizovaném servisu, kam běžně jezdím na oleje, mi řekli, že výměna by byla dražší než je současná hodnota auta a poradili, jak diferáku pomoci (prudký rozjezd a prudká brzda, což po několika pokusech skutečně zabralo). Protože diferák běžně nepoužívám, víc jsem to neřešil.

Bohužel teď se mi opět stalo, že jsem ho zapnul, po vypnutí opět kontrola zhaslá, ale diferák stále sepnutý a fígl prudký rozjezd/brzda už nepomáhá. Trochu jsem googlil a zjistil jsem, že se to u RAVek stává, problém může být ve vakuovém spínači, buď že odešel a nebo netěsní.

Do autorizáku se mi znovu nechce, tak bych se rád zeptal tady - nejlépe má-li někdo podobnou zkušenost (s čímž si moc iluze nedělám) a nebo spíš zda někdo zná nějaký skutečně dobrý servis v Praze či blízkém okolí, kde mají s takovými věcmi zkušenosti a umí opravovat a nikoliv jen měnit náhradní díly, jak je v poslední době v servisech špatným zvykem.

Moc díky za reakce.
vladimir76
Člen Týmu

Re: Zablokovaný mezinápravový dif u RAV

Příspěvek od vladimir76 »

Ahojte všetci, mam taky istý problem so zablokovaným diferencialom na Rav 4 I, nevie nikto poradiť ? Neda sa to vypnúť. Dakujem ....
Majkl1
Člen Týmu

Re: Zablokovaný mezinápravový dif u RAV

Příspěvek od Majkl1 »

Kdysi jsem na to koukal a to "podtlakové hejblátko" bylo v motorovém prostoru dosažitelné rukou (někde pod výfukovým vývodem pro egr ventil). Možná by s tím šlo rukou hejbnout (pokud není něco uvnitř vyloženě hryzlého) :roll: Za pokus nic nedáš.
RAV4 II (2.0 vvti)
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“