Zdravím, pokukuji po mr2, ale byl bych rád kdyby mi pomohlo pár zdejších, jedna se o mk2.
- Dnešní reálna cena ? ( nemyslím tím TOP stav - myšleno průměrný stav bez většich závad)
- Pokud jsem se dočetl správně tak jsou rozděleny do revizí (FL? ) a dočetl jsem že vybírat od rev.2
- Na co to auto nejvíc trpí ?
- Na co si dat při koupi pozor ?
- Jak je to s náhradníma dílama ? Specializuje se tu někdo v ČR přímo na díly ?
- Má to tu vůbec někdo jako ,,daily car´´?
- Jaká je u toho reálná spotřeba při klidné jízdě ? ( S tímhle vůbec nepočítám a už vůbec ne u tohodle auta, jen žvástech, že když tomu člověk nedává kouř tak to žere 7 od druhýho 10 od třetího 15, tak bych se vůbec rád dozvědel od lidí co to auto delší dobu vlastní.
Díky všem, co u toho ztrati trochu času mi pomoci.
asi tak-většinu věcí jsi schopen si tu najít, jen za poslední dva měsíce je podobný dotaz asi potřetí(chci si koupit mr2-poraďte...)
jinak ve zkratce:
1-průměrná cena za průměrný auto-cca. 70.000,- - 90.000,-;všechno co je dražší už by dle mně měla bejt voňavka a né vorezlá svině, dvakrát vzatá přez střechu...
tohle auto bych ti doporučil kupovat jen v top stavu a klidně si za to připlatit-měl jsem oba extremy-
a)původní mr2 za krásnejch 60.000,-, 2x bouranou, žrala olej víc než benol a teklo jí střechou, že sem se nemusel doma sprchovat-(bacha na to-nejvíc koukat na to, aby nebyla bouraná, protože díky tarze, dle mejch zkušeností, po bouračce nikdy nesrovnáš dokonale tak aby neteklo buď střechou nebo bočníma oknama)
b) teď mám už pátý rok voňavku, která před těmi pěti lety stála 180.000,-, dnes se tyto revize 4 dají koupit kolem 110.000,-
2.-na co auto nejvíce trpí? Opět to samé-když si koupíš voňavku, tak více méně na nic, do dnešního dne naprosto bez koroze(kromě A sloupků, což je u mr2 něco jako pátý dveře u felicie-drží se tam voda a pravidelně to rezne), poté je náchylný, díky špatnému umístění alternátor-u staré mr2 jsem ho za rok měnil dvakrát, ovšem u nové za pět let ani jednou. Pak už jen provozní věci-až ti vodejde spojka, vyměníš spojku, až vodejdou brzdy, vyměníš brzdy atd.
3.Na co si dat při koupi pozor ? Na to aby to bylo fakt v dobrým stavu, nestálo tě to pak na vopravách třikrát cenu auta a abys víc jezdil než byl v servisu....
4.Jak je to s náhradníma dílama ? Specializuje se tu někdo v ČR přímo na díly ? Nespecializuje se nikdo a mám dojem že to ani není potřeba-spousta dílů je společnějch s Celicou, navíc jsou dycky k mání díly z bouraček, nejlíp tady na foru, případně nemálo lidí si díly objednává z ebaye, jelikož cena je tam většinou o dost níže než tady a nakonec v toyotě na mr2 taky seženeš vše, když tě neštve, že to krutě přeplatíš...
5.Má to tu vůbec někdo jako ,,daily car? Tak to budu asi jedinej postiženej..., už pět let s ní jezdím do práce cca. 50km denně, ale na tohle je opravdu potřeba aby to auto bylo v top stavu.
Moje byla přivezena se 170.000 kilometrama z německa, se serviskou, která končila před měsícem a včetně všech dokladů souvisejících se servisem. Dneska mám natočeno přez 260.000kilometrů, oleje to stále nesežere ani kapku za rok, průmerná spotřeba je u mě asi 9 litrů na sto, ovšem nenazíval bych to ekonomickou jízdou, když jsem se snažil, dostal jsem se nejníže na 7,5 litru na sto, ale to jen se zimníma užšíma pneu.
Nutno dodat, že na to, aby z mojí mr2 byla stále voňavka, je v ní od doby koupě už dalších 220.000,-kč, tudíž jsem celkem na nějakejch 400.000,-kč, ale spousta těch drahejch věcí nebyly opravy, ale úpravy(hudba sedačky, kola atd. ), tudíž se to nedá pbrát jako nutný náklady, hlavně jí koupit v dobrým stavu a pak pravidelně měnit olej a filtry, to je jediný co dělám..., uff, takle stačí?
co říkáte na tuhle toyotu ? druhý majitel má auto 11let celkově najeto 150tiskm . je ta cena úměrná ? počítám že než bych to dostal na český papíry vyšla by na cca 180tis.kč
ještě otázka ohledně výkonu dělali se dvě verze motorů ? 175 a 156koní ? nebo slabší vystřídal silnější kolem roku 94 popř. v čem se to liší ?
Moc drahé, kup neco kolem 50-70tis hlavně at je kastle OK, nosníky, podvozek. silenty a tlumiče vždy dokoupíš a na motoru udeláš GO.. i kdyby jsi delal GO a novej podvozek ( seriovej ) tak při pořizovačce kolem 60tis se do tech 180tis vejdes s obrovskou rezervou a budes mít jistotu že je to OK, takhle do inzerátu ti napíše kdokoliv cokoliv a skutek utek.. V dnešní době bych vzhledem k jejímu stáří více jak 60-70tis za MR2 nedal, pokud by k tomu nebyla kompletní fotodokumentace a další věci dokazující proinvestované věci za poslední rok max dva ( nic staršího nebrat jako že je OK -. snad krom laku a vyvářky kastle ). Jakákoliv "oprava" starší dva roky už nelze brát v potaz, jelikož nevís jak se k tomu majitel choval a kolik to skutečne najelo. Na výběr auta si vem nekoho kdo ti změří komprese, proleze motor co nejvíc at máš představu co tě čeká..