Pokles vykonu a nerovnomerne otacky - E11
Pokles vykonu a nerovnomerne otacky - E11
Ahojte. V poslednej dobe pozorujem na svojom aute jeden problem, myslel som, ze ho budem ignorovat do Slovenskeho zrazu a necham si to diagnostikovat priamo na mieste, ale zacalo ma to tak stvat, ze si vami necham poradit uz teraz. Co je vo veci?
Po nastartovani auta ma motor velmi nekludny beh, ked otacky klesnu na klasicke prevadzkove, pri ktorych predtym auto bolo tichucke a perfektne sa z nich rozbiehalo, teraz sa auto docela trase, a sem tam ako keby kuckalo.
S tym sa dalej nesie aj dalsi problem, a to je strata vykonu. Predtym auto plynule zatahovalo, tesne pred 2 tisicami bolo citit, akoby auto chytilo ten spravny dych a az do obmedzovaca tahalo uplne plynulo ako spravna atmosfera. Ked vsak teraz zoslapnem kedykolvek pod 3 tisicmi plyn, tak motor akokeby chcel tocit, ale daco mu v tom branilo, (velmi) pomaly sa dopracuje niekam ku 2500-3000 otackam a vtedy dostanem kopanec, kedy auto zacne tahat, akoby som mal turbomotor. Ale prisaham, ze som na tu svoju 4E-FE ziadne turbo nemontoval. S tym, ze toto sa deje na lubovolnom prevodovom stupni, rozhodujuce su otacky.
Neviem teda co moze byt vo veci a je to docela obtazujuce, auto docela trase a v mnou predtym pouzivanych otackach nema vobec ziaden tah, co je hlavne pri predbiehani uplne zle. Navyse ani normalne kludne pouzivanie nie je uplne ok, a aby som auta kuse tocil nad 3000 otackami, na to nemam peniaze.
Budem vdacny za akekolvek rady.
Po nastartovani auta ma motor velmi nekludny beh, ked otacky klesnu na klasicke prevadzkove, pri ktorych predtym auto bolo tichucke a perfektne sa z nich rozbiehalo, teraz sa auto docela trase, a sem tam ako keby kuckalo.
S tym sa dalej nesie aj dalsi problem, a to je strata vykonu. Predtym auto plynule zatahovalo, tesne pred 2 tisicami bolo citit, akoby auto chytilo ten spravny dych a az do obmedzovaca tahalo uplne plynulo ako spravna atmosfera. Ked vsak teraz zoslapnem kedykolvek pod 3 tisicmi plyn, tak motor akokeby chcel tocit, ale daco mu v tom branilo, (velmi) pomaly sa dopracuje niekam ku 2500-3000 otackam a vtedy dostanem kopanec, kedy auto zacne tahat, akoby som mal turbomotor. Ale prisaham, ze som na tu svoju 4E-FE ziadne turbo nemontoval. S tym, ze toto sa deje na lubovolnom prevodovom stupni, rozhodujuce su otacky.
Neviem teda co moze byt vo veci a je to docela obtazujuce, auto docela trase a v mnou predtym pouzivanych otackach nema vobec ziaden tah, co je hlavne pri predbiehani uplne zle. Navyse ani normalne kludne pouzivanie nie je uplne ok, a aby som auta kuse tocil nad 3000 otackami, na to nemam peniaze.
Budem vdacny za akekolvek rady.
Diagnostiku som skusal, bohuzial mi nic nevyblikalo, pravdepodobne preto, ze autu nikdy pocas jazdy kontrolka check engine nezasvietila.
Skusil som teraz postupne vytahovat svieckove kable, ci nahodou nejdem len na 3 valce, ale zda sa ze nie.
Vsimol som si ale jednu vec, ze vzdy ked na volnobehu poklesnu otacky, ozve sa z motoru "tsss", ako keby unikal vzduch alebo daco podobne.
Natocil som to na video, dokonca mi pride, ze ide o rovnaky zvuk, ako ked sa motor vypina a "vydychne". Moze to k dacomu ukazovat?
http://youtu.be/0HxI-UnLQBo
Este jedna vec ma napadla. Pride mi, akoby auto malo vo vsetkych rezimoch nizsie otacky, ako malo predtym, tak o 100-200. Na volnobeh som maval tak okolo 600-700 po zahriati motora, teraz sa snazi ist este nizsie, a po meste na 4 pri 50 km/h sa auto toci okolo 1700, predtym tusim tocilo blizsie k 2000. Kazdopadne problem je sice pravidelny, stava sa to pri kazdom stupni (dokonca aj na 1 je to sem tam citit), ale pri zrychlovani pominie vzdy inokedy, uz sa mi pri testovani stalo, ze motor zacal tahat az okolo 4500 otacok, vacsinou sa ale chyti skorej, tak okolo 3000, ale ani to nie je normalne, a vzdy pri preichode tym "zlym" pasmom pri zrychlovani kope...
Skusil som teraz postupne vytahovat svieckove kable, ci nahodou nejdem len na 3 valce, ale zda sa ze nie.
Vsimol som si ale jednu vec, ze vzdy ked na volnobehu poklesnu otacky, ozve sa z motoru "tsss", ako keby unikal vzduch alebo daco podobne.
Natocil som to na video, dokonca mi pride, ze ide o rovnaky zvuk, ako ked sa motor vypina a "vydychne". Moze to k dacomu ukazovat?
http://youtu.be/0HxI-UnLQBo
Este jedna vec ma napadla. Pride mi, akoby auto malo vo vsetkych rezimoch nizsie otacky, ako malo predtym, tak o 100-200. Na volnobeh som maval tak okolo 600-700 po zahriati motora, teraz sa snazi ist este nizsie, a po meste na 4 pri 50 km/h sa auto toci okolo 1700, predtym tusim tocilo blizsie k 2000. Kazdopadne problem je sice pravidelny, stava sa to pri kazdom stupni (dokonca aj na 1 je to sem tam citit), ale pri zrychlovani pominie vzdy inokedy, uz sa mi pri testovani stalo, ze motor zacal tahat az okolo 4500 otacok, vacsinou sa ale chyti skorej, tak okolo 3000, ale ani to nie je normalne, a vzdy pri preichode tym "zlym" pasmom pri zrychlovani kope...
hlavne si nekup VN kable "TESLA Blatna" su lakavo lacne...Srandista píše:No v dohladnej dobe dam vymenit sviecky a skontrolovat kable, uvidime co potom.
dovod: koncovky/gumicky su z gumy ktora neznasa teplo, zacne sa roztekat a zalepi/prilepi sa na sviecku (izolatar sviecky)
potom ked ich chces dat von (napr.vymena sviecok) tak odtrhnes/roztrhnes tu zlepenu/zapecenu koncovku na sviecke !
Neuveritelne, neveril by som keby sa mi to osobne nestalo, vyrobca tu gumu na "fajke" kabla asi netestoval na teploty ktore su na hlave motora bezne (cca 80-90C)
do riti, tak to by som teda nepovedal ze toto niekto pusti na trh..
lacne, ale neskutocny smejd, okrem toho nie su ani opticky kvalitne vyrobene, staci ich mat v ruke , -nechce sa mi to detailne rozoberat, ale fakt hroza, okrem samotneho kablu su ostane casti plastu a gumy spracovane ako lacne cinske hracky z roku 1999...
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
Tak ludia, musim sa vam podakovat za vsetky rady, nakoniec to ale podla vsetkeho vymenila "banalna" vymena sviecok, ku ktorej som sa odhodlaval uz vyse stvrt roka... Kazdopadne auto opat taha ako ma, ziaden kopanec pri 3000+ otackach (skoro som uz zabudol, ako krasne linearne dokaze tahat stara dobra atmosfera)...
Re: Pokles vykonu a nerovnomerne otacky - E11
Zdarec,hele já mám stejnej problém až na to že mi to pořád za sebou střílelo pojistku při zapnutí elektriky v autě...a ihned mi zhasla kontrolka motoru.Ted to přestalo ale mám problém se studeným startem,když auto nemá žádný otáčky a nechce ani udržet volnoběh...Nevíte o někom kdo by mi zkouknul diagnostiku ve východních čechách?
- radys03
- Věčnej rejpal
zkus si ji zkouknout sám http://toyoty.nolimit.cz/zapojeni-diagnosticke-zastrcky
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Nějak to nejde
¨Průšvih,zkoušel jsme si vyblikat závadu ale nic Very Happy udělal jsme to přesně podle toho návodu ale kontrolka jen vesele svítí
asi nevíte co stim že 
Chybka
Nooo zapojený je to fajn kontakty v pořádku...je možný aby byl někde štíplej kábl jestli z toho něco vede?
nenapadlo mě tam kouknout
ale tak zatím je to v pohodě...odpoledne když je hezky tak mužu jezdit 
Tak ludia, bohuzial, ako sa spieva v jednej slovenskej skladbe, "moja radost bola ale prilis skora...", tak aj ja musim povedat, ze problem nezmizol.
Neprejavuje sa sice tak silno ako predtym, ale zacalo sa to prejavovat opat, a pride mi, ze to ma zhorsujucu sa tendenciu.
Po vymene sviecok totiz uplne zmizol problem s volnobehom, a problem s vykonom sa ozaj prejavoval len pod 2000 otacokami.
Momentalne ale opat kusa hapruje volnobeh, a problem s vykonom sa v mensej miere prejavuje opat. Tym chcem hlavne povedat, ze pod 2000 otacokami mozem naozaj iba "hladkat" pedal plynu, inak sa auto zacne na prikaz k zrychleniu docela silno cukat, a pri vyssich otackach si mozem odovolit ist tak na pol plynu, inak opat zacne, nie az take vyrazne, cukanie, a akoby priduseny vykon.
Jazdit sa s tym kazdopadne da, aj ked o plynulej jazde nemoze byt moc rec. Kazdopadne na zraz dojdem, dufam ze sa najde nejaka dobra dusa a poradi mi, kam asi zamerat pohlad a usilie.
Neprejavuje sa sice tak silno ako predtym, ale zacalo sa to prejavovat opat, a pride mi, ze to ma zhorsujucu sa tendenciu.
Po vymene sviecok totiz uplne zmizol problem s volnobehom, a problem s vykonom sa ozaj prejavoval len pod 2000 otacokami.
Momentalne ale opat kusa hapruje volnobeh, a problem s vykonom sa v mensej miere prejavuje opat. Tym chcem hlavne povedat, ze pod 2000 otacokami mozem naozaj iba "hladkat" pedal plynu, inak sa auto zacne na prikaz k zrychleniu docela silno cukat, a pri vyssich otackach si mozem odovolit ist tak na pol plynu, inak opat zacne, nie az take vyrazne, cukanie, a akoby priduseny vykon.
Jazdit sa s tym kazdopadne da, aj ked o plynulej jazde nemoze byt moc rec. Kazdopadne na zraz dojdem, dufam ze sa najde nejaka dobra dusa a poradi mi, kam asi zamerat pohlad a usilie.