klepanie od prednej napravy e10, mozno spojka
klepanie od prednej napravy e10, mozno spojka
nazdar,
pri prejazde lavotocivej zakruty /malokedy pravo/ mi ide od laveho kolesa akoby taky buchot, kt je zavysly od rychlosti, t.j. cim rychlejsie idem tym je vyssia i frekvencia toho zvuku....co je zaujimave tak ked vtedy stlacim spojku na podlahu je klud a tichucko. viete co to moze byt? vdaka
pri prejazde lavotocivej zakruty /malokedy pravo/ mi ide od laveho kolesa akoby taky buchot, kt je zavysly od rychlosti, t.j. cim rychlejsie idem tym je vyssia i frekvencia toho zvuku....co je zaujimave tak ked vtedy stlacim spojku na podlahu je klud a tichucko. viete co to moze byt? vdaka
- Pizzamancz
- Řidič
Napadají mě tyhle úvahy:
a) U vás na Kysuciach jsou přeci kopce, že ? Nejel jsi třeba někdy dlouho se sešlápnutou brzdou ? to by se ti pak mohly vyhřát brzdové kotouče a zvlnily se. Pokud je to jemné klepání při brždění. ...
b) Pokud ti klepe jen v záběru v zatáčce, pak se ti právě ozval homokinetický kloub... už tam nechce být
c) máš vyvážená kola ? a máš je utažená ? Vím, že to zní možná hloupě, ale i mistr tesař se občas utne
d) A co ty legendární "kosti" předního stabilizátoru ? kolik mají najeto ?
a) U vás na Kysuciach jsou přeci kopce, že ? Nejel jsi třeba někdy dlouho se sešlápnutou brzdou ? to by se ti pak mohly vyhřát brzdové kotouče a zvlnily se. Pokud je to jemné klepání při brždění. ...
b) Pokud ti klepe jen v záběru v zatáčce, pak se ti právě ozval homokinetický kloub... už tam nechce být
c) máš vyvážená kola ? a máš je utažená ? Vím, že to zní možná hloupě, ale i mistr tesař se občas utne
d) A co ty legendární "kosti" předního stabilizátoru ? kolik mají najeto ?
2x Toyota Starlet P7, 1,0 l , 1985 a 1988
3x Toyota Avensis 2.0i , 1998, 2003 a 2004
1x Toyota Avensis 1.8 VVTi 2002 - na PRODEJ !!!
Jsem vaše přímé napojení na německý Ebay.
a) to jemne "buchotanie" je len pri prejazde prudkou zakrutou, nie brzdeni
b)ten homo klb napadol i mna, zajmave je zla manzeta bola na pravom klbe, bol chvilu odhaleny /menil som obe/ a pazvuk ide zlava
c)su vyvazene, ked boli obute zimne buchotalo to viac
d)kosti su urcite povodne...co to ozaj je za suciastku, viac krat sa uz tu na fore sklonovala...
p.s: kysuce su az od ziliny na sever, my sme horne povazie
b)ten homo klb napadol i mna, zajmave je zla manzeta bola na pravom klbe, bol chvilu odhaleny /menil som obe/ a pazvuk ide zlava
d)kosti su urcite povodne...co to ozaj je za suciastku, viac krat sa uz tu na fore sklonovala...
- Pizzamancz
- Řidič
Děkuji za lekci vlastivědy, už mi to vypadlo z hlavyalex 008 píše:a) to jemne "buchotanie" je len pri prejazde prudkou zakrutou, nie brzdeni
rad som ta niecomu priucil 
niekde som cital, myslim za na SVK fore, ze ak to je homoklb, tak pri plnom rejde a spraveni zopar koliecok to bude citit /pravidelne buchotanie/
spravil som 2 koliecka dopredu - dozadu s plnym volantom dolava i doprava, nic sa nediala, tichucko...znamena to ze to je nieco ine?
niekde som cital, myslim za na SVK fore, ze ak to je homoklb, tak pri plnom rejde a spraveni zopar koliecok to bude citit /pravidelne buchotanie/
spravil som 2 koliecka dopredu - dozadu s plnym volantom dolava i doprava, nic sa nediala, tichucko...znamena to ze to je nieco ine?
- Pizzamancz
- Řidič
takže se opět diagramově vracíme na výchozí pozici a) případně d)alex 008 píše:plynovy pedal alebo brzda na to nema vobec vplyv......
vplyv ma na to akurat spojka, ked ju stlacim tak to prestane....
nechapem co ale ma spojka za spojitost s kolesami, v tomto pripade to ale nejaku ma....a nejni som hluchy, vazne to ide od kolesa
- radys03
- Věčnej rejpal
možnost d) se zjistí velmi snadno. Vlezeš pod auto a zahejbeš s kostma. A hned víš jestli jsou/nejsou v pr....
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
moznost A to nie je, s brzdenim to nema nic spolocne, cize D, aj ked kto vie preco to stichne ked stlacim spojku.....
a technicka otazka, ktora suciastka to je ta "kost", ehm...
p.s.:na googli som sa docital ze to je "tyč medzi tlmič a stabilizátor", bohuzial konkret obrazok na aute nie....budem vdacny ak mi to popisete laicky, diky moc
a technicka otazka, ktora suciastka to je ta "kost", ehm...
p.s.:na googli som sa docital ze to je "tyč medzi tlmič a stabilizátor", bohuzial konkret obrazok na aute nie....budem vdacny ak mi to popisete laicky, diky moc
- radys03
- Věčnej rejpal
http://www.e-autodily.com/category/1629102// jmenuje se to tyčka stabilizátoru
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Ahoj, mam uplne stejny problem. Jemne klepani se ozyva pri jizde rovne ci mirne doleva. Obvykle spise kdyz jedu jen zlehka na plynu, např jizda ve meste po rovince. Rychlost klepaní je závislá na rychlosti jízdy. Kola mám nově vyvážená na letních, ačkoliv na zimních mi přijde, že to nedělalo skoro vůbec. Jestli přijdeš na to čím to je budu rád.. já primárně řeším mizející servo olej.