Čidlo ABS na Toyotu Corollu E10

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
JosefNekuda
Člen Týmu

Příspěvek od JosefNekuda »

Dobrý den,sháním čidlo ABS na levé přední kolo k Toyotě Corolle E10,r.v.1996,1332ccm,55kw,VIN vozidla JT154EEA100268088.Dalo by se použít z jiného typu vozidla malou upravou?.Děkuji.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Bez úpravy lze použít i z E11 97-99 před-faceliftových, u těch po-faceliftových si už nejsem jistý, nemám zkušenost. Jinak Podle katalogu náhradních dílů DIY.

Tady je výpis zaměnitelných typů, jinak stačí zkopírovat číslo dílu a dát do vyhledání search parts -> Reverse Search: search for vehicles where part 89542‑12040 was used...

Jinak diagnostika ABS se dá u těchto aut udělat pomocí dvou kancelářských sponek, včetně vymazání paměti chybových kódů. Výměna čidel, to bývá hodně o trpělivosti, ale dají se použít i (samozřejmě funkční) z vraku.

Teď jsem si teprve přečetl mail, bohužel nemohu pomoci.
Holomek!
JosefNekuda
Člen Týmu

Dotaz na čidlo ABS Toyota Corolla 1996,E10

Děkuji mnohokráte za radu.Je někde návod jak se dělá ta diagnostika pomocí dvou kancel.svorek?
Když se tedy vymění vadné čidlo nebo odstraní závada,musí se u tohoto typu auta ještě resetovat počítač v autě jinak to bude svítit dál?Nebo to přestane svítit samo?Děkuji Vašek
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Ano, paměť se maže celkem primitivním rychlým mačkáním pedálu při zkratování těch kontaktů v diagnostickém konektoru. Návod je zde, ale jen v AJ.

Při zapalování v poloze ON (vypnutý motor) se vyndá se zkratovací pin od ABS podle obrázku, pak se sponkou zkratuje Tc a E1 a počítá se, kolikrát blikne kontrolka od ABS. Pokud bliká nepřerušovaně 2x za vteřinu, je vše v pořádku, pokud ne, počítá se počet bliknutí, pak 1,5 vteřiny pauza, pak další počet bliknutí (tyto 2 hodnoty - XX chybový kód), v případě více závad je mezi dvoučíslími 2,5 vteřinová pauza. Jinak žádný stres, dokud bude zapnutý klíč a nebo zkratované kontakty, bude to blikat neustále dokola, takže se to dá v klidu spočítat. Pokud to nebliká a pouze svítí - pak je poškozená ECU od ABS. Čísla chybových kódů jsou vypsány v tom odkaze. Je tam ještě speciální mód pro zjišťování závad během jízdy, pro specifické potíže, ale pokud je špatné čidlo, tak to vybliká ta základní diagnostika.

Jinak v tom odkaze jsou uvedeny aji hodnoty odporů čidel, které by se měly pohybovat mezi 990 - 1210 ohmy.
Holomek!
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

JosefNekuda píše:A tento návod je pro jiný typ vozu?
Ještě k tomu Vašemu odkazu-píše se tam:

If the voltage reading is low or nonexistent, check the sensor’s resistance (with the key off). This can be done through the breakout box with the DVOM. Checking resistance through the breakout box will tell you if the sensor’s wiring harness is OK. If the wheel speed sensor doesn’t read between 990 to 1210 ohms, disconnect the sensor from its wiring harness and check the sensor’s resistance by attaching the DVOM test probes to the sensor leads. A resistance reading that’s now within range tells you the problem is in the wiring, not the sensor. If the sensor has too much internal resistance (opens) or too little resistance (shorts), the sensor is defective and needs to be replaced.

-že lze změřit odpor senzoru přes nějaký breakout box(DVOM).Kde to najdu?Abych to mohl změřit bez toho abych lezl pod auto?Děkuji
Ano, je to pro více toyot, tady je to popsané podrobněji a lépe, včetně toho break-out boxu, to DVOM bude pro něco zkratka, ale sám nevím pro co :D

Ta základní diagnostika pro určení problému stačí, pokud bude problém přetrvávat i po vymazání paměti, pak bude s vysokou pravděpodobností čidlo špatné i bez měření. Co se týče měření samotného, vepředu jsou konektory schovány pod plastovým krytím podběhu a vzadu jsou uvnitř pod tapecírungem u zadních sedadel, takže lézt pod auto moc smysl nemá. Není zač. :wink:
Holomek!
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

JosefNekuda píše: A ostatní kody mimo ABS lze nalézt také?Musí se spojit zase jiné svorky,že?
Je to hodně podobné, zde je to na stránkách místního člena - tady a tady.
Holomek!
JosefNekuda
Člen Týmu

ABS čidlo Toyota Corolla

Dobrý den,tak jsem si nechal proměřit čidla ABS v servisu a řekli mi,že je špatné levé přední čidlo.Sehnal jsem ho v autě Drásov,poslali mi ho.Naměřil jsem u něj 1700ohmů.Šel jsem ho tedy vyměnit.Vyndal jsem staré čidlo-opravdu ukazuje nekonečný odpor.Provedl jsem výměnu.ABS ovšem stále svítí.Odhodlal jsem se tedy k vyvolání kodů.Ukazuje mi to závadu 31,32,33,34,41 COŽ JE závada na všech kolech.41 je slabé napětí baterie.Může to tedy blbnout kvůli slabému napětí baterie?.Ta diagnostika se má provádět při zahřátém motoru(to jsem nedodržel),zařazen neutrál,baterie min11v může to ještě blbnout kvůli baterii nebo něčemu jinému.Jak změřit vedení(zda je v pořádku)a odpor jednotlivých čidel ABS v diagnostickém konektoru lze to,bez toho aby člověk nemusel sundávat kola a pod.-KDE?Připojuji foto konektoru.Děkuji Josef
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

No já osobně bych to řešil tak, že bych se postaral o tu baterii (dobití/výměna), následně bych vymazal paměť uložených závad a teprve pokud by poté diagnostika hlásila problém, řešil bych jednotlivá čidla.

Ohledně konektoru, na tom diagnostickém u motoru to změřit nepůjde. Čidla budou nejspíše vyvedeny do řídící jednotky ABS, která se nachází v prostoru nad pedály, pod volantem. Tam to teoreticky půjde, ale zase bude obtížné určit, který drát je který. Pro případ potřeby, elektrícká schémata přímo na e10 jsou v polském návodu Hayness v tomto souboru.
Holomek!
JosefNekuda
Člen Týmu

Ahoj,tak jsem ještě zašel do garáže s měřákem,nedalo mi to a změřil jsem baterii 11.9v-to by mělo být v pohodě.Tak jsem znova zkusil resetovat paměť šlapáním na brzdu.Světe div se,tentokrát mi to nahlásilo chybu 34-čidlo ABS levé zadní kolo.Sundal jsem tedy kolo a vizuálně vše ok,tak jsem se dostal pod čalounění a rozpojil konektor-měřím a nekonečný odpor.Říkám si a je to včudu,budu muset sehnat další čidlo.Jak otáčím konektorem vyjede z něj drátek.Změřil jsem to přes něja vše OK.Byl vypadený drátek z konektoru,ale nebylo to vůbec vidět.Někde v servisu by to vyměnili a byl bych o dost chudší.Tak jsem to zaletoval.Vše vrátil na původní místo,resetoval znovu šlapáním brzdy paměť a OPRAVENO!!!!!!!!ZÁVADA ODSTRANĚNA!!!!!.Díky Ti moc za spolupráci kámo.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Není zač, rádo se stalo :thumbsup:
Holomek!
JosefNekuda
Člen Týmu

Dotaz na diagnostické kody

Dobrý den,existují ještě jiné diagnostické kody a kde je sehnat?Nebo seznam všech?Děkuji
Odpovědět

Zpět na „Corolla“