Klepání motoru 7AFE

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Tomas.Cvejn
Člen Týmu

Klepání motoru 7AFE

Příspěvek od Tomas.Cvejn »

Zdravím. Už fakt nevím čím to je. Při brždění motorem motor cvaká jak šicí stroj. Stačí přidat trochu plyn a cvakání přestane. V tahu se cvakání projeví od 2000ot. a stále s ot. narůstá. Teď se k tomu přidalo ještě nějaké klepání na volnoběh a sem tam vypadne nějaký válec. Někdy to cukne i při rozjezdu. Kabely, svíčky, L.sonda, vyměněno. Ventilová vůle přeměřena, rozvody dělány před rokem (cvakalo to i před výměnou). Nechápu to. Prosím o radu nebo to rozmlátím o strom.
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Klepání motoru 7AFE

Příspěvek od tekiler »

Tomas.Cvejn píše:Zdravím. Už fakt nevím čím to je. Při brždění motorem motor cvaká jak šicí stroj. Stačí přidat trochu plyn a cvakání přestane. V tahu se cvakání projeví od 2000ot. a stále s ot. narůstá. Teď se k tomu přidalo ještě nějaké klepání na volnoběh a sem tam vypadne nějaký válec. Někdy to cukne i při rozjezdu. Kabely, svíčky, L.sonda, vyměněno. Ventilová vůle přeměřena, rozvody dělány před rokem (cvakalo to i před výměnou). Nechápu to. Prosím o radu nebo to rozmlátím o strom.
Teď se mi začíná občas projevovat to, že mi jakoby vypadne válec a motor se strašně třepe a auto nejede ..... teď jsem s tím zrovna takhle dojel do práce ... Pěknej vopruz :/ ...... příčín může být hodně, od přidírajícího se vstřiku (7afe na to trpí) až po špatný knob senzor ...... teď jestli to nepřestane to budu muset operativně řešit, takže rád se pak podělím o skušenosti :evil: měl sem si koupit dvoulitra
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
pepa559
Člen Týmu

Příspěvek od pepa559 »

Dvoulitry jsou fajn, skoro bezporuchove, ale vstrik mi na nem taky odesel - nepridrel se, ale byla spalena civka.
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

pepa559 píše:Dvoulitry jsou fajn, skoro bezporuchove, ale vstrik mi na nem taky odesel - nepridrel se, ale byla spalena civka.
Dneska to budeme kutit, nastartuju auto jede a po takovych cca 7-8KM najednou konec ..... Masakr xD
Jedu do kopce 30, a kdyz pridam plyn jen to zacne strasne rachotit, vykon zadny ...... :(
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

Tak co jak na tom jsi? ja vyměnil vstřik a zase drandím jako o závod XD
7a-Fe
Tomas.Cvejn
Člen Týmu

Tak je to horší a horší. Prý to může dělat nějaká pružina na vačce tak, nevím
Tomas.Cvejn
Člen Týmu

Tak pružinka na vačce vyměněna, klepe to dál, prý jsou obroušený zuby na vačkových kolech. Tak to asi hodím do křa. Asi ji budu prodávat, cena bude mírná. Podvozek je úplně ok, vše funguje, jen ten motor cvaká.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Proměřit vačku snad není problém ani pro laika....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
zvady2
Věčnej rejpal

Příspěvek od zvady2 »

8) alebo kup od niekoho motor a vymen ho.
Kus za kus a ten starý si nechaj na diely.

:roll: ale aj tak ti nezávidím.
Odpovědět

Zpět na „Carina“