nefunkční přední ostřikovač

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
petrona
Člen Týmu

nefunkční přední ostřikovač

Příspěvek od petrona »

Prosím poraďte.Koupil jsem ojetého Yariska r.01 ve slušném stavu.Jediný problém je přední ostřikovač.Po pročtení příspěvků k tématu jsem se zespodu přes plasty dostal k motorkům ostřikovače,přední jsem demontoval.Vypadá naprosto neporušený a po napojení přes akumulátor v pohodě běží ale po zapojení zpět na konektor ne.Proud přitom na konektoru je.
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Nepíšeš, či funguje alebo nefunguje po pripojení na konektory a k hadičke. Môže byť prerušené spojenie medzi motorčekom a čerpadlom - v tom prípade motorček vrčí, ale čerpadlo netlačí kvapalinu. Možno bude chyba v zaoxidovanom spoji konektor-motorček, keď ti na konektor napätie ide.
Toyota Yaris 1,3 Terra Cool 2008
Toyota RAV4 2,0 Valvematic Lux 2013

Obrázek
petrona
Člen Týmu

ostřikovač

Příspěvek od petrona »

motorek prí napojení na akumulátor mimo auto běží,ale po nasasazení na nádobku a napojení na konektor se vůbec neroztočí,ani není slyšet,že by měl snahu se rozběhnout.Při následné zkoušce napětí na konektoru jsem přišel na to,že při otočení klíče do polohy rozsvícených kontrolek je napětí na konektoru stálé.Je možné,že by se pro sepnutí okruhu spínal mínusový obvod,tedy kostra?
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Tak to radši někomu nech změřit, kdo pozná rozdíl + od - :wink:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Nepíšeš, aký máš rok výroby, ale u NG je spínaná kostra a + je pri zapnutí zapaľovania. Keď máš NG, vyskúšaj multimetrom, či pri zapnutí ostrekovača je na druhom vodiči kostra.
Toyota Yaris 1,3 Terra Cool 2008
Toyota RAV4 2,0 Valvematic Lux 2013

Obrázek
petrona
Člen Týmu

Příspěvek od petrona »

Díky za upřesnění.To bude ten problém,protože spínaný minusový obvod nefunguje.Mám obavy,že problém bude ve sdruženém prepínači na páčce stěrače u volantu,a to se mi jeví jako dost velký problém.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“