corola TS, 2005, Ostrava, byl tam na ni někdo?

vše ohledně modelové řady Corolla
LOHR1
Člen Týmu

corola TS, 2005, Ostrava, byl tam na ni někdo?

Příspěvek od LOHR1 »

Čaute, potřeboval bych od Vás zkušenějších říci, zda se někdo na tenhle kousek byl podívat, je v Ostravě v AUTOVIVA.

Motor je již 2ZE pokud se nemýlím že?

Díky za odpověď
Ahold
Věčnej rejpal

Re: corola TS, 2005, Ostrava, byl tam na ni někdo?

Příspěvek od Ahold »

LOHR1 píše:Čaute, potřeboval bych od Vás zkušenějších říci, zda se někdo na tenhle kousek byl podívat, je v Ostravě v AUTOVIVA.

Díky za odpověď
Po faceliftu se dával jiný motor, nebo co? :shock:

Edit: Podle fotek to je rok výroby 2001 - 2004, takže žádná 2005. Verze 2004+ má přední světla s kapkou, myslím že má i kovové pedály (možná byli jen za příplatek), bílou přístrojovku a čirý zadní světla :).

U těch KM bud zapoměli dopsad nulu. Ukažte mi člověka co si koupí nové auto a za +- 7let (kdyby to bylo v provozu fakt 2005!!) ujede 26t km?
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
Mira Stejskal
Člen Týmu

TS

Příspěvek od Mira Stejskal »

Tak ja se ti ukazuju,ja sni ujel za pět let 12000km :lol:
LOHR1
Člen Týmu

Příspěvek od LOHR1 »

no ja tam na ni byl, zespodu vypada dobře, ale najezd 29t km mi k tomu moc nesedělo, vyměněné kotouče, novy vyfuk, pán semnou chodil okolo a měřil mi všude tloušťku laku a tak. Auto bylo ťuklé, to z něj prvně ani nevylezlo, nelicuje kapota a nesedí dobře leve přední světlo (lita - bez upevnění), po tomto upozornění už si vzpomněl, že auto bylo ťuklé, že blatník od řidiče nechali přestříkat. Ja chapu, že dnes již člověk nenajde auto bez ťukance, ale zase když do mě hustil jaký je to skvost, tak už mi přišlo divné, že to nemá servisku, nechal sem si donést velký techničák, rok vyroby byl skutečně 2005 (tuším že říjen), vyrobeno v Belgii a první majtel Italie :/ což jsem rezolutně zamítl, nemám s tím dobré zkušenosti(rodina, kamaradi, kteří mají z Italie auta + známy, který dovaží auta z Italie). Motor čistej, umytej, tapecirung mezi motorem a kabinou oškubany a dojebany. Podle pedálu, volantu a hlavně sedačky to zas vypadalo, že to má opravdu málo najeté, to vypadalo opravdu dobře (ikdyž to se dá vyměnit). Nic meně, auto tam stojí již nějakou dobu(snad víc jak rok). Slevnil na 180t z puvodních 225t kč.
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Víkendové svezení,...tak na to si představuji jiné auta, ale každý má jiné představy,....ta hlavice řadičky vypadá jako by mněla za sebou 260 a ne 26tis km, ale to se dá podívat na více míst kde lze zhodnotit kolik to ve skutečnosti najelo.
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
agent008
Člen Týmu

Příspěvek od agent008 »

Čau já jsem v tomto bazaru kupoval před třemi léty, také ts corollu. kilometry samozřejmě stočené a po havárii(mělo udajně najeto 54tis.:)Šroubky na vačce byly již vyměněny, ale vačka byla je vyšoupana (dle tacho 82tis.) - (čeká ji výměna). Jinak vše plně funkční a bez investic.
Mira Stejskal
Člen Týmu

Nemužu ji na najit v inzeratech,ale a Italove byli nejhorsi když jsem dceři shaněl corollu,a na ty km bych neskocil jestli pohchazi It. Jestli ma měněny vyfuk,kotouče tak to je divny ještě vic a protože Italsky auta maji jen jednu vyhodu nejsou zrezli .Radeji přitlač a kup z ČR nebo raději nic ono to chce koupit projit to a jezdit a ne dotoho sypat to raději nic.Posli odkaz kde je.
Mira Stejskal
Člen Týmu

TS

Tak už jsem ji našel,mě se zda,že ji prodavaji uz kolik roku a to myslim važne.Začinala na 222000kc
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

LOHR1 píše:Čaute, potřeboval bych od Vás zkušenějších říci, zda se někdo na tenhle kousek byl podívat, je v Ostravě v AUTOVIVA.

Díky za odpověď
ty km jsou úsměvné.. Mám víkendovou motorku (2005) a km mám 27t. Loni jsem najel 1500 a letos kdo ví, kdy ji vůbec vytáhnu. Pomíjím fakt, že s těmito km by muselo být naprosto vše origo. Bohužel, dokud nebude stáčení trestným činem, tak se této všivárny nezbavíme. Ve finále, pořád se najde spousta lidí, co raději koupí auto s 50t na tacho stočenými z 300, než se 150t poctivými.

P.S. kvalita obšití, resp. použitá kůže u volantu a řadičky je u Toyot obecně velmi špatná a v 50t vypadá jako koncern co má jednou tolik.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Jelass
Manager Týmu

Příspěvek od Jelass »

Jak to píšete, tak ty vypadá jako koupeno někde, dovezeneo do IT, nabouráno ( snad ne totálka ), opraveno, doveženo sem. To auto tam stojí min. rok. ještě před půl rokem tam k tomu stál TypeR G7 s podobnejma kilometrama.

Ta cena mi přijde taky mimo. KDyž koupíš TSko třeba se 100 000km, ještě lépe z klubu nebo s opravdu čistou historií, tak uděláš taky dobře. Já začel u E11 měnit věci až kolem 220 000km.

Šťatnou ruku při koupi, km nejsou vše.
Mondeo 2.0i Turnier 2004
p:Corolla E11 4ZZ_FE 97PS
P: Dodge GrandCaravan 3.3i 2008
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Michal_F6 píše:Bohužel, dokud nebude stáčení trestným činem, tak se této všivárny nezbavíme. Ve finále, pořád se najde spousta lidí, co raději koupí auto s 50t na tacho stočenými z 300, než se 150t poctivými.
No zrovna nedávno jsem na to vedl polemiku s prarodičmi přítelkyně, zastávali stejný názor. Já zase říkám díkybohu, protože státu po tom, co já budu se svým tachometrem dělat nic není, trestný čin nastává ve chvíli, kdy svůj tachometr (po zásahu) budu chtít prodat a poškodím tím někoho.

Je to totiž přesně tak, jak píšeš ve své druhé větě. Pokud je někdo zbrklý a nedohledá si historii nabízeného vozidla, je to jeho chyba, pokud ji nemůže dohledat, nikdo ho nemůže nutit si to vozidlo koupit. Na prodávajícího se pak samozřejmě může obrátit, že ho podvedl, ale dá se tomu předejít a taky záleží, jak si napíše kupní smlouvu. Vždy si můžeš koupit jiné auto s dohledatelnou historií a nebo, ad absurdum, auto nové, nebo to holt risknout. O smýšlení některých kupujících netřeba polemizovat, stav km se mimojiné zaznamenává třeba na stk.
Holomek!
Mira Stejskal
Člen Týmu

Mam tady koupenou najeto k dnešnimu dni 68000km V zimně a za destě nejezdim .Rok vyroby 2003,koupena v Brně od 1 majitele doktrora s veškeryma fakturama,a potrvzeno přimo u prodejce ale cena 320000.Vačka kontrolovana ode mě original šroubky byli hodně malo opotřebeny prakticky by tam vydrzeli minimalně jednou tolik.Original gumi jsem měnil až v 60000km zadni destičky v 540000km,a předni tam pořad jsou na napravach všude možne ještě orinal samolepky.Na TK vždycky kouleji očima :shock: Nechlubim se mam zni radost.A přeju hodně stěsti při koupi.Nedavno někdo nabizel 2004-5 kolem 70-80 tis najeto prvni majitel tady koupena šeda met. cena 199000kc.Ted je tam někde v nabidce ta sama nebo je to ona. Jestli neni v bazoši?ale to je uplne něco jinyho než ta v Ostravě utikej od ni.Jestli mužu.
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

Miro, gratuluji k unikátnímu pořízení, takových moc není..

Rampo, souhlasím s tím, že pokud budu chtít mít na tachu samé osmičky, měla by to být jen má věc a nikdo by mi do toho neměl kecat. Na druhou stranu, pokud je tam budu chtít mít abych záměrně uvedl kupujícího v omyl, s cílem vykazovat věci jinak než jsou a inkasovat tak vyšší hodnotu, tak by to mělo být nějak ošetřeno. Ne vždy totiž musí být stočení zásadní z hlediska km (např., ze 100t na 60t), ale cena už je rázem úplně jinde. V tuto chvíli je to regulérní podvod. Navíc kupující nemá povinost toto řešit a měl by být proti nekorektnímu jednání chráněn už z principu. Kde jsme abychom ke každému businessu přistupovali tak, že nás chce někdo ojebat?
Pomíjím fakt, že ne vždy jsi to stočení schopen poznat. Ve firmě máme oktávky, které jezdí pouze a jenom dlouhé trasy po kvalitních cestách a dnes při 150t bych je stočil na polovinu a neměl bys šanci. I ohmat volantu je minimální.
Ducati Monster 821 - fun
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Michal_F6> Jde o to, že ošetřené to už je, to, že zde nefunguje vymahatelnost práva je věc jiná a mnohem závažnější. Samozřejmě kupující povinnost nemá, ale je to v jeho zájmu, ono s tím businessem je to spíš o tom, že člověk by k tomu neměl přistupovat tak, že ho někdo "chce ojebat", ale pokud chceš investovat částku v řádech statisíců (klidně i méně/více), tak i v jiných investicích je ve tvém zájmu si o tom zjistit co nejvíce, než plakat nad rozlitým mlékem.
Zrovna tak mi příjde trefný názor (JPP), že nejvíce o prosazení této novely lobovaly velké autobazary, protože by jím tim klesla konkurence. Spíš nesouhlasím s tím, že by lidé měly být chráněni, protože tohle je zhouba odpovědnosti a, třeba je to jen můj názor, projevuje se to dost následkem i jiných zákonů.

Poznávat "ojetost" vozu sice lze podle interiéru, ale i podle těch protokolů z stk, při servisování přímo od výrobce atd. A jak jsem psal, pokud člověku jde hlavně o ty cifry na budíku a něco mu nesedí, kupovat nemusí. Já osobně mám svědomí čisté, ale jde mi o princip.
Holomek!
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

Rampa89 píše:Michal_F6> Jde o to, že ošetřené to už je, to, že zde nefunguje vymahatelnost práva je věc jiná a mnohem závažnější. Samozřejmě kupující povinnost nemá, ale je to v jeho zájmu, ono s tím businessem je to spíš o tom, že člověk by k tomu neměl přistupovat tak, že ho někdo "chce ojebat", ale pokud chceš investovat částku v řádech statisíců (klidně i méně/více), tak i v jiných investicích je ve tvém zájmu si o tom zjistit co nejvíce, než plakat nad rozlitým mlékem.
Zrovna tak mi příjde trefný názor (JPP), že nejvíce o prosazení této novely lobovaly velké autobazary, protože by jím tim klesla konkurence. Spíš nesouhlasím s tím, že by lidé měly být chráněni, protože tohle je zhouba odpovědnosti a, třeba je to jen můj názor, projevuje se to dost následkem i jiných zákonů.

Poznávat "ojetost" vozu sice lze podle interiéru, ale i podle těch protokolů z stk, při servisování přímo od výrobce atd. A jak jsem psal, pokud člověku jde hlavně o ty cifry na budíku a něco mu nesedí, kupovat nemusí. Já osobně mám svědomí čisté, ale jde mi o princip.
ošetřeno je to velice krkolomně a tudíž vymahatelnost je obtížná, téměř nemožná --> ošetřeno to není. Paradoxně by to ten trestný čin vyřešil - při správné formulaci zákona pak neutrpí ani výše zmiňovaná svoboda možnosti dát si tam co chceš. Člověk by měl mít možnost ochrany už z podstaty věci. Pak by např. zloději neměli tu jistotu, že jim někdo neustřelí palici když lezou do cizího baráku.
Odpovědnost je věc relativní. Vynaložím vysokou částku, čili tím více bych mohl očekávat, že celá věc proběhne korektně (že tomu tak není a ostražitost je na místě, je smutný fakt)..

k STK a protokolech.. vím o konkrétním případě, kdy nebyl problém pro vozy provozované firmou kompletně "omladit" u autorizovaného prodejce (včetně záznámu v STK) .. tož tak.. za peníze v Praze dům ;)
Ducati Monster 821 - fun
Odpovědět

Zpět na „Corolla“