Kontrolka brzdového systému
Kontrolka brzdového systému
Asi před 3mi týdny mi měnili brzdovou kapalinu. Před pár dny mi na jardovi verso začala svítit varovná kontrolka brzdového systému. Prostě po nastartování nezhasne. Auto brzdí, teda zatim. Může to mít spojitost s tou výmenou kapaliny, že tam něco zvorali? Já jen, jestli můžu nakráčet do servisu a říct, hele, měnili jste mi kapalinu a něco se stalo s brzdovým systémem...
kontrolka je červená nebo jiné barvy?
pokud červená tak ehm riskuješ život že s tím jezdíš, pokud jiné barvy tak každopádně taky co nejrychleji do servisu, reklamovat jim to samo můžeš, oni každopádně zjistí kde je problém a podle toho se bude dál postupovat
pokud červená tak ehm riskuješ život že s tím jezdíš, pokud jiné barvy tak každopádně taky co nejrychleji do servisu, reklamovat jim to samo můžeš, oni každopádně zjistí kde je problém a podle toho se bude dál postupovat
New Yaris 1.33 Style Dual VVT-i Multidrive S mé drahé polovičky
01/2012
Hyundai IX55 3,0 V6 Automat Premium
06/2010
06/2010
červená, jak když máš zataženou ručkukubad píše:kontrolka je červená nebo jiné barvy?
může a nemusí to být tím servisem, každopádně tam zajeď a ať se a to podívají, reklamovat samo můžeš.Kesu píše:já právě nevim, jestli jim můžu říct, hele chlapi, něco jste mi s tim udělali.... když mi auto dávali, nic nesvítilo. Pokazilo se to až teď za čas....
jak tu padlo zkontrolovat množství brzdovky v nádržce, ale to je případně taky problém servisu, jiná otázka by pak byla jestli je levnější jet do servisu nebo si koupit balení brzdovky
New Yaris 1.33 Style Dual VVT-i Multidrive S mé drahé polovičky
01/2012
06/2010
06/2010
- smutok
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Zvykne to svietit ked je nizka hladina brzdovky. Mne takto raz zblbol snimac pri vymene kvapaliny a tvaril sa, ze nadobka je prazdna aj ked bola naplnena. Kazdopadne v prvom rade skontroluj ci mas dostatok brzdovky pokial ni tak dolej a ked kontrolka zhasne, tak je vsetko ok. Pokial brzdovky mas dost alebo doliatie nepomoze, tak okamzite do servisu.
Tak už jsem to možná vyřešil. Ale nejsem si uplně jistý, jestli je to "věčné" či provizorní řešení. Do servisu jsem volal, nebrali mi to, tak jsem tam zajel s tím, že mi to svítí a že mi nedávno měnili brzdovku, tak jestli to nemůlže být tím. Mrkli na to, brzdovka byla mezi riskama, tak to zkusili dolít na max risku a kontrolka zhasla. Měl jsem to zadara. Jen mě pak ale na cestě zpět napadlo...kur%ňa, když mi před třema týdny vyměnili brzdovku a začalo to svítit až teď... není to náhodou tím, že to někde teče, proto hladina poklesla?
- smutok
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
teraz vies, ze to mas na max, tak to pozoruj.
Ale keby ti to tieklo, tak pri stlaceni by ti pedal prepadaval az dole na podlahu. Mozes si to vyskusat s vypnutym motorom, viackrat stlacis brzdu a pedal by mal stvrdnut, pokial sa ti bude darit pretlacit brzdu v pohode az na spodok, tak niekde ti to tece. Potom len posunut auto a podla flaku na zemi budes vediet kde to priblizne tecie.
Ale keby ti to tieklo, tak pri stlaceni by ti pedal prepadaval az dole na podlahu. Mozes si to vyskusat s vypnutym motorom, viackrat stlacis brzdu a pedal by mal stvrdnut, pokial sa ti bude darit pretlacit brzdu v pohode az na spodok, tak niekde ti to tece. Potom len posunut auto a podla flaku na zemi budes vediet kde to priblizne tecie.
Píšeš,že si dal vymeniť brzd. kvapalinu pred 3 týždnami a ak som dobre pochopil ,začala ti svietiť kontrolka až teraz...
A v tom práve vidím ten "háčik" - ak máš málo brzd.kvapaliny, stalo sa niečo neočakávané,lebo neverím tomu,že by ti v servise nedoliali ako to má byť (teda pevne tomu verím). Ak by sa stalo že by ti naozaj nedoliali do nádržky, svietila by ti už pri preberaní auta zo servisu Kedže sa ti kontrolka rozsvietila až teraz a máš nedostatok brzdovky,tak ti to niekde začalo unikať.
V takom prípade si myslím,že to asi bude závada,ktorá nemusí súvisieť s výmenou kvapaliny. Mohlo ti jednoducho z ničoho nič niekde začať prepúšťať a je to len zhoda náhod,že zrovna po výmene kvapaliny sa niečo doj.balo.
Ale tieto moje slová ber trochu s rezervou !
Len som si to nejak dal do suvislosti s termínom výmeny kvapaliny a času kedy ti začala kontrolka svietiť a preto mi vyšla táto "rovnica" (ale z matiky som bol -a ešte aj som-trochu mentálne pozadu od iných)

A v tom práve vidím ten "háčik" - ak máš málo brzd.kvapaliny, stalo sa niečo neočakávané,lebo neverím tomu,že by ti v servise nedoliali ako to má byť (teda pevne tomu verím). Ak by sa stalo že by ti naozaj nedoliali do nádržky, svietila by ti už pri preberaní auta zo servisu Kedže sa ti kontrolka rozsvietila až teraz a máš nedostatok brzdovky,tak ti to niekde začalo unikať.
V takom prípade si myslím,že to asi bude závada,ktorá nemusí súvisieť s výmenou kvapaliny. Mohlo ti jednoducho z ničoho nič niekde začať prepúšťať a je to len zhoda náhod,že zrovna po výmene kvapaliny sa niečo doj.balo.
Ale tieto moje slová ber trochu s rezervou !
Len som si to nejak dal do suvislosti s termínom výmeny kvapaliny a času kedy ti začala kontrolka svietiť a preto mi vyšla táto "rovnica" (ale z matiky som bol -a ešte aj som-trochu mentálne pozadu od iných)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid