Kontrolka brzdového systému

vše ohledně modelové řady Yaris
Kesu
Člen Týmu

Kontrolka brzdového systému

Příspěvek od Kesu »

Asi před 3mi týdny mi měnili brzdovou kapalinu. Před pár dny mi na jardovi verso začala svítit varovná kontrolka brzdového systému. Prostě po nastartování nezhasne. Auto brzdí, teda zatim. Může to mít spojitost s tou výmenou kapaliny, že tam něco zvorali? Já jen, jestli můžu nakráčet do servisu a říct, hele, měnili jste mi kapalinu a něco se stalo s brzdovým systémem...
kubad
Navigátor

Příspěvek od kubad »

kontrolka je červená nebo jiné barvy?
pokud červená tak ehm riskuješ život že s tím jezdíš, pokud jiné barvy tak každopádně taky co nejrychleji do servisu, reklamovat jim to samo můžeš, oni každopádně zjistí kde je problém a podle toho se bude dál postupovat
New Yaris 1.33 Style Dual VVT-i Multidrive S mé drahé polovičky :D 01/2012
Hyundai IX55 3,0 V6 Automat Premium
06/2010
Kesu
Člen Týmu

Příspěvek od Kesu »

kubad píše:kontrolka je červená nebo jiné barvy?
pokud červená tak ehm riskuješ život že s tím jezdíš, pokud jiné barvy tak každopádně taky co nejrychleji do servisu, reklamovat jim to samo můžeš, oni každopádně zjistí kde je problém a podle toho se bude dál postupovat
červená, jak když máš zataženou ručku
kubad
Navigátor

Příspěvek od kubad »

každopádně bych s tím fakt nejezdil a navštívil servis, červená kontrolka je vždy průser :( a riskovat že to přestane brzdit?
06/2010
Kesu
Člen Týmu

Příspěvek od Kesu »

kubad píše:každopádně bych s tím fakt nejezdil a navštívil servis, červená kontrolka je vždy průser :( a riskovat že to přestane brzdit?
já právě nevim, jestli jim můžu říct, hele chlapi, něco jste mi s tim udělali.... když mi auto dávali, nic nesvítilo. Pokazilo se to až teď za čas....
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Mám blbej dotaz, ale podíval jsi se na nádržku z brzdovkou jestli je plná?
Volal jsi už do servisu?
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
kubad
Navigátor

Příspěvek od kubad »

Kesu píše:já právě nevim, jestli jim můžu říct, hele chlapi, něco jste mi s tim udělali.... když mi auto dávali, nic nesvítilo. Pokazilo se to až teď za čas....
může a nemusí to být tím servisem, každopádně tam zajeď a ať se a to podívají, reklamovat samo můžeš.

jak tu padlo zkontrolovat množství brzdovky v nádržce, ale to je případně taky problém servisu, jiná otázka by pak byla jestli je levnější jet do servisu nebo si koupit balení brzdovky
06/2010
dodlo
Člen Týmu

Příspěvek od dodlo »

Skontroluj množstvo brzdovej kvapaliny.
Môže byť chyba v spínači ručnej brzdy (ostáva visieť).
Môžu byť zodraté brzdové segmenty v prípade že máš na ne vyvedené snímače opotrebenia.
V prípade že by bol vadný hl.brzd.válec tak by si cítil aj ako ti ide pedál hlboko.
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Zvykne to svietit ked je nizka hladina brzdovky. Mne takto raz zblbol snimac pri vymene kvapaliny a tvaril sa, ze nadobka je prazdna aj ked bola naplnena. Kazdopadne v prvom rade skontroluj ci mas dostatok brzdovky pokial ni tak dolej a ked kontrolka zhasne, tak je vsetko ok. Pokial brzdovky mas dost alebo doliatie nepomoze, tak okamzite do servisu.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Kesu
Člen Týmu

Příspěvek od Kesu »

Tak už jsem to možná vyřešil. Ale nejsem si uplně jistý, jestli je to "věčné" či provizorní řešení. Do servisu jsem volal, nebrali mi to, tak jsem tam zajel s tím, že mi to svítí a že mi nedávno měnili brzdovku, tak jestli to nemůlže být tím. Mrkli na to, brzdovka byla mezi riskama, tak to zkusili dolít na max risku a kontrolka zhasla. Měl jsem to zadara. Jen mě pak ale na cestě zpět napadlo...kur%ňa, když mi před třema týdny vyměnili brzdovku a začalo to svítit až teď... není to náhodou tím, že to někde teče, proto hladina poklesla?
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

teraz vies, ze to mas na max, tak to pozoruj.
Ale keby ti to tieklo, tak pri stlaceni by ti pedal prepadaval az dole na podlahu. Mozes si to vyskusat s vypnutym motorom, viackrat stlacis brzdu a pedal by mal stvrdnut, pokial sa ti bude darit pretlacit brzdu v pohode az na spodok, tak niekde ti to tece. Potom len posunut auto a podla flaku na zemi budes vediet kde to priblizne tecie.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Pokud by nekde tekla, bude to mastne, takze pokud chces mit jistotu, sundej postupne vsechno kola a zkontroluj, jestli to nekde netece u brzd.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Píšeš,že si dal vymeniť brzd. kvapalinu pred 3 týždnami a ak som dobre pochopil ,začala ti svietiť kontrolka až teraz...
A v tom práve vidím ten "háčik" - ak máš málo brzd.kvapaliny, stalo sa niečo neočakávané,lebo neverím tomu,že by ti v servise nedoliali ako to má byť (teda pevne tomu verím). Ak by sa stalo že by ti naozaj nedoliali do nádržky, svietila by ti už pri preberaní auta zo servisu Kedže sa ti kontrolka rozsvietila až teraz a máš nedostatok brzdovky,tak ti to niekde začalo unikať.
V takom prípade si myslím,že to asi bude závada,ktorá nemusí súvisieť s výmenou kvapaliny. Mohlo ti jednoducho z ničoho nič niekde začať prepúšťať a je to len zhoda náhod,že zrovna po výmene kvapaliny sa niečo doj.balo. :?

Ale tieto moje slová ber trochu s rezervou !
Len som si to nejak dal do suvislosti s termínom výmeny kvapaliny a času kedy ti začala kontrolka svietiť a preto mi vyšla táto "rovnica" (ale z matiky som bol -a ešte aj som-trochu mentálne pozadu od iných) :oops: :oops:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

moze aj nemusi suvisiet. zober si situaciu ze dobre nedotiahli vypostaci ventil a on postupne unikal
Obrázek
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ano, ale v tom prípade by išlo o reklamáciu 8)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“