RAV4 tahání vleku
RAV4 tahání vleku
Zdravim Vás,
uvažuji o koupi RAV4 2.0 benzín, 150k, do r.v. 2005, naftu jsem vyloučil po pročtení fóra.
Ale potřebuji aby mi Ravka utáhla vlek s minimálně 1200kg. Jaké jsou vaše názory, je to možné s touto motorizací?
Jen ještě uvedu případné použití, přes týden cesta do práce 2x25km a 2x-3x do měsíce nálož na vleku min. 1200kg.
uvažuji o koupi RAV4 2.0 benzín, 150k, do r.v. 2005, naftu jsem vyloučil po pročtení fóra.
Ale potřebuji aby mi Ravka utáhla vlek s minimálně 1200kg. Jaké jsou vaše názory, je to možné s touto motorizací?
Jen ještě uvedu případné použití, přes týden cesta do práce 2x25km a 2x-3x do měsíce nálož na vleku min. 1200kg.
Tuhle stranku pouzivam jako benchmark kdyz jsem vybiral auto na tahani... U meho Galaxy bylo tazne samotne otypovane na 2100kg, ale v TP me limitovali 2000kg. Ty nemas zadny udaj v technicaku v pripade pripojneho zarizeni?
http://www.turbodmychadla.com/turbodmyc ... AV-4-94-00
Takze v nejhorsim budes mit 1650kg.
Doufam tedy ze jsem pochopil tvuj dotaz... Vzhledem k tomu co jsem napsal je zcela jasny ze RAVce nebude vadit naklad 1200kg... Plati zakladni pravidla jak nekurvit auto - zbytecne nemit vytocenej motor pri rozjezdu atd...
http://www.turbodmychadla.com/turbodmyc ... AV-4-94-00
Takze v nejhorsim budes mit 1650kg.
Doufam tedy ze jsem pochopil tvuj dotaz... Vzhledem k tomu co jsem napsal je zcela jasny ze RAVce nebude vadit naklad 1200kg... Plati zakladni pravidla jak nekurvit auto - zbytecne nemit vytocenej motor pri rozjezdu atd...
UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
608 37 28 48[/b]
608 37 28 48[/b]
Pochopil jsi to naprosto přesně, jen mi teda jde hlavně o to aby na to byla Ravka dimenzovaná a ne abych dopadl jako příbuzný který používal Fabii na stavbě domu ( a to musim říct že se k tomu autu choval slušně), takže ve výsledku odešla spojka, posilovač řízení, ABS, elektrika a komponenty na podvozku a to vše po 2 letém používání na stavbě domu.
Tak to je super.
Jen ještě jak je to s LPG, díval jsem se že tady ho nějaký uživatel má a co jsem četl tak bez problémů.
Ale samozřejmě jsem četl různé diskuze na LPG (myšleno všeobecně pro všechny typy aut) a někdo tam psal že by si to do auta nedal, že to ničí ventilová sedla, propaluje písty apod a na druhé straně jsou zastánci, který na něj nedají dospustit. Takže jaký je tvůj názor na RAV4 s LPG ?
Jen ještě jak je to s LPG, díval jsem se že tady ho nějaký uživatel má a co jsem četl tak bez problémů.
Ale samozřejmě jsem četl různé diskuze na LPG (myšleno všeobecně pro všechny typy aut) a někdo tam psal že by si to do auta nedal, že to ničí ventilová sedla, propaluje písty apod a na druhé straně jsou zastánci, který na něj nedají dospustit. Takže jaký je tvůj názor na RAV4 s LPG ?
Přiznávám že jsem měl v hledáčku Grand Vitaru do r.v. 2006, ale tam se mi nelíbí kufr o objemu 277L což je docela dost málo, ještě navíc kdybych tam narval LPG nádrž.
Takže jako druhá možnost mi padla do oka Ravka. Mimochodem koně s ní mám v plánu tahat
Zemi: Jaký je tedy tvůj názor na LPG ? U LPG by se tedy měl měnit častěji olej než je v servisních intervalech ?
Takže jako druhá možnost mi padla do oka Ravka. Mimochodem koně s ní mám v plánu tahat
Zemi: Jaký je tedy tvůj názor na LPG ? U LPG by se tedy měl měnit častěji olej než je v servisních intervalech ?
No takhle, my nemáme žádný profi závodní koně a jsme hobby jezdci, ten jeden má cca 500kg a když by jel i druhý tak to je cca stejný, takže nějakých 1000kg koně + 400kg kára. Taky s tim vlekem nehodlám zdolávat velký vzdálenosti maximálně do 100km od baráku.
Přiznávám že jsem na Terrano, Landcruisra, Patrola apod koukal, ale vzhledem k tomu že potřebuju denně jezdit do práce, tak se mi zrovna moc nezamlouvá ekonomika provozu těhle aut.
Soused tahá koně Grand vitarou 2.0 Benzínem, r.v. 2007 a nepřišlo mi že by s tim vlekem mělo auto nějaké potíže.
Ale určitě budu vděčný za každý další názor, tak sem s nima
Přiznávám že jsem na Terrano, Landcruisra, Patrola apod koukal, ale vzhledem k tomu že potřebuju denně jezdit do práce, tak se mi zrovna moc nezamlouvá ekonomika provozu těhle aut.
Soused tahá koně Grand vitarou 2.0 Benzínem, r.v. 2007 a nepřišlo mi že by s tim vlekem mělo auto nějaké potíže.
Ale určitě budu vděčný za každý další názor, tak sem s nima
Osobne si myslim ze na tahani je lepsi diesel anebo kdyz benzin tak obsah 4l+. Jde tam o ten kroutak kterej musis vytvorit abyses rozjel a ten ma benzinovej dvoulitr docela vysoko... Proto lidem odchazi spojky. To je jediny ceho se muzes v nejhorsim bat, ale to by ti musela pri rozjezdu smrdet. Tot asi vse k tomuhle tematu.
UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
608 37 28 48[/b]
608 37 28 48[/b]
To s tebou souhlasim, diesela bych bral všema deseti, ale při pročítání fóra jsem zjistil že D4D má podle uživatelů poddimenzovanou spojku, především úžasnej dvouhmotej setrvák a náchylnost na kvalitu nafty atd... Naopak na 2.0 benzín tady nikdo nenadával. Potřebuji aby mi auto sloužilo a ne já jemu.
Vůbec jsem celkově při pročítání recenzí zjistil a konrétně u X-trailu a Vitary, že nafťáka nebrat protože původcem je automobilka s kosočtvercem ve znaku nebo pažout, takže mi přijde že se snad ani nedá sehnat v téhle kategorii auto s nafťákem. (Přiznávám moji zaujatost proti francouzům )
Vůbec jsem celkově při pročítání recenzí zjistil a konrétně u X-trailu a Vitary, že nafťáka nebrat protože původcem je automobilka s kosočtvercem ve znaku nebo pažout, takže mi přijde že se snad ani nedá sehnat v téhle kategorii auto s nafťákem. (Přiznávám moji zaujatost proti francouzům )
Tak v pátek mi došlo tažný od turbodmychadla.com. Mám RAVku 2002 (2.generace). V sobotu jsem chtěl namontovat, ale narazil jsem na problém s přišroubováním. Tažný se chytá čtyřmi šrouby M12x1,25. Na levé straně je to v pohodě, tam je původně přišroubovaný tažný oko. Problém je na pravé straně. Tam jsou otvory, ale nejsou nijak zaslepený, takže ty díry jsou plný rezi. Máte někdo s tím zkušenosti? Byl v těchto dírách z výroby vyřízlej závit? A můžu případně vyříznout závit M12x1,75?