Cukání při rozjezdu

vše ohledně modelové řady Yaris
Ekeaze
Člen Týmu

Cukání při rozjezdu

Příspěvek od Ekeaze »

Zdravím,
koupil jsem přítelkyni Yarise 2007, najeto 78 000. Nezdá se mi jedna věc a to , že když se rozjíždim , tak při pouštění spojky auto jakoby cuká. Zvláštní je , že když je zahrátý, tedy třeba v zácpě , kde se poskakuje, tak to cukání je více znatelné.
Nevíte někdo co to může být ? špatná spojka ?
muco
Věčnej rejpal

Re: Cukání při rozjezdu

Příspěvek od muco »

Myslím si,že na toto ti nikto neodpovie na 100% čím to je.
Môže to byť aj štýlom rozjazdu (osobná skúsenosť - po čase sa to u mňa odstránilo,no v mojom prípade išlo o nové auto) Keďže máš nabehaných 78 tis. km,nemôže byť vylúčená vadná spojka (lamela) ak jazdil predchádzajúci majitel s yarisom trochu "nešetrnejšie". Takže ťažko sa radí pri tomto "probléme(?) " :?

skús prečítať niečo o tom tu:

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ht=trhanie
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Jeorge
Člen Týmu

Příspěvek od Jeorge »

Je to v ten moment, kdy začne škrtící klapka reagovat na plynový pedál. Skus víc plynu pro rozjezd. Popojíždění se dá jezdit jen bez plynového pedálu , samo si hlídá otáčky pro volnoběh .
Jeorge
paloo
Navigátor

Příspěvek od paloo »

NEVIEM CI NEMAS NA MYSLI TAKE TO TRASENIE MOTORU,,JEDNODUCHO TREBA MAT PRI ROZBEHU ASPON 2000 OTACOK,INAK SA MOTOR AKOZE TRASIE...
JE TU TROCHU TAZSIE ZOSULADIT SPOJKU A PLYN NA TYCHTO MOTOROCH,TEDA AK MAS NA MYSLI 1.0 TROJVALEC.
Ekeaze
Člen Týmu

Příspěvek od Ekeaze »

Díky , vše jsem prošel a asi to bude opravdu stylem rozjíždění.
Každopádně jsme měli před časem i prvního Yarise 2000 a ten tohle nikdy nedělal.
novottom
Člen Týmu

Příspěvek od novottom »

je to o zvyku, přítelkyni to dělalo obdobně čerstvě po autoškole, když jsem si do auta sedl já, tak už to bylo bez problémů, jakmile si na auto zvykne, tak to přestane, uvidíš
josuk
Věčnej rejpal

Re: Cukání při rozjezdu

Příspěvek od josuk »

Ekeaze píše:Nevíte někdo co to může být ? špatná spojka ?
jako první bych zkusil jiný svíčky (nejlíp asi NGK)
Ekeaze
Člen Týmu

Příspěvek od Ekeaze »

Měl jsem možnost s ním celý den jezdit, převážně město.
Ráno po nastartování všechno ok, vůbec auto necukalo, vduchu si říkám "no jo ženská, nemumí s tim jezdit" . Dojel jsem do města a po cca 30 minutách nepřetržité jizdy auto opravdu při pouštění spojky ( to až skoro nahoře, před puštěním) začalo cukat. Pak to dělalo celej den a bylo to citit i na vyšší stupně , prostě těsně před puštěním spojky. Bylo mnohdy dost nepřijemný, protože nešlo o nějaký jemný cukání a běda pokud jsem motor vic nevytočil, to doslova poskakovalo :)
Závěrem, když je auto studený, tedy spojka neni namáhána, tak vše ok, jakmile je auto zahřáté a spojka je více námáhána ( město) , tak to začne cukat.

Zkusim vyměnit ty svíčky. Jinak nevim , jak bych tohle vůbec mohl dát do servisu, protože tam s tím nebudou jezdit 30-45 min po městě a čekat než to začne cukat :)
dodlo
Člen Týmu

Příspěvek od dodlo »

ťažko to odtiaľto posúdiť, ale je to vôbec chyba motora? Nemôže byť krivá lamela? Keby to bola chyba vo sviečkach tak to nerobí iba pri rozjazde.
Ekeaze
Člen Týmu

Příspěvek od Ekeaze »

ono to pak nedělá jen při rozjezdu, ale i když se řadí na vyšší stupně, jen tam to cukání neni tolka znát jako při rozjezdu.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ak ti to robí len pri preradovaní - či už pri studenom alebo aj pri teplom motore,sviečkami to myslím si nebude :?
Ak sú sviečky zlé,tak to cuká skôr počas jazdy a nie pri preraďovaní.
Tam bude niečo so spojkou zlého (lamela...) :(
Toyota Auris 1.8 hybtid
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

no musim povedat, ze obcas toyotiak cuka aj mne. ale zavislost na spojke som nepobadala. Asi to bude niecim inym, ale samoska, ze ma to najprv dost vystrasilo. Teraz to uz moc neriesim, aj ked z casu na cas sa to objavi.
Uvediem priklad: napriklad pri dvojke: pod odboceni idem kusok cca 35km/hod, kedze kratko na to zasa odbocujem..no a ako idem, zrazu zacitim, ze toyotiakom akosi zacina cukat a na tachometry skacu otacky. Netrva to dlho..zvacsa pridam plyn a je to. Alebo: idem okolom 60-65 na stvorke (mierne dole kopcom) a zrazu zacne cukanie a opat skacu otacky.
Otazka do kvizu: cim to je?
Spojku vtedy vobec nepouzivam.

p.s. mam jednoliter, trojvalec
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ty to máš o niečom inom.Tebe to cuká počas jazdy- teda spojka vtedy"nepracuje". Tam už naozaj môže ísť aj o sviečky,kable k sviečkam (-ak su tam,lebo som to rozobraté ešte nevidel) no vôbec nie je vylúčená iná závada (takto sa správala niekedy S-120 ked bola cievka na konci životnosti).
Samozrejme tu to asi nepôjde o nejakú cievku :oops: :cry:
Toto vidím bud na diagnostikovanie v servise,alebo žeby ti niekto tu napísal taký človek,ktorý niečo takého už zažil. Niečo vyčistiť - alebo tak... - to už je ale pre mňa "vysoká škola" :oops: :oops: :?

A už si niekedy menila sviečky?
Alebo to môže byť možno obyčajným vzduchovým filtrom...ten je v akom stave ?
Toyota Auris 1.8 hybtid
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

svíčky se mají měnit sice po 60 -90 tis. ale moje zkušenost je taková, že když se zjednodušeně řečeno nerozjedu na dvojku - když to netáhne a cuká v nízkých otáčkách, pomohla výměna svíček. Někdy to bylo už po 10-15 tis.km, ted už mám svíčky cca 30 tis. km a necuká, táhne dobře. To je všechno. Netvrdím, že ničím jiným to být nemůže. Ale výměna svíček zabere 15 minut, je potřeba jen klíč na svíčky a desítka.
Ucpaný filtr se spíš projeví tak, že to netáhne ve vyšších rychlostech, na dálnici a tak.
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

sviecky mi menili minuly rok v juli, mala som 60tisic km. Hmm, rozmyslam, ci to cukalo aj pred vymenou..tusim ano. Najcastejsie to robi vtedy, ked idem mierne z kopca a nemusim pridavat plyn, alebo pridavam len veelmi mierne, kedze sa snazim udrzat rychlost a nie ju zvysit. Zaujimave je, ze sama to neviem vyvolat aj ked sa snazim, aby som to mohla odpozorovat:-) Pretoze nie vzdy to spravi.
Ale vdaka za odpovede. Uvidime dalsi vyvoj
:roll:
Odpovědět

Zpět na „Yaris“