velkej tlak turba

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Uživatelský avatar
garfielld
Věčnej rejpal
Příspěvky: 2185
Registrován: úte 07.06.2005, 19:31
Bydliště: Zbiroh
Kontaktovat uživatele:

velkej tlak turba

Příspěvek od garfielld »

Mam problem s tim ze mi turbo fouka vic nez bych chtel, a od ty doby co mam jinej fejfyk to ani pri seriovym nastaveni WG nejde utlumit, tak aby kdyz jedu pod plnym plynem to v 70% nevlitlo do fuelcutu, pri prerazeni tam vzdycky foukne cca 1b+ a jde to do haje, chtel bych se teda zetat jestli je nejakej jednoduchej figl, jak treba odpojit snimac tlaku pro ECU nebo ji budu muset ocurat nejak jinak? Vim ze do ECU jde z toho snimace napeti a jak dosahne urcity hodnoty tak to ECU odstrihne, ale ani nevim kde ten snimac vlastne hledat?
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Uživatelský avatar
libor12
Věčnej rejpal
Příspěvky: 4905
Registrován: čtv 13.03.2008, 23:03
Bydliště: Dobříš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

libor12 píše:říkal jsem to uz několikrát. To turbo je schopné nafoukat 4l diesel na 1bar. Při otevření výfuku těch 19mm wg nestačí a musí se použít minimálně 38mm externí wg + otevřený bov 50mm. Použít fcd od hks včetně odporu pro teplotu motoru jako by bylo -20. Dojde k posunutí předstihu do max což je 54st před horní uvrati. S upraveným tlakem paliva se můžeš pustit krátkodobě i do 2bar. Počítej s tím že tak po 50 ostrých přeřazení půjde kakat rozvodovka eventuelně převodovka a pokud máš starší spojku tak i ta. Vezme sebou samozřejmě setrvačník a poslední main ložisko kliky. A home made fcd aja já-ma sebou vezme zase pisty. Možná katastrofický scénář ale naprosto reálný. Těch co se to týká jistě co jsem napsal potvrdí. :)
libor12 píše:měl by jsi toho udělat mnohem víc. Nastavit vačky,hlídání afr a egt je naprostá nutnost. A i přes to všechno si uvědom že ten motor už má za sebou 20let. Únava se netýká pouze litiny,ta čím starší tím lepší. Namapovani ecu je z počátku 80let. Provozovat motor s 150kw na klapkove váze vzduch x zátěž při 7000 otáčkách na 160 buňkách mapy byla sebevražda už tehdy To je jako snažit se vypěstovat z ještěrky tyranosaura rexe. Pro představu a srovnání. Při těch samých parametrech mám u wolf k dipozici 2600 buněk. A jestli ty home made úpravy někomu fungovaly,tak těm dalším desítkám mrtvých motoru ne. Naštěstí je těchto vraku plná UK a Zemi bude mít kšeft. :)
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Odpovědět

Zpět na „Celica“