E12 - Nefunkční elektrické stahování okna u spolujezdce

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
pckarlos
Člen Týmu

E12 - Nefunkční elektrické stahování okna u spolujezdce

Příspěvek od pckarlos »

Dobrý den. Můžete mi prosím někdo poradit, jak doma spravit nefunkční elektrické stahování okna u spolujezdce (naštěstí je okno zavřené) ?
Toto okno spolujezdce lze ovládat spínačem jak na dveřích řidiče, tak na dveřích spolujezdce. Ani jedno nefunguje! Tak nevím, zda je to nějakou pojistkou (pokud na toto vůbec pojistka je), nebo motorkem, nebo něčím jiným? Než se do něčeho pustím, tak se zatím jen ptám.
Ovládání okna u řidiče funguje. Na každém spínači je kontrolka, která svítí zeleně (pro lepší orientaci ve tmě). Na obou spínačích pro ovládání okna spolujezdce tato kontrolka nesvítí!
A nevím zda to s tím může souviset, ale stává se mi, že mi málo svítí posvětlení otočných ovladačů na středovém panelu, a to těch prvních dvou zleva (kam má foukat, síla fukaru 0 až 4). Když s tím levým chvílu rychle otáčím sem a tam, tak se to podsvětlení spraví.
Díky všem za jakoukoli radu.
PCKarlos
scream
Člen Týmu

Příspěvek od scream »

nemas tam nehodou tlacitko ktore uzamyka stahovanie okna spolujazdca?:) ... lebo ja som si chvilu tiez myslel, ze sa nieco pokazilo a to mi len zastal rozum:)
pckarlos
Člen Týmu

Příspěvek od pckarlos »

Diky za reakci. Tlacitko na zamykani stahovani oken je funkcni a samozrejme sem to kontroloval, takze zamknute okna jsem nemel :-) Zrejme budu mit odpaleny motorek, nevim no.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

podla mna najprv skontroluj poistky, ak nepomoze , rozober a vizualne skontroluj kablovanie ( prerusenu nabel, konektory a tak), ak ani to, potom skontroluj motorcek.
osobne to vidim na problem v elektrike. Nebude to nic hrozne, len to musis najst. je to vo dverach , ide tam voda, bucha sa s tym , mohol sa kabel niekde pricvaknut, konektor moze byt zaoxidovany a podobne...
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
pckarlos
Člen Týmu

Zahada objevena (kravina)

Příspěvek od pckarlos »

Tak jsem zahadu objevil, takova kravina! Jak psal "scream", bylo to tim tlacitkem, ktere blokuje otevirani oken u spolujezdce! Ja sem o tom tlacitku vedel, mackal sem ho, ale okno u spolujezdce stale neslo. Az vcera, nez jsem se chtel vrhnout na pojistky, sem to tlacitko na blokovani poradne mackat nahoru dolu, a asi se nejak vzpamatovalo nebo co ..... zkratka stahovani okna u spolujezdce uz funguje. Oddychl jsem si, ze to neni opdpalenym motorkem, neni zrovna levny.
Tak diky vam vsem za prispevky, a take diky uzivateli "scream", ze me tak trochu nasmeroval na to blokovaci tlacitko :-)
CZ W202
Člen Týmu

Příspěvek od CZ W202 »

Abych nezakládal nový topic, zkusím navázat tady. U manželky auta (Corolla 1.6 VVTi HB, r.v. 2002, E12) zlobí elektrické stahování okna řidiče. Všechna ostatní okna (PP, LZ, PZ) jdou z místa řidiče stahovat i vytahovat snadno, jen s LP jsou problémy. Stáhnout (tj. zatlačení na spínač dolů) jde okno v pohodě, ale na pokus o vytažení (tj. povytažení spínače vzhůru) okno už skoro nereaguje, nic se neděje, je nutno při zvednutí spínače na něj zároveň tlačit jakoby směrem dozadu nebo s ním mírně jakoby viklat do stran, teprve pak se po několikasekundovém zápasení spínač chytne a okno se začne zavírat. Vzhledem k tomu asi můžu vyloučit pojistky nebo motorek a problém bude v samotném spínači. Řešil jste někdo u E12 stejný problém? Má cenu se pokoušet ho nějak opravovat, nebo bude prostě lety provozu opotřebovaný a mám rovnou shánět spínač nový? Kolik je cca cena v autorizáku a existuje jako varianta nějaký aftermarket? Je spínač totožný ještě s nějakým jiným japonským autem, nebo je specifický a jiný než z Corolly E12 pasovat nebude? Díky předem za poznatky.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

skor ako zacneš rozhadzovat peňáze na pokusy, kup si nejaske dobre mazivo, sundaj tapec a vsetko dobre premaz. sucasne skontroluj ked to budes mat rozobrate, ci nie je nieco povolene na unasaci co drzi sklo, tie capliky co drzia unasac na lište atd. pripadne nieco ine. ci nie je problem s lankom ( rozstrapkane), alebo moze byt nejaka zrada v tesneni okna kde sa v tej dražke okno posuva - je toho dost. Tipujem na premazat a skontrolovat ci nie je nieco povolene. Na spinac to nevidim.
ex.Carina AT191L 1996 UK
CZ W202
Člen Týmu

Příspěvek od CZ W202 »

Díky, to samozřejmě vyzkoušet můžu, každopádně na spínač jsem tipoval proto, že okno nijak nedrhne, při jeho zavírání nejsou žádné pazvuky, nezvedá se nápadně zpomaleně a s odporem, chová se stejně, jako všechna ostatní okna, akorát ten impuls k zavření se řidičovo okno dostane pouze při určitém specifickém směru a síle tlaku na spínač, který se složitěji hledá. Při běžném nadzvednutí spínače lehkým pohybem prstu jako u ostatních tří okenních spínačů se tady u toho pro LP okno nic neděje.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

potom je to naozaj pravdepodobne spinac . Kym kupis novy , ostava ti len rozobrat a prekontrolovat, pripadne len precistit - zalezi ako to tam vyzera. Moze to pomoct - nemusi - tazko povedat. Ak je len niekde uvolnený kontakt mas to v pohode.
Ja s tymto velmi skusenosti nemam . Na Carine je to este tak, ze ked spinac stisnem , tak sa proste stane to co je na nom nakreslene :) ... už 17 rokov :D
ex.Carina AT191L 1996 UK
Kuki6
Člen Týmu

Příspěvek od Kuki6 »

Ahoj, mám úplně stejný problém na úplně stejném autě, přišel jsi něco?
ravalah
Člen Týmu

Re: E12 - Nefunkční elektrické stahování okna u spolujezdce

Příspěvek od ravalah »

Sice se zpožděním, ale přece:)
Třeba to někomu pomůže.

Vyndej spínač ze dveří, rozeber ho tak, aby ti plastové části nepraskly, vyčisti kontakty(dosedací plochy pohyblivých částí, takové malé kovové čudlíky), po zmačknutí musí být odpor co nejblíže k nule. Měř běžným multimetrem přechodový odpor kontaktů, tzn. před kontaktem a za ním. Zajímá nás stav při zapnutém tlačítku.

Prostříkáš sprejem na kontakty, složíš dohromady, ověříš připojením na konektor ve dveřích a pokud funguje, složíš to celé dohromady.

Teď jsem to dělal cca půl hodiny, max hodinu.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“