test TOYOTA vs PASSAT
- julinkaa
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
test TOYOTA vs PASSAT
AVENSIS 2.2D-CAT 130kw 2005
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pe ... er_id=4640
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pe ... er_id=4640
No nevím, asi jsem divnej, ale mě se Passaty nikdy nelíbili. To je prostě podle mě o tom, že Němci nemají o designu ani páru a kdyby si vzali aspoň trošililililinku příklad buď od Japonců nebo od Frantíků, tak mají kvalitní auta a ještě k tomu hezký. Vždyť i ten novej Prassat není nic jiného než ten starý s trošku rozteklým čumákem, a ten konec auta (ve variantě kombi)? To už byl asi dyzajnér příliš unaven a tak to nějak dočmáral. Avík je oproti tomu krásné auto. I taková (dnes už relativně zastaralá) 407ka od Peugeotu je designově krááásné autíčko (samozřejmě je to subjektivní), ale aspoň se nebáli se odvázat.
Jenže Němčouři jsou konzervy tak si stejné konzervy dělají z těch svých aut. Mám vždycky až takovou lehce zlomyslnou radost, když Škoda, i když pod koncernem, dá někde VW na prdel. Ještě aby ne, když je hezčí.
Jedinej hezkej Passat byl CC, a i ten se jim podařilo nádherně zprasit v novém kabátě, holt Němci...
Jenže Němčouři jsou konzervy tak si stejné konzervy dělají z těch svých aut. Mám vždycky až takovou lehce zlomyslnou radost, když Škoda, i když pod koncernem, dá někde VW na prdel. Ještě aby ne, když je hezčí.
Jedinej hezkej Passat byl CC, a i ten se jim podařilo nádherně zprasit v novém kabátě, holt Němci...
Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Jak jsem psal, je to individuální názor, někdo holky, jinej vdolky. Ohledně techniky bych ale radši zůstal u Japonců. Ale přiznám se, že kdybych šel do nového auta (nebo i ojetého novějšího), tak bych řekl naftě pá pá. Vzal bych benzín v turbu - nižší obsah, vyšší výkon, srovnatelná spotřeba, benzín stojí stejně nebo míň než nafta, levnější údržba, studené starty pohoda, konstrukčně jednodušší motor...a možnost hodit to na LPG (ne ve všech případech samozřejmě). Ale i tak by to německé TSI nebylo 

Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
-
- Navigátor
Jak se mi design passatu nikdy moc nelibil tak musim priznat ze jsme meli vloni na dovolene na dva tydny pujceny cerny kombik a bylo to opravdu moc hezke auto. Kombinace se spoustou chromovych nesmyslu vypadala elegantne, ale je fakt ze to se nemusi libit kazdemu jak uz tady zaznelo. Nevadilo by mi kdyby mi ten passat rikal pane, jezdilo se s nim fajn, ve srovnani s T25 rozhodne zadna ostuda - jeste aby, kdyz byl uplne novy, najetych asi 2000km.
Avensis T25 2.0 D4 VVTi, sedan, 11/2004
ex: Avensis T25 2.0 D4D/85kW, kombi, 12/2004
ex: Avensis T25 2.0 D4D/85kW, kombi, 12/2004
- extremehany
- Věčnej rejpal
stou srovnatenou spotřebou nafty a benzínu nesouhlasím, mě avík bere do 6-ti litrů, takovy auto v benálu si myslím, že tak 8.
D-CAT prostě žerou víc, pak ale na základě jednoho motoru nejde to takhle paušalizovat.
Ale je fakt že kdybych bral funglovku, asi by to byl taky benzín s CNG, cenově na km bych na tom byl líp se všema výhodami co jsi vyjmenoval
D-CAT prostě žerou víc, pak ale na základě jednoho motoru nejde to takhle paušalizovat.
Ale je fakt že kdybych bral funglovku, asi by to byl taky benzín s CNG, cenově na km bych na tom byl líp se všema výhodami co jsi vyjmenoval
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
no neviem kde stoji nafta viac ako benzin a s tou konstrukcnou jednoduchostou a lacnejsim servisom si prehnane optimisticky.reitmeier píše: Vzal bych benzín v turbu - nižší obsah, vyšší výkon, srovnatelná spotřeba, benzín stojí stejně nebo míň než nafta, levnější údržba, studené starty pohoda, konstrukčně jednodušší motor...a možnost hodit to na LPG (ne ve všech případech samozřejmě). Ale i tak by to německé TSI nebylo
Uchladit benzinove turbo je daleko narocnejsie ako naftove, navyse benzinove toci radovo vyssie otacky, tym padom su tam ine naroky na olej... to ze vw group teraz dava benzinove turbo uz snad vsade neznamena, ze benzinove turbomotory su bezporuchove a napr spotreby golfa 1.4tsi s hodnotami okolo 10 litrov tiez nie su vynimocne... u benzinoveho turba specialne plati, ze ak sa mu slape na krk, tak zobere aj 2 nasobok toho, co pri lahkej nohe.
ak jednoduchy motor, tak s atmosferickym nasavanim.
Kamarádovy rodiče po Polu, Octě I 81kw TDI Elagance, Passatu 2007 2.0TDI 103kw a RSku 2.0TFSI, čili asi po 15ti letech koupili SantaFé s motorem 2.2CRDI automat, kůže, 202PS, bez navi, samozřejmě. Proč? Cena jako u stejně vybaveného Yetiho a 5ti letá záruka. Proč II? Na Passatu vyměněný celý auto 2 - 3 ( kupodivu mimo 2.0TDI, který býval v prvních letech výroby mimořádně citlivý na kvalitu nafty a zacházení ), záruka 2! roky ( dneska? ) a systém výbavy.
Jejich kamarád má 3 měsíce poslední verzi Pašika a 3x odvoz do servisu... Tak nevím...
Jejich kamarád má 3 měsíce poslední verzi Pašika a 3x odvoz do servisu... Tak nevím...
Mondeo 2.0i Turnier 2004
p:Corolla E11 4ZZ_FE 97PS
P: Dodge GrandCaravan 3.3i 2008
Se spotřebou souhlasím, turbo motor nebyl prvoplánovitě určen pro spotřebu, jak nám je vnucováno ,ale pro výkon ,ale o kolik, podle Tebe, točí víc turbo v benzínu?matus69 píše:Uchladit benzinove turbo je daleko narocnejsie ako naftove, navyse benzinove toci radovo vyssie otacky, tym padom su tam ine naroky na olej... to ze vw group teraz dava benzinove turbo uz snad vsade neznamena, ze benzinove turbomotory su bezporuchove a napr spotreby golfa 1.4tsi s hodnotami okolo 10 litrov tiez nie su vynimocne... u benzinoveho turba specialne plati, ze ak sa mu slape na krk, tak zobere aj 2 nasobok toho, co pri lahkej nohe.
ak jednoduchy motor, tak s atmosferickym nasavanim.
Jinak jako nové auto by mi bylo uplne jedno co si koupím, ptž vím, že si ho nenechám o hodně delší dobu, co mi pokryje záruka a konkrétně koncernové auto prodáš lehce i s parním motorem.
Btw. poruchovost prvních 1.2tsi u je dneska skoro legendární.
Mondeo 2.0i Turnier 2004
nafta 150-200tis ot., benzin 250-300tis otJelass píše: Se spotřebou souhlasím, turbo motor nebyl prvoplánovitě určen pro spotřebu, jak nám je vnucováno ,ale pro výkon ,ale o kolik, podle Tebe, točí víc turbo v benzínu?
tak ja si myslim, ze pokial auto za 3r nezoderies, tak nove auto sa oplati jedine v pripade, ze si ho chces nechat na dlhsiu dobu.Jinak jako nové auto by mi bylo uplne jedno co si koupím, ptž vím, že si ho nenechám o hodně delší dobu, co mi pokryje záruka a konkrétně koncernové auto prodáš lehce i s parním motorem.
Kupovat na kratsiu dobu jedine ojazdene/predvadzacku
aj co sa tyka predaja koncernu, vobec to nie je tak ruzove - v globale.
Prave sme to s kamosom riesili, firma mu berie auto na operativny leasing - passat neskutocne straca na hodnote, predava sa jazdeny o 3000eur lacnejsie ako superb/octavia za rovnaku nakupnu cenu. Ale samozrejme, ze je pravda, ze su ziadanejsie ako napr korejci a pod.
Nevím, jak to formulovat, aby to nevyznělo hloupě, ale odkud máš tenhle údaj? Jediný, co mě napadá je, že benzín točí víc, ale nevím, jaká tam je úměra.matus69 píše:nafta 150-200tis ot., benzin 250-300tis otJelass píše: Se spotřebou souhlasím, turbo motor nebyl prvoplánovitě určen pro spotřebu, jak nám je vnucováno ,ale pro výkon ,ale o kolik, podle Tebe, točí víc turbo v benzínu?
Mondeo 2.0i Turnier 2004