Zamrzlá nafta
Zamrzlá nafta
Ahoj,mám Corollu 2.0D kombi,r.v. 96 a každou zimu mi ve velkých mrazech po nějaké době jízdy zamrzne nafta.Začne to cukat,přestane to jet a pak to chcípne.Poté to vždy nějak nastartuju a někam se dosoukám.Zajímavé je,že start je pokaždé perfektní.Vždy se to stalo jen při jízdě.Motor nejde dostat do otáček,ať dělám,co dělám,tak kvalt v té chvíli nevytočím.Vyměnil jsem palivový filtr,natankoval arktickou Vervu,na plnou nádrž dal 2 deci VIFu a stejně to není nic platné.Není třeba někde po cestě další filtr,který může za ta léta být zanesený?Co v nádrži,není tam nějaký koš?Už nevím,co mám dělat.Jestli někdo tušíte,budu rád za každý postřeh.
Toyota Verso 1,8 Valvematic, r. v. 2011
Toyota Corolla Liftback E11, 1,4 16 V, r. v. 1997
No ono ohledně té vervy, nevím.
Jinak při tankování přidat trochu benzínu, nebo petrolej si zkoušel?
Jinak při tankování přidat trochu benzínu, nebo petrolej si zkoušel?
Holomek!
Promiň,ale asi potřebuju nakopnout.Nějak mi to neobjasňuje fakt,že nemám ve svém okolí nikoho s dieselem,kdo by měl takové problémy a přitom jsem to právě a jedině já ,kdo to dokola řeší a maximálně dbá na prevenci.
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Benzínem neředit, zadírá to motor, lepší je ten petrolej (ale je drahej, pokud máš někde po ruce letiště, kup tam kerosin, je to víceméně to samý, mají to tam jako palivo JET A1).
Ale zamrzání za jízdy je divný, to spíš vypadá jako by nefungovalo odvzdušnění nádrže a vznikal tam postupně podtlak až to potom nedokáže čerpadlo natáhnout.
Ale zamrzání za jízdy je divný, to spíš vypadá jako by nefungovalo odvzdušnění nádrže a vznikal tam postupně podtlak až to potom nedokáže čerpadlo natáhnout.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
To zní celkem logicky,ale dělá to jen v tuhých mrazech.Kdyby to tak bylo,tak by to bylo pokaždé.Opravdu nikdo neví,jestli je tam třeba někde u nádrže další filtr?Beaver píše: Ale zamrzání za jízdy je divný, to spíš vypadá jako by nefungovalo odvzdušnění nádrže a vznikal tam postupně podtlak až to potom nedokáže čerpadlo natáhnout.
No a koukal jsi už tady?
Filtr jako takovej tam není, leda sítko přímo na čerpadle v nádrži. Já bych prvně zkusil jinou naftu (klidně i obyčejnou - dá se u ní předpokládat větší "obrat", než u vervy a spol), případně petrolej.
Já se v pátek rozčiloval s tím, co mám v avataru, byla v tom letní nafta a i když naskočila na poprvé, tak po cca 15 vteřinách konec, znova jsem nastartoval ale právě nechtěla do otáček a začla chcípat, spálila naftu, co byla v čerpadle a další to už nemělo, rozdělal jsem hrubej filtr (jsou tam 2) a ten byl obalenej hodně tuhým medem, nakonec jsem to čistil na 2x - bylo to aji ve vedení, do nádrže nějaká ty aditiva, pak už se to zdálo v pořádku, ale řešil jsem to přes den, kdy bylo okolo -10, třeba teď už po pár tuhých nocích je na tom stejně.
Mimochodem vedle ní stála corolla se stejným motorem, jako máš ty, kterou jsem koupil nedávno, už předtím stála víc jak půl roku, já do ní v prosinci natankoval asi 10 l nafty (nejspíš už zimní) a ta nastartuje v klidu a žádný problémy s ní nejsou, bez jakýchkoliv aditiv.
Filtr jako takovej tam není, leda sítko přímo na čerpadle v nádrži. Já bych prvně zkusil jinou naftu (klidně i obyčejnou - dá se u ní předpokládat větší "obrat", než u vervy a spol), případně petrolej.
Já se v pátek rozčiloval s tím, co mám v avataru, byla v tom letní nafta a i když naskočila na poprvé, tak po cca 15 vteřinách konec, znova jsem nastartoval ale právě nechtěla do otáček a začla chcípat, spálila naftu, co byla v čerpadle a další to už nemělo, rozdělal jsem hrubej filtr (jsou tam 2) a ten byl obalenej hodně tuhým medem, nakonec jsem to čistil na 2x - bylo to aji ve vedení, do nádrže nějaká ty aditiva, pak už se to zdálo v pořádku, ale řešil jsem to přes den, kdy bylo okolo -10, třeba teď už po pár tuhých nocích je na tom stejně.
Mimochodem vedle ní stála corolla se stejným motorem, jako máš ty, kterou jsem koupil nedávno, už předtím stála víc jak půl roku, já do ní v prosinci natankoval asi 10 l nafty (nejspíš už zimní) a ta nastartuje v klidu a žádný problémy s ní nejsou, bez jakýchkoliv aditiv.
Holomek!
zamrzlá nafta
mám corollu D-4D 81 kw, nikdy jsem neměl problém s jízdou v zimě až letos. Syn nedojel a volal že startuje, motor naskočí ale po chvíli chcípne a pořád dokola. Po půl hodině trápení dojel domů (30 km) a vše ok. Bohužel po vychladnutí auta zase to stejné již několik dní a to jsem dal do auta prý super aditivum české výroby co vyhrálo všechny testy. Když ani to nepomohlo tak jsem natankoval do nádrže ještě k aditivu 10 litrů spešl zimní nafty. Opět jsem po několika hodinách parkování pouze nastartoval ale neodejel. Vymontoval jsem palivový filtr ten pořádně ohřál, vytekla z něj nafta a pak jsem nastartoval a odejel - bohužel o pár stovek metrů dál.
Také by mne zajímalo zda je v palivovém systému ještě někde nějaké sítko nebo jiný filtr. Někdo doporučuje trochu benzínu do nafty ale pro ty tomotory (nevím jak se to píše comonreil se to nedoporučuje)
"Už aby ta zima skončila!!!!" mám ještě Yariska 1.0 zakoupeného 2001 jako funglovku,má pořád originál akumulátor a zima nezima si to frnčí bez závad.
Také by mne zajímalo zda je v palivovém systému ještě někde nějaké sítko nebo jiný filtr. Někdo doporučuje trochu benzínu do nafty ale pro ty tomotory (nevím jak se to píše comonreil se to nedoporučuje)
"Už aby ta zima skončila!!!!" mám ještě Yariska 1.0 zakoupeného 2001 jako funglovku,má pořád originál akumulátor a zima nezima si to frnčí bez závad.
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No k těm zimním naftám... -13:

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
Lexus IS200
Lexus RX400h