Citlivost plynového pedálu

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
reitmeier
Manager Týmu

Citlivost plynového pedálu

Příspěvek od reitmeier »

Ahoj. Mám Avensise v naftě, ale mamča má Yariska v benzínu, klasika 1.0 VVTi. Nedávno jsem ho měl půjčeného a už dříve jsem s ním párkrát jezdil. Přijde mi, že má hrozně citlivý plynový pedál. Sotva do něj ťuknu, otáčky letí nahoru a pomalu padají dolu. Možná to tak má být a máte to tak všichni, nebo je to nějaká chyba s kterou jste se už setkali a řešili.
Tak mi, prosím, dejte vědět, jak to máte s plynovým pedálem vy.

Jo a taky mi přijde celkem hlučný, při městksém provozu a dálničním, při 3tis ot. a výš. V jiném jsem nejel a jsem zvyklý na sice naftového, ale skvěle odhlučněného Avíka. Tak netuším, jak hlučný má být. Máte svoje Yarisy tichounké nebo jsou taky celkem slyšet?
Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Všechno co popisuješ je normální chování. Plyn je velmi citlivý... ale pořád to není jako ve Fábce, kde jsou jenom 2 polohy OFF-ON :D Horší je, když si na to zvykneš a pak sedneš do jiného auta, kde plyn reaguje až po znatelném sešlápnutí.

A hluk? No nad 80km/h je to jak ve strašidelném hradu. Dálničních 130km/h = velmi silný hluk hlavně od proudícího vzduchu a 4000 ot. motoru. Nový Yarda je na tom už o hoooodně lépe. Ale první generace je taková.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

No protoze prvni generace ma plyn pevne spojeny s klapkou, takze odezva v podstate okamzita a zadna elektronika.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
agent64
Člen Týmu

Příspěvek od agent64 »

Mam to taky tak a hodně dlouho jsem si zvykal. Někdy se mi ale pořád stane že se chci v klidu rozjet nebo při parkování , že je celkem těžké udržet motor v klidu. Je to točivej hajzlík :D
Odpovědět

Zpět na „Yaris“